Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért baj az, ha az anya nem...

Miért baj az, ha az anya nem akar dolgozni?

Figyelt kérdés
"Miért baj az, ha az anya nem akar dolgozni a szónak a klasszikus értelmében? És még meg is teheti, mert a férje eltartja a családot? Lehet, h neki fontosabb az, h a gyerekkel minél több időt tölsön, foglalkozzon, játszon, később tanuljon vele? Miért rossz ez?"

2017. márc. 16. 14:01
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 anonim ***** válasza:
86%

Osszefoglalva az eddigieket:

-ha nem akar munkahelyen dolgozni, akkor lusta.

- háztartás es/vagy a gyerek ellátása, nevelese ezek szerint nem munka.

-agyilag zokni, semmi igénye tanulni bármit is

-a férfi mindenképp elhagyja, meghal vagy csak munkanélküli lesz

-életképtelen

Na akkor a valóság :Külföldön élek és itt teljesen normális ha valaki haztartasbeli. Sőt, az is, ha épp a férfi az. Szinte kivétel nélkül mindegyik szülő részt vesz valamilyen módon az iskola vagy az óvoda mukodeseben, társadalmi munkában, rendszeresen, illetve egyéb önkéntes munkát végez. Ez utóbbi itt szinte alap, még nem találkoztam olyan helybelivel, akinek nem lenne valamilyen rendszeres önkéntes munkája. Általában a magasan képzett no/férfi marad otthon, aki többnyire azonos szinten van a párjával, akinek a jövedelme egyedül is elegendő a család jo szinvonalon való fenntartására. Amennyiben a htb hirtelen egyedül maradna, a helyi Igen jól működő szociális háló segíti, többek között anyagilag támogatják és segítik a munkavallalast akár tanfolyamokkal is

2017. márc. 16. 17:09
 52/74 anonim ***** válasza:
15%
51es, jó kis országban lakhatsz, ami még támogatja is az ingyenélést... Meg könnyű úgy gyereket vállalni hogy az első alkalommal behajítja óvodába, ő meg otthon hereverézik évekig, aztán meg panaszkodik hogy jajj de nehéz munka a háztartásvezetés. Megsúgom, azt annak a normális nőnek is meg kell csinálnia, aki nem élősködik a férjén.
2017. márc. 16. 17:12
 53/74 anonim ***** válasza:
73%
52%-os! Szörnyű lehet ilyen megkeseredettnek ès irígynek lenni. Szánalmas vagy.
2017. márc. 16. 17:37
 54/74 anonim ***** válasza:
13%
Nem vagyok irígy, miért is lennék egy életképtelen ingyenélőre, aki csak gyereket tud csinálni, de neveltetni már az óvódával nevelteti, ő meg otthon heverészik. Nekem karrierem van, és bár megtehetném hogy kitartott legyek, bennem van önbecsülés, és nem tenném. Csak esélyes, hogy a férje hamarosan talál szebbet-fiatalabbat, őt meg tarthatják tovább a szülei, mivel a munka büdös, mert az ilyen lustanyák nem fognak dolgozni.Gondolom a férje is szégyenli hogy nem tud normális feleséget felmutatni, csak olyat aki arra jó hogy otthon port töröljön.
2017. márc. 16. 17:43
 55/74 anonim ***** válasza:
87%
Egy olyan emberből, akinek tényleg van karriere és elégedett az életével, nem vált ki ilyen indulatokat az, ha valaki máshogyan él. Az kapja fel ennyire a vizet egy ilyen jelentéktelen dolgon (ami ráadásul az ő életére semmilyen hatással nincsen), aki mint írtam megkeseredett és bizony irigy. Oldalakon át őrjöngsz itt, szidalmazod a kérdezőt, a lányát, olyan dolgokat látsz bele a kérdésbe, amik nincsenek, csak a te gondolataidban. Túlzott reakció ez egy állítólag kiegyensúlyozott embertől.
2017. márc. 16. 18:00
 56/74 anonim ***** válasza:
83%

Hálistennek nem minden férfi a pénzkereső nőt látja csak értékesnek,van olyan,akit a nő belső értékei tesznek boldoggá,nem az,hogy mennyit hoz haza,meg mi a végzettsége.

Ha valakinek ez a jó,akkor éljenek így.

Nekünk most van úton a harmadik,a nagy oviba,mivel családit elveszik,ha nem jár. A középsővel itthon vagyok még bőven. Tehát engem is párom tart el,mert ő veszi át a gyedet. De nemezt vágja hozzám,hogy ő keres sokat,mert a gyedet nekem köszönheti,én szültem neki gyereket. És igeeeen,a csedem nagyon kevés volt,mert a nagy mellett mivel mindig beteg volt, sehová nem vettek fel,csak közfogra irodába protekcióval. És?! Dolgoztam,ennyit kerestem,ennyi.

Három gyereknél nálunk is felmerült hogy amíg betegesek nem dolgozom,mert sehová nem vesznek fel igy,csak vissza protekcióval közfogra,ahol nem küldenek el,de egy tp es hónap annyi pénz,mint a családanyai pénz.

Bár én nem tudnék lehet itthon ülni alapból,ha egyik gyerek sincs itthon. De gyerekek mellett kényelmesebb,ha csak 4órában lennék,hazafelé bolt,fözés,takaritás,aztán csak a gyerekek és aa férjem.

Ha ez mindenkinek jó,miért ne. Nem sok ember élne meg egy fizetésből amúgy se,szóval erre nem lehet alapozni,hogy na csak akkor gyerek,ha egymaga eltartja a nö

2017. márc. 16. 18:05
 57/74 anonim ***** válasza:
14%
jó utolsó, de te akarsz dolgozni. a kérdezőnek eszébe se jut, szült gyerekeket, az első alkalommal beadta óvodába őket, ő meg otthon teng-leng...és én aztán nem vagyok megkeseredett, csak szánom az ilyen embereket, akiknek az egyetlen életcélja az hogy milyen legyen a díszpárna a kanapén. És de, a legtöbb férfi az értelmes, önmagáért felelősséget vállalni tudó nőt részesíti előnyben. És nem, aki más pénzéből héderezik, az nem tud.
2017. márc. 16. 18:19
 58/74 A kérdező kommentje:

sziasztok!

Én vagyok az anya!

Igen valóban anyám írta ki a kérdést, délután szólt nekem, h eldurvultak a válaszok!

Ja és kikéri magának, nem öregasszony, 55 éves!

A tények:

3 gyerekünk van 2 nagy iskolás, egy ovodás!A kicsi most középsős, tehát 2 éve vagyok itthon csak magam, addig együtt voltunk itthon, előtte a nagyobbakkal folyamatosan!

Szüleim dolgoznak, féjem dolgozik! vezető beosztásban, felelősségteljes munkakörben, nem tud betegségek idején táppénzre jönni, még ugy sem ha felezünk!8 körül általában már bent van, (a város másik végén dolgozik, legkésőbb 7 kor indul) így én viszem a gyerkeket, délután olyan 6 körül ér haza, így én is hozom el őket!

Mivel nagyon jó a fizetése eltud tartani minket! Így közös döntésünk, h én nem fogok dolgozni, mivel nem tudnánk megoldani a gyerekek hozását vivését, illetve a betegségeket! A különórákról, szakkörökről, edzésekről meg ne is beszéljünk!

Délelőtt elvégzem a házimunkát, bevásárolok, főzők, stb. És igen van időm és igényem magammal is foglalkozni, uszni járok heti kétszer, és a körmözés a hobbim!

Ja Okj tanfolyam, mert látom ebbe is sokan belekötöttek egy kézápoló és műkörömépítő volt! Amit szeretek, illetve sok barátnőmnek is én csinálom a körmét!

Délután pedig csak a gyerekkel vagyok, játszunk a kicsivel, leckét írunk, eljárunk különórákra!

És nagyon jól érzem magam így, jut idő mindenre, szép, tiszta a ház, mindig van meleg étel, van időm magamra, és a férjemre is éjszaka! :)

2017. márc. 16. 18:48
 59/74 anonim ***** válasza:
13%

ha a férjével bármikor bármi történne, szívesen kisegítenénk, amíg helyre nem jön!

Az a baj, hogy sose fog helyrejönni. MErt nem fog munkát találni (ja, tudom, majd ti adtok neki, magyarul továbbra se fog semmit csinálni), etc.

Az ő dolga, lelke rajta, de nagyon kiszolgáltatott helyzetbe kerülhet.

Az okj meg hiába kapcsoldik a képzettségéhez, felesleges...

2017. márc. 16. 18:49
 60/74 anonim ***** válasza:
11%

anya régi álma volt egy ilyen tanfolyam, ami kapcsolodik az eredeti szakmájához

öööö, kedvesem, ha eddig is megvolt a kézápoló, akkor mi az álom?

2017. márc. 16. 18:54
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!