A gyerek szolgái vagyunk!? Miért? Gonosz anya, szülők vagyunk?
Pár hete gondolkodtam el ezen egy sorozat kapcsán.
Tényleg minden körülöttük forog, alárendeljük nekik magunkat. Ha nem szeretnek valamit nrm veszünk, nem főzünk, vagy ha igen akkor nekik külön főzünk.
Ha ledobja a táskáját, cipőjét kabátját felvesszük. Ha kiborító valamit felszedjük.
MIÉRT? Mi most pár hete változtattunk.
Amit meg tud csinálni Ők csinálják, ha nem akar felöltözni, úgy rakom be pizsamástól a kocsiba.Ha nem szedi össze a játékait a szobájában az ő baja, ha a lakádban hadjárat szanaszét "kidobom".Ha nem szereti amit főztem akkor ehet hideget.Meg még sok minden másban is változtattam. Elmeséltem sógornőmnek meg pár barátnőmnek, hát csak néztek. Nálatok hogy van ez, tényleg "gonosz anya" vagyok?
Akkor én is gonosz anya vagyok. 3.5 éves a nagy, ha fujjog a vacsira akkor nem kell megenni, felőlem aludhat éhesen is (persze nem, ezt csak neki mondom, és egyébként csak olyanokat főzök amiket szeretnek), ha nem tetszik a víz akkor így járt, néha azt is meglehet inni. Ha kiborítja a kekszes tálat összerakom neki a porszívót és feltakaríthat, sapkát-sálat a fiókba, bakancsot a helyére, táskát a szobájába, addig nincs játék. Kupizni egy ideig hagyom aztán elegem lesz és közlöm vele, ha nem pakol el minden megy a tűzbe. Fél évig pisilés után mindig nyitva hagyta a wc ajtót és felkapcsolva a villanyt, megelégeltem, minden egyes esetnél kihívtam a szobából és becsukattam-lekapcsoltattam vele, ma már rá sem kell szólnom, csinálja magától.
Persze sokszor segítek neki sok mindenben, kedveskedek neki dolgokkal de igenis tanulja meg, hogy ilyen az élet és én meg nem rabszolgának születtem.
Eddig is így kellett volna, nem hirtelen változtatni. Meg persze nem túl nagy elvárásokat támasztani eléjük.
Ha ledobja a ruhát direkt, akkor kérd meg hogy felvegye, ha harmadjára se veszi fel, akkor mond hogy el, hogy látod neki nem kell, odaadod szegény gyerekeknek, és tedd el pár napra. Játéknál ugyanúgy. Ha kiönt valamit, ő törülje föl, nem baj ha nem tökéletes. Ha megteszi, dicsérd meg. Hagyd hogy neki is legyenek sikerélményei, ha valamit jól csinál, erősítsd meg benne hogy ilyenkor milyen büszke vagy rá.
Nem vagyok a szolgájuk. Az első időkben, amikor picik, nyilván nem volt dolguk, de ahogy nőttek, nekik megfelelő felafatpt kaptak, mindig voltak szabályok, elvárások.
Euért nem volt szükség változtatásra sem. Egyébként igyekszem a kedvükben járni, mert szeretem őket, azérz főzök pl. olyat, amit szeretnek, de nem ész nélkül. Nem csinálom meg a nagy helyett a leckét, nem vetkőztetem le a kicsit, mert meg tudja csinálni.
Küldő: zsifi0000
Címzett: Ismeretlen kérdező
Időpont: ma 16:21
Előzmény:
A kérdés: A gyerek szolgái vagyunk!? Miért? Gonosz anya, szülők vagyunk?
Téma: szia(gy3)
Az üzenet: hány évesek amúgy meg fiúk vagy lányok? én a helyedben fenekelném is őket :D
Miért bántanám őket ha erőszak nélkül is tudok eredményt elérni. 1,3 és mindjárt 6 évesek. Megfogadtam, hogy soha nem ütöm meg őket és tartom is.
részemről a 18, és 23as válaszoló véleménye az enyém is...
Am 'nem hiszek neked'..szrtem igenis feszült vagy...3 gyerek kimeríti az embert, ha bevallja, ha nem...
nagyon jó, hogy szánsz magadra időt amúgy, csak kicsit túl drasztikus lett a változtatás, és hirtelen...
a gyerekek ezt szeretet-megvonásként élik meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!