Többgyermekes anyák! Ti hogy haladtok a karácsonyi előkészületekkel?
Két pici gyermekem van. Segitsegem nincs. A férjem dolgozik sokat mikor itthon van ahogy tud segít de sajnos nem sokat. Mert akkor ő van a gyerekekkel és én csinálok mindent amit kell az ünnepekre.
De már megőrülök mert semmi látszata nincs a pakolasnak,takaritasnak. Értem én h két kicsi gyerek mellett stb.....de látok szülőket akiknel ez simán megy.
Egész nap trappoltam,sutit sutottem stb de most pihentem csak le és meg igy sincs minden kész.
Sokszor már azon gondolkodom h sz*rok bele a takaritasba. Az alap műveleteket meg csinálom a többi le van sz*rva. Komolyan mondom nem tudok 5 felé szakadni.
Ti hogy oldjatok meg?
Én eddig csak a fáig és ajándékokig jutottam el, de azt sem tudom mikor kell fàt àllitani, csak hogy annyi munkàm van, hogy hétfőn is dolgoznom kéne de pirosbetűs a naptárban szoval nem mehetek be. Nem tudok addig nyugisan leereszteni hogy a porcica legyen a legnagyobb gondom.
Kb itt tartok még, így pénteki munka utáni aggyal
Lehet másnak van ideje karácsonyost jàtszani de attol nem màsokat kéne lepontozni.nekem nem hétvége a honap hogy lufival galoppoljak a kezemben az unnepi hangulattol.
Nem a keszulodesben van a lenyeg hanem a szeretet a fontos.
Ennyire buta nem lehetsz, hogy ne tudd, mikor van karacsony, utolso valaszolo.
En ma csak mezeskalacsot sutottem a harom gyerekkel. Holnap halaszle. Kacsa, zserbogolyo, fadiszites stb.
A karácdonyt tudom mikor van
A faállitàst nem.
Szombat este es vasarnap reggel jön a jezuska?vagy este jojjon amikor lassan aludni kellene a kicsiknek?
Azt is tudni fogom csak irtam is hogy mé a munkával van tele a fejem.év végi hajtàs
Nalunk van egy keteves rosszcsont fiu, 34 hetes hugi a pocakban, a ferjem torott labbal a kanapen, segitseg zero. En elhataroztam, hogy nem fogom idegbetegen tolteni a karacsonyt a patyolat tiszta hazban 5 fogasos kajaval meg 4 fele sutivel. Nem es kesz.
-nincs jobban kitakaritva, mint maskor. Annyira van rend es tisztasag, amennyit kepes vagyok megcsinalni a gyerek meg a ferjem kiszolgalasa mellett terhesen. Azon meg mar reg nem idegesitem fel magam, hogy nincs latszata. Ezt mar megszoktam.
-az ajandekokat mar viszonylag hamar elkezdtem beszerezni az internetrol. Holnap, amig alszik a gyerkoc, azalatt gyorsan becsomagolom oket. De nem lihegem tul azt se.
-nincs 100 fele kaja. Eleve baromsagnak tartom, hogy karacsonyra csinalnak az emberek 5 fogasos kajat meg egy rakas sutit, utana azt eszik 3 napig, vagy amig el nem fogy. Na, ez nalunk nincs igy amugy se, de iden foleg. Szepen elosztottuk a "karacsonyi eteleket" tobb napra. Bejglit pl 2 napja sutottem, mar el is fogyott. Ma kacsat sutottem, az is elfogyott. Holnap pulykat eszunk, mar elo van keszitve, csak be kell dobni a sutobe holnap. Holnap sutok meg mezeskalacsot gyors, de biztosan nem ipari mennyiseget. Nem akarjuk egy honapig azt enni.
Kb ennyi a trukkom. Orulok, hogy egyutt vagyunk, ez az utolso karacsonyunk harmasban. Nem er annyit egy frissen kipucolt konyha vagy egy harmadik fele sutemeny sem, hogy idegbeteg legyek karacsonykor. Alig varom, hogy a gyerkoc kibontsa az oriasi vasutat, meg a tobbi ajandekot, amit kap es egyutt jatszon vele a csalad.
Nálunk egyelőre a fa áll, rajta pár izzó. Majd ma feldíszitik a gyerekek (öt van).
Tegnap megcsináltam a tejfölös sütit, ma rántott húst, töltött káposztát és húslevest főzök. Egyedül a panírozás húzós, de abban segítenek a gyerekek.
Abszolút rend és tisztaság nálunk sosem lesz, azt a részét már rég feladtam. 😁
En csutortokon sutottem ketfele sutit (sajtos rudat,es habtekercset 1-1kilo lisztbol.jo sok lett)
Takaritani elotte napokban takaritottam.teg ap delelott megfoztem az unnepi menut,aztan delutan leleptem baratnomhoz mezeskalit sutni.
Ma fat allitunk csak,es csomagolok delelott.3 gyerek a legkissebb 9 hos.parom nem egy hazitunder ferfi,inkabb a gyerekekkel jatszik.
Szerintem csupan szervezes kerdese.nem kell mindent az utolso pillanatra hagyni.
3 gyerek mellett meg full rend sosem lesz.tisztasag van,az a lenyeg.
Én amit tudtam az kb 1 hét alatt kitakaritotam minden nap kicsit megcsináltam belöle.ha elfáradtam akkor abahagytam ,ha valami kimaradt az majd 2 ünnep között lesz kész ,ajándékok megvanak már.
Bevásároltam már főbb dolgokat,igy mára csak aproságok vanak azt férjemel veszük majd meg.
Én csütörtök ota napi egy sütit csinálok ami aznap el is fogy volt mézes kalács félkész mézeskalács tésztát vetem csak kinyujtani kiformázni sütni kellet lányom élvezte.ö formázta nyujtotta diszitete ,én sütötem,
Tegnap varga béles volt mára még maradt
Holnap tiramisu lesz
Ma rántot halrud rizsel lesz és kész .
Nem csinálok 6 féle fő étel 1 nap allat ,inkább minden nap mást pont annyit amit megeszünk és nem kell orákat ott álni vele ,vetem kész töltött káposztát csak megkell főznőm és kész .süti is olyan ami gyorsan kész vagy gyerek is megtudja csinálni .
Vedd lazára dolgokat ha nincs kész takaritás extrán hát nincs kész nem dől össze a villág,ha nincs 6 féle süti kész 1 nap alatt az sem baj .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!