Szoktatok bocsánatot kérni a gyerektől?
Úgy értem, hogy nem csak azért mert mondjuk picit megkarmoltad vagy rá léptél a lábára.
Elő szokott fordulni? Milyen gyakran?
nem értem a kérdésed ,egy gyerektől miért ne lenne alap ,hogy bocsánatot kérjek?
persze ,hogy szoktam.
a minap a 1,5 évesemet arcon könyököltem és bocsánatot kértem tőle.
Igen. Általában akkor érzem szükségét amikor nem figyelek rá, vagy türelmetlen vagyok vele.
Tőlem pl soha nem kértek bocsánatot a szüleim - eltekintve a kérdező által is felhozott banális példáktól. Szóval én emiatt is nagyon figyelek erre. De szerintem a legtöbb ember úgy általában véve nem kér bocsánatot, pl a párjától sem.
Az első válaszolónál megijedtem, hogy a kérdésem nem volt érthető. De mire a végére értem a többinek, láttam hogy voltak azért akik megértették.
Én is úgy gondoltam konkrétan, ahogy az utolsó (4.) válaszoló írta.
Például ha feszült vagy és később rájössz, hogy csúnyán mondtad neki a dolgokat. Esetleg ha nem azonnal hanem később visszatérsz rá.
Igen. A későbbiekben én is elvárnám (2 éves), de ehhez meg kell tanítanom rá. Erre pedig egyetlen hiteles módszer, ha bocsánatot kérek, amikor én magam nem viselkedtem megfelelően.
Az meg tényleg alap, hogy véletlen "bántalmazásnál" bocsánatot kér az ember. Én már rúgtam fejbe úgy, hogy a lábamat akartam átlendíteni a feje felett, ő meg felállt.
természetesen. nekem is elgurul néha a gyógyszerem, ha már nagyon feszegeti a határokat.
olyankor utána bocsánatot kérek, hogy kiabáltam. persze azt is elmagyarázom, hogy attól még az ő viselkedése nem volt elfogadható, csak hát a végére az enyém sem.
milyen gyakran? ahányszor szükséges. van, hogy naponta, van, hogy hetekig semmi gond.
5 éves.
Nem alap a bocsánatkérés gyereknél? Ezt nem is tudtam.
Ha hibázok, akkor bocsánatot kérek, legyen az felnőtt vagy gyerek. Alap dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!