Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csinálok rosszul vagy mit...

Mit csinálok rosszul vagy mit kéne tennem a 11 hónapos fiammal? Kikészülök!

Figyelt kérdés

Tájékozott vagyok a pszichológiai hátterét illetően, hogy miért szeretne egész nap a kezemben lenni, értem, megértem, de akkor sem tudom ép ésszel kibírni. A nagyobbik fiam 2 és fél éves múlt, ő is ezt csinálta, szóval egyszer már végigmentem rajta, de a kicsi túltesz rajta. A lényeg, hogy SEMMIT nem tudok a picitől csinálni, ha csak nem hagyom sírni, amit nem igazán szoktam. Most tulajdonképpen mi a sírni hagyás? Az, hogy most ezt leírom ide azt eredményezi, hogy mellettem áll, üvölt és tépi a kezem. Általában mindent fél kézzel csinálok, de vannak dolgok amit lehetetlen. Nem is vagyok egy tiptop háziasszony nem érdekel ha éppen van egy kis mosogatnivaló vagy ilyesmi, de azért nem is mászik el a ház. Ha leülök és játszom vele, akkor jól érzimagát és még magában is eljátszik, de amint elkezdek bármi mást csinálni üvölt. Próbáltam már mindent, bevonni stb, a földön ülve szoktam krumplit hámozni, ő meg pakolgathatja, de a földön ülve nem tudok mosogatni sem főzni. Tud már járni de ez sem segít.

Inkább arra lennék kíváncsi, hogy --- per pillanat az összes tányér és lábos piszkos, fel is kéne porszívóznom mert annak is már 3 napja és látszik --- csináljam meg és ne törődjek vele, hogy óbégat fél órát vagy amíg tart, vagy hagyjam és foglalkozzak vele majd lesz valahogy. Tudom, hogy ez csak egy időszak, de már azóta tart, hogy mászik, már vagy 5 hónapja.

Megőrülök ettől a ne hagyd sírni a gyereket mert lelki beteg lesz rám van szüksége dologtól, mert az jobb neki ha én vagyok idegbeteg attól, hogy nem tudok megcsinálni pár egyszerű napi rutin dolgot? Az a baj, hogy attól is kikészülök ha sír. Ti hogy csináljátok?

Persze alszik a gyerek de azalatt mindent el tudtok intézni? Plusz van a másik kicsi is és vele is foglalkoznom kell, nem egyszerre alszanak.

Szóval mit csináljak per pillanat és mit rontottam el? Mert ha mindkettő ugyanezt csinálja tuti bennem van a hiba.

Tudom, hogy most fogok kapni hideget-meleget, nem érdekel de hátha valaki ír valami olyat ami erőt ad, vagy bármilyen formában észhez térít, legyen akár pozitív vagy negatív. Bírom a kritikát. Nem pátyolgatást kérek, hanem tanácsot. KÖSZI!!!

2017. jan. 30. 17:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Két nagyot nem hagytam sírni minden gond nélkül beszoktak az oviba. Utolsó hülyeség amit írsz. Honnan tudod, hogy nem sírtál?
2017. jan. 31. 20:36
 12/19 anonim ***** válasza:

Nem nagyon tudok válaszolni a kérdésre, csak szeretném leírni hogy nekem a 20 hónaposom is ezt csinálja :-( a nagyobbik lányom soha nem volt ennyire "matrica". Őmellette még dolgozni is tudtam otthonról és a házimunka sem volt gond.

Ha odaállok a pulthoz és elkezdek valamit csinálni, rögtön tol el onnét. Ha főzök a tűzhelynél, ugyanez. Ha leülök, akkor kézenfog és nyafogva próbál felrángatni a helyemről. Idegörlő...

2017. jan. 31. 22:37
 13/19 anonim ***** válasza:

akkor mondom másképp :

nehogy már a gyerek nevelje a szülőt...

nem a játszópajtásai vagytok(ilyenkor) hanem a szülők ak8ik dolgozniuk is kell és tudnia kell a gyereknek magában ellenni, ennyi

2017. jan. 31. 22:39
 14/19 anonim ***** válasza:

3 gyerekes anyuka vagyok.

Mondom én is másként. Miért jobb, hogy egy járókába teszi azember a járókába? Mindenngyerek más de mindenkinek vannak olyqn időszakai amikor jobban igényli a közelséget ennyi. Egyik gyereket sem hagytam sírni (6, 3 és 1 évesek) bevontam őket mindenbe amibe csak lehetett é láss csodát úgy haladok a munkámmal, hogy senk ne sír és rendben van a lakás meg van főzve. Nem biztos ez a járható út mindenkünek, hogy betesszük a járókába és azt sírjon mert le kell nevelni. Vannak szabályok nálunk tudják is és a két nagy be is tartja azokat. Most már a két nagynak megtudm értetni, hogy most dolgom van. A kicsi vagy jön velem be a konyhába és beültetem az etetőszékébe és kap egy fakanalat meg egy edényt még én főzők és magyarázok neki mit csinálok éppen. Mennyivel humánusabb ez mint sírni hagyni a kicist mert szerinted utolsó ez hiszti.

2017. febr. 1. 09:02
 15/19 anonim ***** válasza:
nézzétek tudom a mai nevelésben a sírni hagyás kegyetlenség és kihat a fejlődésére stb. de érdekes módon azoknál akiknél hagyták hogy sírjon (mert nem volt más választása lévén dolgozni is kell) ott a gyerek nem lett lelki beteg ettől. Nem azt mondom hogy mindegy mi van bőgjön a gyerek,de ha eleve nincs kézhez szoktatva akkor nem is fog bőgni, hisz tudni fogja, hogy ez a szokás. A gyerek nem tudja, ha látja hogy hisztizhet akkor be is veti azt, annak sír akinél látja hogy beválik.
2017. febr. 1. 09:10
 16/19 anonim ***** válasza:

imádom amikor azzal jönnek a válaszolók én 2, én 3 gyerek anyja vagyok. Hát tapasztalatom hogy attól még hogy valaki szült nem feltétlenül érti is a dolgát, tisztelet a kivételnek.

ahogy mondani szokás szülni mindenki tud, nevelni viszont kihívás

2017. febr. 1. 09:12
 17/19 anonim ***** válasza:

Nekem 3 dolog segített abban h az 1 évesem mellett rendesen meg tudjam csinálni a házimunkát.

1. Járóka a konyhában, amibe mindig vmi újdonságot teszek amivel elmolyolgat amíg főzök. Nem kell nagy dolgokra gondolni, múltkor a mustáros flakonnal játszott 15-20 percig. ;)

2. Amíg bepakolok a mosógépbe mellettem van a biciklijében. Kutya formájú, szülőkaros, lehajtható támlájú, biztos láttál már olyat. Ott van velem, de szabad mind a két kezem és elvan mert mindent lát és zenélget a kutya fejével.

3. Jó napirend. Nem mindegy mikor próbálnám a járókában hagyni. Megszokta h amíg reggeli után összepakolok a házban nagyjából, addig a járókába teszem. 10-től fél 12-ig szabadon portyázhat a házban és csak vele foglalkozok. Amíg alszik addig főzök. Délután szintén van "babaidő".

Sok sikert és kitartást!

2017. febr. 1. 12:42
 18/19 anonim ***** válasza:
16 válaszoló én attam tippet 3 gyerek mellett hogyan csinálom. Nem voltam lekezelő senkivel. Dí nem kell sírni hagyni a gyereket és még is lehet haladni a munkával.
2017. febr. 1. 19:46
 19/19 anonim ***** válasza:
Ott rontottad el,hogy egyszerre kettot pottyantottal ki magadnak keves korkulonbseggel,es mint ahogy latod,es tapasztalod a magad karara csak. Apuka hol van? Amugy meg ahogy itt tudtal valaszolgatni hogy hogy akadt idod megiscsak? Sajat magadnak csinalod,csinaltad. Nem kell ennyit szulni es maris kevesebb problema.
2017. ápr. 1. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!