Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Többgyermekes anyák! Ti hogy...

Többgyermekes anyák! Ti hogy haladtok a karácsonyi előkészületekkel?

Figyelt kérdés

Két pici gyermekem van. Segitsegem nincs. A férjem dolgozik sokat mikor itthon van ahogy tud segít de sajnos nem sokat. Mert akkor ő van a gyerekekkel és én csinálok mindent amit kell az ünnepekre.

De már megőrülök mert semmi látszata nincs a pakolasnak,takaritasnak. Értem én h két kicsi gyerek mellett stb.....de látok szülőket akiknel ez simán megy.

Egész nap trappoltam,sutit sutottem stb de most pihentem csak le és meg igy sincs minden kész.

Sokszor már azon gondolkodom h sz*rok bele a takaritasba. Az alap műveleteket meg csinálom a többi le van sz*rva. Komolyan mondom nem tudok 5 felé szakadni.

Ti hogy oldjatok meg?

2016. dec. 23. 23:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én a sütiket egy hete sütöm, minden délután-este a gyerekekkel, ha van kedvük hozzá. Most már 4 éves a legkisebb, így felügyelet nélkül is sokáig elfoglalják magukat, és ha segítenek, az már tényleg segítség, nem megy lassabban tőle a dolog.

Még december elején voltam egy nap szabadságon, akkor csináltam meg a nagyobb dolgokat, ablakpucolás, függönymosás. A gyerekek szobáját tegnapelőtt takarítottuk ki. Szépen elpakoltuk az összes játékukat, az ágy alól is. Ők már nagyon várják az angyalkát, ezért maguktól elhatározták, hogy rendben tartják a szobát (legalább ma estig).

A többire meg amire jut idő, arra jut, amire meg nem, arra nem.

2016. dec. 24. 07:52
 12/16 anonim ***** válasza:
93%
Nem értem mi ez a nagy felhajtás. Elvileg az ember tisztasagot tart otthon mindig, így semmi extrat nem kell csinalni karácsonyra. Főzni se kell száz félét, hacsak nem hatalmas karácsonyi bulit rendez az ember. A sütemény ugyanez, felesleges bejgli, zserbó, mézeskalács, hokifli,stb, nem kell cukrászdat üzemeltetni.
2016. dec. 24. 08:04
 13/16 anonim ***** válasza:
87%

Három gyerek: 8 és 4 éves és egy 2 hónapos.

A fa áll, tegnap díszítettük a két naggyal (mi így szoktuk).

A kacsa előkészítve, fűszerezve várja a sütést, saláta kész, a krumplit este sütjük. A hal olvad, idén csak halászlé alapot vettünk, nem mi készítjük, remélem, finom lesz így is.

Délre megyünk anyukámékhoz karácsonyozni, ott eszünk, tőlük kapjuk a bejglit is. Az ajándékokat most csomagoltam, címkéztem fel, mert a kicsi aludt, a férjem pedig elvitte a nagyokat vásárolni (néhány apróság, illetve kreatívkodni szeretnénk még este, ahhoz vesznek anyagot. Az üzletben van egy kis játszósarok, így most tuti ott töltik az időt.

A takarítás ugyanannyi volt, mint máskor. sok vendéget nem várunk, apósomék jönnek holnap délután, addig még egyszer felporszívózok.

Süti sem lesz sok, mézeskalács már van, a bejglit, mint írtam kapjuk, a nagyokkal zserbógolyót készítünk még, meg holnapra csinálok mascarponés málnás pohárkrémet, de az hamar megvan. De ez ráér holnap. Ha nem lesz idő vagy lehetőség, kibírjuk, veszek elő egy adag kekszet, meg sósat.

Én már pár éve úgy állok hozzá, hogy nem baj, ha nem jut idő pl a mákos gubára, akkor eszünk a fáról szaloncukrot. Az is móka. Inkább kevesebb legyen, de legyen nyugalom, és béke.

2016. dec. 24. 09:33
 14/16 anonim ***** válasza:
81%

Nekem.mar nagyobbak szal sokat segitettek :-)

Ugyhogy majdnem minden kesz

Egyedul a hus sul meg de az ugyis vacsira kell :-)

Fa diszben

Ajandek mar vagy ket hete becsomizva

Sutik kesz

Rend megvan takaritas szinten - egy felmosas majd ebed utan meg pluszba

2016. dec. 24. 12:18
 15/16 anonim ***** válasza:

Sütiket, tortát előre megcsináltam, ma csak főzni kell. A gyerekek az apjukkal a fát díszítik addig. Ajándékokat folyamatosan szereztem be, ma csomagolok, azt mondjuk eddig kellett volna...

Lakásdíszítést, takarítást megcsináltam a napokban, mára csak porszívózás, felmosás marad. Hagyd a takarítást szerintem, most nem az a lényeg.

2016. dec. 24. 14:13
 16/16 anonim ***** válasza:
Remekül. Most kezdtem el főzni a karácsonyi menüt. Na nem baj, megy a fagyasztóba azt' majd jövőre jó lesz.
2016. dec. 26. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!