Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Én csinálok rosszul valamit,...

Én csinálok rosszul valamit, vagy életkori sajátosság?

Figyelt kérdés

2 éves kislányról van szó, első, egyetlen gyerek. Mostanában úgy tűnik, hogy az apjához jobban húz, többet hízeleg neki (fizikai kontaktus főleg, nem beszél még folyékonyan). Nem tudom eldönteni, hogy én csinálok rosszul valamit, vagy ez csak egy fázis és nem jelent semmit.

Mindketten dolgozunk, bölcsődébe az apja viszi-hozza, mert útba is esik neki és a munkaideje is kötetlenebb.

De ezt leszámítva egyformán foglalkozunk és foglalkoztunk vele (amíg itthon voltam, addig időben ugye én foglalkoztam többet vele).

Amúgy nagyon vidám, kiegyensúlyozott gyerek, akár velünk, akár a bölcsődében van - ez utóbbit a gondozónői visszajelzések alapján tudjuk.

2016. márc. 4. 07:59
 1/6 anonim ***** válasza:
91%
Szeret titeket végtelenül, ne versenyezzetek, hogy "kit jobban", mert teljesen felesleges. Most ilyen fázisban van, ezt tudja jobban kifejezni.
2016. márc. 4. 08:06
 2/6 anonim ***** válasza:
91%
Nem csinálsz semmit rosszul, ez életkori sajátosság.Valahol olvastam, hogy ebben az életkorban apa a királyfi,a nagy szerelem.Azt mondják a kislányok amúgy is apásak.
2016. márc. 4. 08:13
 3/6 anonim ***** válasza:
A lányok apásak. Nem csinálsz semmit rosszul!
2016. márc. 4. 08:24
 4/6 A kérdező kommentje:

Nem, a versenyzés eszembe se jutna!

Csak a fejemben bukkantak fel - a tapasztalat hiánya miatt is - ezek a gondolatok. Örülök, hogy a férjem kiváló apa.

Szülőként talán annyi különbség van köztünk, hogy kettőnk közül én vagyok következetesebb. Ha valamire nemet mondok, akkor az nem is marad. A férjem nem ennyire határozott, őt néha ki lehet billenteni az álláspontjából hízelgéssel, hisztivel (gyerek részéről). Ő csak a nagyon fontos dolgokban következetes, például ami a gyerek testi épségét veszélyeztető dolog.

Viszont ő (nálam) gyakrabban kiabál rá, mert a kislány túltol valamit. Nem szól rá az első alkalommal, de ha már a feje teteje is kajás, akkor néha robban és rábődül. Nem gyakori eset, ezért nem szólok bele, tényleg 1-2 havonta van ilyen elborulós eset.

Én egyetlen egyszer üvöltöttem rá, amikor fejest akart ugrani a kanapé karfájáról és lepörgettem magamban, hogy a padlóra érkezésnél törné el a gerincét. Meghökkent, elsírta magát, de lemászott az "ugródeszkáról". Akkor agresszív voltam, de inkább sírjon pár percet, mint lebénuljon vagy meghaljon. Emiatt ezt nem is bánom.

2016. márc. 4. 08:40
 5/6 anonim ***** válasza:
Igen, ez életkori sajátosság, ilyenkor a lányuk az apjukba, a fiúk az anyjukba szerelmesek.
2016. márc. 4. 09:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Az én fiam 3 éves, kislányom 1.5 éves, van időszak amikor inkább engem "bírnak" jobban, van amikor az apjukat. A fiam kb 2 éves koráig az apjáért volt oda, engem szinte semmibe sem vett, na azóta már változott de így is van időszak amikor az apja felé húz. Én már nem veszem magamra, eleinte persze engem is zavart, rosszul esett. Ilyenek a gyerekek.
2016. márc. 4. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!