Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akik aspergeres gyereket...

Akik aspergeres gyereket nevelnek, kinek mondtátok el a diagnózist?

Figyelt kérdés
Nem szembetűnő az eltérés.

2017. máj. 12. 08:30
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkinek. :)

Kis túlzással. De sok esetben "életmentő", ha a környezete tisztában van vele.

Óvónőkkel, tanárokkal mindenesetben kell (és szerintem illik is) beszélgetni erről. Napközissel, tesitanárral, stb, nem csak az osztályfőnökkel! Te is nyugodtabb leszel, ha látod, hogy képben vannak. :)

Rokonokkal (nagyszülők, illetve akik többet találkoznak vele), mindenkivel, aki esetleg vigyáz rá. De gondolom, ez már megvolt. :)

Tesókkal: meglepően jól megértik, persze ha sikerül az ő szintjükön elmagyarázni.

Haverok, barátok: nálunk a társas kapcsolatok kialakítása kicsit nehézkes, de ha ők is értik, hogy nem akar ő rosszat, úgy könnyebb. Illetve jönnek segítséget kérni ők is, ha elakad a kommunikáció.

Legjobb barátok szülei, mikor már átjárnak egymáshoz játszani. Jó, ha tudják, mit vállalnak, mire számíthatnak, és persze azt is, hogy a legkisebb gond esetén is ugrunk, elég ha csörgetnek.

2017. máj. 12. 09:54
 2/9 ékszerteknős válasza:
Nekem a kistestvérem aspergeres, anyukánk elmodta a családnak, a tanároknak, a szomszédoknak, az osztálytásrai szüleinek.
2017. máj. 14. 22:39
 3/9 anonim ***** válasza:
29%
Csak a szüleinknek és a legfiatalabb bátyámnak és a fejlesztő tornásznak. Másnak nem is fogjuk.
2017. máj. 15. 01:26
 4/9 A kérdező kommentje:
Én minden választ értékelek, amennyiben a kérdésemre válaszolnak, normális hangnemben. Felpontozom mindegyiket és remélem, hogy akit itt mások lepontoznak nem bánja meg a válaszadást. Mindenkinek helyzete, lehetősége és gondolkodása más és más.
2017. máj. 16. 13:34
 5/9 anonim ***** válasza:
Miért bánnám. A gyerek érdekeit néztük és neki a legjobb ha szinte senki nem tudja.
2017. máj. 16. 17:03
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem szembetűnő az eltérés és a gyerek például nem agresszív, csak egy kicsit nehezebben kezelhető, akkor senkinek. Sajnos hivatalos aspergeres diagnózissal nem akármelyik általános iskolába veszik fel például, csak abba, amelyiknek a pedagógiai programjában ez szerepel. És nem tudod az általad választott iskolába beíratni, mert nem veszik fel!
2017. máj. 22. 00:13
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem agresszív, elfogadó az alaptermészete. Látom rajta, hogy be szeretne illeszkedni. Persze sok mindent el kell mondani, hogy mit és miért kell megcsinálnia. Valamint előre szólok ha valami nem megszokott dolog következik (pl. ovi után nem haza megyünk hanem vásárolni) és akkor nincs gond vele. Amikor először vért vettek tőle, példásan viselte. A suliig még van pár év. Jelenleg nem tudom, hogy mivel teszek neki jót (kinek mondjam és kinek nem).
2017. máj. 25. 13:09
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha jót akarsz neki akkor senkinek.
2017. máj. 25. 15:44
 9/9 Annta ***** válasza:
Nem tudom elképzelni, hogy senki se tudjon róla. Azt viszont igen, hogy csak az, aki rákérdez, hogy miért reagál így / viselkedik úgy a gyerek. Vagy esetleges csúfolás esetén, hogy inkább segítsenek neki a társai a kinézés helyett.
2017. jún. 16. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!