Elvinnétek egy 3 hetes babát, a nagytesó betegsége miatt magánrendelőbe?
Kisfiam 7 éves, fül orrgégészetre kellene menni vele, de kórházba 6 hétre kaptunk időpontott.
60kmre lévő városban magánrendelésre mai napon este 18:30ra. Ezzel nem is lenne gond de 3 hetes kisbabát nem tudom elvigyem-e.
Férjemnek van jogsija így ő vinné a nagyobbat, én maradnék a babával. De akkor fiam még jobban féltékeny lenne.
Akkor született a kisbaba amikor a nagy kórházba került hányós vírus miatt.
Egy kórházban voltunk de másik épületben nem mehettem oda hozzám, ő sem hozzám.
Nagyszülők voltak vele, drága anyósom meg belebeszélte mostmár így lesz. Anya a hugival lesz, Te meg jössz mamáékhoz.
Azóta mint egy matrica olyan lett :(
Ráadásul nem gyógyul ki tüsszösmandula gyullladásból, este fájdalomcsillapítóval alszik el.
Nem leszek népszerü,de én vinném és vittem is a 3 hetest mindenhova.
Én mennék családostol és apukára hagynám arra a 15 percre a 3 hetest,mig bemész a kisfiaddal a vizsgálatra.
Szerintem egy negyedorát kibir a kicsi.Addig apával sétálnak egyet,vagy bármi más.
Érdekes, hogy milyen sok anyuka tenne magasról a nagyobb gyermek érzéseire...még akkor is, ha már 7 éves nagyfiú, simán lehet féltékeny, főleg egy ilyen szerencsétlen kezdet után.
Kérdező! Én nagyon is foglalkoznék a nagyobb gyermekem érzéseivel, és ha előjött a tesóféltékenység, nagyon odafigyelnék a nagyobb gyermek lelkiállapotára.
A kis 3 hetesnek édesmindegy, ki tologatja a babakocsit, vagy kinek a vállán nézelődik, ha történetesen felébred, a 7 évesnek viszont fontos lehet, hogy anya kísérje el.
Én a helyedben bepakolnám az egész családot az autóba, előtte jól megetetném a kisbabát vagy készítenék be lefejt anyatejet/tápszert, és apa megetetné, ha minden kötél szakad, a naggyal pedig én mennék be a rendelőbe.
Két gyermekem van, tudom, miről beszélek. Nagyon odafigyeltünk a nagyobb gyermekünk lelkére, amikor előjött a tesóféltékenység, bár közöttük csak két év van. De miért gondolják azt itt az anyák, hogy egy 7 éves már annyira nagyfiú, hogy nem lehet féltékeny, kutyakötelessége megérteni a helyzetet? Egy 7 éves kisgyermekröl van szó, ráadásul beteg volt a baba születésekor, az édesanya nem lehetett bent vele a kórházban, és a jóindulatú nagymama telebeszélte hülyeséggel a fejecskéjét.
Kérdező! Menjetek mindannyian, bízd rá a babát teli pocakkal apára, te pedig kísérd be a nagyfiút, szüksége van rád nagyon!
Semmiképp se vinném a kicsit. Fölösleges megautóztatni, ráadásul ez kétszer egy óra, ami autós hordozóban a gerincének sem szerencsés.
A naggyal meg kell beszélni, hogy ez most átmeneti állapot. És pár hónap múlva kifejezetten szakítani kell időt arra, hogy a nagyobbik fiaddal kettesben lehess fél- vagy egész napokat.
Egyébként a testvérféltékenység ilyenkor kikerülhetetlen. Ha mindig a kisebb ellenállás irányába mész, azzal a nagyobbiknak csak elrontod a nevelését.
Mondjuk az a gyanúm, hogy eddig túlságosan "szimbiózisban" élhettetek a fiaddal, és nem szokott hozzá, hogy rajtad kívül van a világon apa is, és még tucatnyi másik rokon, akivel jó lenni.
Mondjuk anyósod buta megjegyzése tényleg nehezítette a helyzetedet, de 7 évesen én nyáron 5 hetet voltam a nagyszüleimnél vidéken úgy, hogy a szüleim csak hétvégente jöttek. Nemhogy kibírtam, de szépen elvoltam velük, szerettem ott lenni. (Bátyám azalatt végig kórházban volt, emiatt alakult így az a nyarunk.)
Lehet, hogy anyósodból azért jött ki ez a mondat, mert az elmúlt 7 évben tízszer annyit is lett volna vele, mint amennyiszer te engedted nála lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!