Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2-3 éves gyerek a nagyszülőkné...

2-3 éves gyerek a nagyszülőknél egy hétre. Több helyen olvastam, hogy a többség helyteleníti. Miért?

Figyelt kérdés
Több olyan kérdésbe is belefutottam, ahol a kérdező elmondása szerint a nagyszülők is teljesen megbízhatóak, a gyerek is szívesen van velük. Mégis az volt az általános vélemény, hogy ennyi idős gyerekeknél nem normális, ha egy hetet a nagyszülőknél töltenek. Ha minden érintettnek megfelel, mindenki profitál belőle (a gyerek szeret ott lenni, a nagyszülők alig várják az unokázást, a szülők kicsit pihenhetnek vagy intézhetnek gyerekkel macerás dolgokat), akkor miért probléma ez?
2017. jan. 19. 10:05
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
77%

Mind a két gyerekem bölcsis volt, nem volt kérdés hogy nyáron a nagyszülőknél nyaralnak. Ez van, mind a ketten dolgozunk és nincs összesen 5-8 hét szabadságunk. Nem beszélve az egyéb bölcsis szünetekről, nevelésmentes napokról stb. Jobb volt ott nekik mint az ügyeletes bölcsiben lett volna.

Szerencsénk van, a nagyszülők is élvezték és a gyerekek is. Ha nem lettek volna bölcsisek később lettek volna "lepasszolva" ennyi időre, de így is jó volt.

2017. jan. 19. 16:02
 32/44 anonim ***** válasza:
23%
Meg a 13 evesem is hianyozna, ha ket hetre menne, nemhogy a 3...
2017. jan. 19. 16:05
 33/44 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki csinálja ugy ahogy neki vagy családnak jó .
2017. jan. 20. 06:25
 34/44 anonim ***** válasza:
87%
Másnak is hiányzik te észkombájn... Csak nem mindenki teheti meg,hogy otthon üljön fizetés nélkül a gyerek 18 éves koráig...
2017. jan. 20. 07:21
 35/44 anonim ***** válasza:
34%
Nem értem egyesek miért keverik ide a tizenéves gyerekeket, meg az egyetemistát. A kérdésben 2-3 éves gyerekről volt szó. Meg hogy jön ide, hogy jó elmennei nyugodtan vásárolni, vagy 3-4 órás ügyintézésre? A kérdésben 1 teljes hét van. Mi nagyon jóban vagyunk a szüleinkkel, a gyerek imádja őket, már 3 hetesen is vigyáztak rá 1 órát, mert valamit el kellett intéznem, de ilyen pici korában eszembe nem jutott volna 1 teljes hétre elküldeni hozzájuk. 2-3 éves gyerek vagy otthon van, vagy bölcsis, vagy épphogy megkezdte az ovit. Már az első ovis nyári szünetnél is 4 éves, vagy még több. Ilyenkor 1-2 év is nagyon sokat számít, épp a 3 éves kor a vízválasztó a szakemberek szerint. A bölcsiben nálunk 2 hét nyári szünet volt, simán meg tudtuk oldani ketten, de mi az ovis nyári szünetet is megoldjuk, az iskolában lesz majd probléma, de akkor meg már 7 éves lesz.
2017. jan. 20. 08:18
 36/44 anonim ***** válasza:
71%
A fővárosban 5 hét a bölcsiszünet. Még ha apa is meg anya is kiveszi a kéthetes nyári szabit, különböző időpontokra (amikor is, mikor van együtt a család??) akkor is merad egy hét, amikor egyik szülő sem tudja a gyereket felügyelni.
2017. jan. 20. 09:51
 37/44 anonim ***** válasza:
100%

35-ös: te nagyon szerencsés vagy.

Fiam 2,5 éves volt a bölcsis szünet idején, ami nálunk 3 hét.

Én voltam otthon 1 hetet, férjem 1 hetet, és anyósomnál volt 1 hetet.

Teljesen jól érezte magát ott.

Nem mindenki tudja megoldani, ha több a nyári szünet (így is csoda, hogy a vendéglátós férjemet elengedték 1 hétre)...

Szabadság nem mindenhol van, meg gyerek táppénz. Sajnos a munkaerőpiac manapság nem fenékig tejfel... És van, amikor a mama segít be. Főleg, ha jó a kapcsolat, és szívesen vannak együtt.

2017. jan. 20. 09:53
 38/44 anonim ***** válasza:
84%

36-os

Már ha van bölcsőde. Nálunk egy 18 ezres városban, ami tele van kisgyerekes családokkal, van egy darab bölcsőde igen korlátozott létszámmal, így kb. az UH felvétellel a kezünkben kell menni beiratkozni, és akkor talán lesz hely két év múlva. Ezentúl van egy-két magánbölcsi/családi napközi a környező városokban, ami elvisz egy fél havi fizetést. Nekem is van az ismerősi körömben egy darab család, ahol tulajdonban van három fővárosi ingatlan kiadva és abból származik tekintélyes nagyságú jövedelem, így anya otthon marad a csemetével, meg talán kettő olyan anyuka, aki otthonról vagy rugalmasan tud dolgozni a férjével együtt, így megoldják. A többség viszont a klasszikus munkarendben dolgozik, ahol még az óvodába vitel és elhozatal is gondot tud okozni.

Extrém példa a sajátunk, párom három műszakban dolgozik, én meg ügyeletes szakmában, és egyikünk sem engedheti meg az otthonlétet az önellátásig. Még nincs gyerek, de már jó előre tisztáztuk mindkét leendő nagyszülővel, hogy bizony építenénk rájuk. Igaz nálunk ez magától értetődő volt korábban is, és ők örömmel vállalják a dolgot.

(Arról nem is beszélve, hogy én nyugodtabb leszek, ha a nagyszülőkkel elvan a gyerek, pont a szakmámból kifolyólag sokat látom, hogy többgyermekes családoknál megáll az élet, ha anya elmegy szülni vagy épp a tesó beteg lesz, és sajnos kórházba kerül, apa meg dolgozik, a másik gyerek ellátása meg irtózatos gond, és óriási stressz mindenkinek...)

2017. jan. 20. 10:05
 39/44 anonim ***** válasza:
24%
Ha nem lett volna elég a bölcsis szünetre a szabadságunk, akkor is anyukámat kértem volna meg, hogy jöjjön el hozzánk. Hangsúlyozom, amíg ilyen pici a gyerek. Egyszer-kétszer fordult elő, hogy hirtelen betegségnél nem tudtam eljönni táppénzre, akkor is anyukám jött hozzánk, nem a beteg gyereket pateroltam el 100 km-re. Még most sem, pedig már jóval nagyobb, nem 2 éves. Egyébként meg csinálja mindenki úgy, ahogy akarja és ahogy a lelkiismerete engedi.
2017. jan. 20. 10:39
 40/44 anonim ***** válasza:
75%
2 hét bölcsis szünetet nyilván más is meg tudna oldani. Nekünk 5 hét; de idén nyáron az ovi egész nyárra bezár felújítás miatt, összesen 8 hétre. Ez ugye szülőnként 4 hét - nem hiszem, hogy ezt sok munkahelyen meg lehetne tenni. Max ha valaki óvodában/iskolában dolgozik :-)
2017. jan. 20. 10:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!