Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 22 hós fiam olyan "utálatos"...

22 hós fiam olyan "utálatos" lett. Mit tegyek vele? Hogy nem rontom el?

Figyelt kérdés

Ha vmire megkérem,hogy ha ledobta vegye fel,vagy jöjjön kivesszük a pelust,egyből mondja,hogy nem,és ha rászólok szépen vagy csúnyán a füle botját sem mozdítja. Mindig csak az erőszak marad.Addig nem hajlandó,míg kézen nem fogom,és oda nem viszem az adott helyre.

Mindenen visít,ha nem sikerül,vagy szeretne valamit,pedig már tud szólni,ha éhes,szomjas,szeretne vmit,vagy fáj vmilye stb.Mindig nyüszög,semmi nem elég jó,mindig követelőzik,ha szeretne vmit.

Pedig nagyon sokáig bírom higgadtan a rohamokat,10 x is elmondom az okát,ha vmit nem engedek neki.

Ha hisztijében földhöz vágja magát,nem könyörgök,hanem ott hagyom és akkor egyből felkel.

Nem szeretném elrontani és nem akarom,hogy Hiszti Pisti legyen!

2010. máj. 1. 13:57
 1/3 anonim ***** válasza:

Reméljük, hogy ez csak átmeneti. Nekem a 20 hós ilyen, de már vagy két hónapja. Szerencsére földhöz azért nem vágja magát, de mindenre "nem" a válasz. Pedig időközben már néha a "jó"-t is mondja, de azért még több a nem.

Próbálom utasítani, nem kérdezni, ilyenkor egy kicsit jobb, a helyzet. A kérdő hangsúlyra szinte mindig nem a válasz. Próbálom rögtön elkapni, ha látom, hogy nem azt akarja csinálni, mert különben játéknak veszi, hogy rohangálok utána. A hisztire meg nem figyelek.

Ja, és a nagy ellenkezésekkor próbálom elterelni a figyelmét. Vannak kedvenc témák, aminek nem tud ellenállni.

Én egyébként azt hittem, hogy ez a nagyobb testvér hatására van. Lehet, hogy mégsem?

2010. máj. 1. 14:12
 2/3 anonim ***** válasza:

ez természetes, a legfontosabb:

1. ne tekintsd utálatosnak, nem ő tehet róla, hanem a "kora" (rémes kétéves)

2. ne érezze, és ne mond, hogy rossznak tartod.

3. játékosan tereld el, tudom, hogy baromi nehéz 24 órában kreatívnak lenni.

4. melegen ajánlom a gyerekes programokat, pl.: babauszi, csiribiri torna, zene foglalkozás, vagy csak simán a játszótér.

5. a hiszti és a nehéz kor ellenére kapjon sok szeretet és ölelést, pl. este amikor már lefáradt altatásnál minden nap elmondom, hogy mennyire szeretem, még ha aznap vagy tízszer lett volna kedvem elfenekelni, azt dézem fel, amikor rám mosolygott, vagy szót fogadott.

2010. máj. 1. 14:24
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Egyébként nem tekintem utálatosnak,csak ezzel akartam érzékeltetni,hogy mostanság milyen a természete.Jártunk babusziba,de ahogy idősebb lett,már nem szerette,erőltetni pedig nem akartam.Zeneovuba is megyünk,de emellett és suliba járok és hát vizsgaidőszak stb. Hozzáteszem,sokat vagyok vele,a délelőtt mindig csak kettőnké,aztán jön apa.Sokat puszizkodunk,meg birkózunk,meg együtt is alszunk összebújva,tehát azzal nincs gond,hogy esetleg keveset kap belőlem.Csak egyfolytába nyivákolás a válasz,ha vmi ne tetszik...Nem akarom leírni mégegysszer a sztorit.

Remélem akkor ez csak átmeneti,mert nagyon nehéz a nap végéig küzdeni vele minden apróságon!:)

2010. máj. 1. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!