A gyerek szolgái vagyunk!? Miért? Gonosz anya, szülők vagyunk?
Pár hete gondolkodtam el ezen egy sorozat kapcsán.
Tényleg minden körülöttük forog, alárendeljük nekik magunkat. Ha nem szeretnek valamit nrm veszünk, nem főzünk, vagy ha igen akkor nekik külön főzünk.
Ha ledobja a táskáját, cipőjét kabátját felvesszük. Ha kiborító valamit felszedjük.
MIÉRT? Mi most pár hete változtattunk.
Amit meg tud csinálni Ők csinálják, ha nem akar felöltözni, úgy rakom be pizsamástól a kocsiba.Ha nem szedi össze a játékait a szobájában az ő baja, ha a lakádban hadjárat szanaszét "kidobom".Ha nem szereti amit főztem akkor ehet hideget.Meg még sok minden másban is változtattam. Elmeséltem sógornőmnek meg pár barátnőmnek, hát csak néztek. Nálatok hogy van ez, tényleg "gonosz anya" vagyok?
Egyetértek az előző válaszolóval, süt az frusztráció a soraidból. Jó dolog a következetesség, de idegből nem lehet csinálni, mert az egyrészt senkinek nem jó, másrészt meg úgyse fogsz így kitartani sokáig.
Éljetek normálisan, úgy, hogy a családban mindenki jól érezze magát, és akkor senki nem lesz senki szolgája.
Nálunk amúgy soha nem fordult még elő, hogy pizsamában kellett volna oviba menni, fel se merül. A játékokat összepakoljuk együtt. Ha tudom pár kajáról, hogy nem szeretik, akkor azt nem főzöm, vagy főzök kétfelé, de ha túlzásba viszik a válogatást, hideget esznek, és akkor mi van? Semmi.
Az se mindegy, mekkora gyerekkel teszed ezt. Nem kell kinyalni a hátsóját, tény. De az is ott van, hogy én szívesen teszek elé, adok neki olyat, ami tetszik neki. Nem izgulok arra, hogy csakazért is az én akaratom érvényesüljön a gyerekével szemben.
Vannak fontos dolgok, és kevésbé azok.
Nem vagyok fáradt abszolút. :)
Azon gondolkodom dolgozni kezdek a gyerekek mellett, csak tényleg szerintem a legtobb mai gyereknek ki van nyalva a...
Tele vannak játékokkal meg sem becsülik. 3 éves gyereket még az anyja öltöztet holott Ő is megtudná csinálni.
3 gyerekem van, és mióta nem az van, hogy csak ők és mi le vagyunk ejtve,eljárok futni, tornázni. Gondolkodom a munkán és 100 masik tervem is van.
Hát ne haragudj, de az akkor csak a ti hibátok volt, hogy eddig nem tudtál tőlük eljárni sehová. Jól tetted, hogy változtattatok, de ennek kéne, hogy a normális legyen.
A sok játékot nem azért nem tudják megbecsülni a gyerekek, mert "ki van nekik nyalva", hanem mert nincs szükségük ennyi tárgyra, egyszerűen nem tudnak velük mit kezdeni.
Nálunk az vált be, hogy vannak kötelező teendőik, és vannak választható dolgok is. (8 és 4 évesek)
A kötelező pl. szennyes ruha helyretétele, ágyazás, teregetni segíteni, hajtogatott ruhák elrakása, edények elpakolása, terítés, stb. A kicsinek valami segítséggel, valami egyedül, a nagynak minden egyedül.
Egy nyomtatott lapon vannak a teendők, a hűtőre tettem, néha megnézik, mi maradt el. A kicsinek képek vannak a szöveg helyett. Egyelőre tetszik nekik, bár még csak 1,5 hónapja van ez a rendszer.
A választható dolgok közül a legtöbb olyan, amit nagy kedvvel végeznek, sütit sütünk, kerti munka...
Pedig itthon vagyok a legkisebbel, lenne időm rá, de az érdekük ezt kívánja. Szerintem.
Nalunk ez eddig is igy volt/van...leszámítva par dolgot..en nem hahyom elol a játékot,ha nem szedi ossze,en szedem es megy a pincébe..kajabol nem csinaltam soha ügyet,de azert igyekszem olyat fozni,amit mki megeszik/varialhato...
Amit meg tudnak csinalni,megcsinaljak,ha szukseguk van ra,segitek..együttműködünk,senki nem alá/fölé rendelt..de azért azt ne felejtsd el,hogy ok meg csak gyerekek,a tul sok elvaras ugyanolyan karos,mintha mindent megcsinalsz helyettuk,ahogy eddig..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!