Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elvinnétek egy 3 hetes babát,...

Elvinnétek egy 3 hetes babát, a nagytesó betegsége miatt magánrendelőbe?

Figyelt kérdés

Kisfiam 7 éves, fül orrgégészetre kellene menni vele, de kórházba 6 hétre kaptunk időpontott.

60kmre lévő városban magánrendelésre mai napon este 18:30ra. Ezzel nem is lenne gond de 3 hetes kisbabát nem tudom elvigyem-e.

Férjemnek van jogsija így ő vinné a nagyobbat, én maradnék a babával. De akkor fiam még jobban féltékeny lenne.

2017. márc. 20. 09:29
1 2 3 4 5 6
 11/57 A kérdező kommentje:

Akkor született a kisbaba amikor a nagy kórházba került hányós vírus miatt.

Egy kórházban voltunk de másik épületben nem mehettem oda hozzám, ő sem hozzám.

Nagyszülők voltak vele, drága anyósom meg belebeszélte mostmár így lesz. Anya a hugival lesz, Te meg jössz mamáékhoz.

Azóta mint egy matrica olyan lett :(

Ráadásul nem gyógyul ki tüsszösmandula gyullladásból, este fájdalomcsillapítóval alszik el.

2017. márc. 20. 09:45
 12/57 anonim ***** válasza:
83%

Nem leszek népszerü,de én vinném és vittem is a 3 hetest mindenhova.

Én mennék családostol és apukára hagynám arra a 15 percre a 3 hetest,mig bemész a kisfiaddal a vizsgálatra.

Szerintem egy negyedorát kibir a kicsi.Addig apával sétálnak egyet,vagy bármi más.

2017. márc. 20. 09:46
 13/57 anonim ***** válasza:
90%
remélem anyóst nem engeded azóta egyik gyerek közelébe se.
2017. márc. 20. 09:47
 14/57 anonim ***** válasza:
38%
háát nem tudom.. de ha még a városon belül kéne menni,akkor én is mondanám hogy menjen mindenki. de egy 3 hetes babával én nem utazgatnék,pláne hogy kitudja hogy nem e lesz egy ki csúszás..-és akkor ott nyüglődni egy ilyen picivel.
2017. márc. 20. 09:49
 15/57 anonim ***** válasza:
57%
Ezt egy 7 évesnek azért már illik megértenie, hogy miért maradsz. Figyeld meg, hogy ha felajánlasz a bátorságért mondjuk egy legot, máris nem lesz annyira anyás :) Akut esetben (pl. nem hallásvizsgálat hanem fájdalom) szerintem az "sztk"-ban is fogadnak egy gyereket, időpont nélkül.
2017. márc. 20. 09:51
 16/57 anonim ***** válasza:
74%
Én mennék, ha érzem, hogy ennyire szüksége van rá a gyereknek. A kicsi otthon maradhat addig valakivel, nagyikkal pl. Vagy utazhat is. 60 km nem egy nagy távolság. Lehet, hogy végig aludni fog, és nem is érdekli, hogy hol van.
2017. márc. 20. 09:52
 17/57 anonim ***** válasza:
72%
A tesó problémától függetlenül (akit egyértelműen nem vinnék) létezik már jó ideje úgynevezett S-es beutaló. Ez konkrétan a sürgősségi beutalást jelenti, arra az esetre, ha az ember nem az SBO-ra rohan, a probléma jellege miatt,de olyan gondja van, ami nem várhat. Kérj ilyet a háziorvosotoktól és mehet a gyerek. Ambuláns beteget alapon ellátnak mindenhol soron kívül, mondjuk itt "nálunk" ippeg pont mindegyik ORL osztály olyan, hogy nem kell sem időpont, sem beutaló, de nyilván nem mindenhol van így. A lényeg: kérj s-es beutalót (akkor is, ha alapon nem kell) és menj el a közelebbi kórházba, mondjuk a gyerekorvos is megereszthet egy telefont, hogy egyeztessen, vagy ufo vagyok? A miénk megteszi, pedig elég nagy ez a belvárosi körzet és nem is fizetem le, hogy korrekt legyen, alapon az.
2017. márc. 20. 09:56
 18/57 anonim ***** válasza:
86%

Érdekes, hogy milyen sok anyuka tenne magasról a nagyobb gyermek érzéseire...még akkor is, ha már 7 éves nagyfiú, simán lehet féltékeny, főleg egy ilyen szerencsétlen kezdet után.

Kérdező! Én nagyon is foglalkoznék a nagyobb gyermekem érzéseivel, és ha előjött a tesóféltékenység, nagyon odafigyelnék a nagyobb gyermek lelkiállapotára.

A kis 3 hetesnek édesmindegy, ki tologatja a babakocsit, vagy kinek a vállán nézelődik, ha történetesen felébred, a 7 évesnek viszont fontos lehet, hogy anya kísérje el.

Én a helyedben bepakolnám az egész családot az autóba, előtte jól megetetném a kisbabát vagy készítenék be lefejt anyatejet/tápszert, és apa megetetné, ha minden kötél szakad, a naggyal pedig én mennék be a rendelőbe.

Két gyermekem van, tudom, miről beszélek. Nagyon odafigyeltünk a nagyobb gyermekünk lelkére, amikor előjött a tesóféltékenység, bár közöttük csak két év van. De miért gondolják azt itt az anyák, hogy egy 7 éves már annyira nagyfiú, hogy nem lehet féltékeny, kutyakötelessége megérteni a helyzetet? Egy 7 éves kisgyermekröl van szó, ráadásul beteg volt a baba születésekor, az édesanya nem lehetett bent vele a kórházban, és a jóindulatú nagymama telebeszélte hülyeséggel a fejecskéjét.

Kérdező! Menjetek mindannyian, bízd rá a babát teli pocakkal apára, te pedig kísérd be a nagyfiút, szüksége van rád nagyon!

2017. márc. 20. 10:01
 19/57 anonim ***** válasza:
35%
Nem a távolság a lényeg, hanem hogy értelmetlen egy ekkora babát kitenni egy esetleges fertozesnek, amit osszeszedhet az orvosi rendeloben
2017. márc. 20. 10:02
 20/57 anonim ***** válasza:
33%

Semmiképp se vinném a kicsit. Fölösleges megautóztatni, ráadásul ez kétszer egy óra, ami autós hordozóban a gerincének sem szerencsés.

A naggyal meg kell beszélni, hogy ez most átmeneti állapot. És pár hónap múlva kifejezetten szakítani kell időt arra, hogy a nagyobbik fiaddal kettesben lehess fél- vagy egész napokat.

Egyébként a testvérféltékenység ilyenkor kikerülhetetlen. Ha mindig a kisebb ellenállás irányába mész, azzal a nagyobbiknak csak elrontod a nevelését.

Mondjuk az a gyanúm, hogy eddig túlságosan "szimbiózisban" élhettetek a fiaddal, és nem szokott hozzá, hogy rajtad kívül van a világon apa is, és még tucatnyi másik rokon, akivel jó lenni.

Mondjuk anyósod buta megjegyzése tényleg nehezítette a helyzetedet, de 7 évesen én nyáron 5 hetet voltam a nagyszüleimnél vidéken úgy, hogy a szüleim csak hétvégente jöttek. Nemhogy kibírtam, de szépen elvoltam velük, szerettem ott lenni. (Bátyám azalatt végig kórházban volt, emiatt alakult így az a nyarunk.)

Lehet, hogy anyósodból azért jött ki ez a mondat, mert az elmúlt 7 évben tízszer annyit is lett volna vele, mint amennyiszer te engedted nála lenni.

2017. márc. 20. 10:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!