Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Őrjöngő, önmagát szétkarmoló...

Őrjöngő, önmagát szétkarmoló dühroham kezelése?

Figyelt kérdés
Nagyon kétségbe vagyok esve, minden napom a feszültség és a tehetetlenség jegyében telik. 2 éves lányom pokoli akaratos hisztérika. Mindenen kiborul, ami nem a kedve szerint történik. Sajnos már a nagyobb lányom is nehezen viseli ezeket a napi többszöri őrjöngéseket, sokszor ő is elsírja magát. Ma volt, hogy autóban ültünk és a kicsi megint rákezdett. Tanuló vezető vagyok, megyünk a zsúfolt úton, nagyon kell figyelni, a kicsi meg hátul karmolja az arcát véresre és visít (nem akart hazamenni). Alapból türelmes vagyok, de ráüvöltöttem, hogy elég volt, kussoljál. Szegény nagylányom is megijedt, közben persze rossz sávba mentem, el is tévedtünk. Megálltam egy parkolóban, kiszedtem a véres arcú kicsimet, próbáltam megnyugtatni, erre belemart az én arcomba is és ledobta a szemüvegem, ami berepedt. Nagyon sajnálom, de elborult az agyam megszorítottam a két karját és kapott egyet. Hazáig üvöltött, itthon még lemostam az arcát, akkor nyugodott le. Csalódtam magamban, sajnálom a nagylányomat is, folyamatosan sírógörcsöm van. Tényleg mindent kipróbáltam már, az átölelést, nyugtató szavakat, de semmi hatása. Tudtok nekem tanácsot adni?

2016. nov. 11. 12:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
71%

Én igyekszem általában mindent lazán kezelni és nem túl parázni de a te esetedben már én is elvinném orvoshoz, legalább a gyerekorvossal beszélnék vagy a védőnővel, hogy mit tanácsol. Ők tudnak segíteni, hogy mégis milyen orvoshoz vagy szakemberhez vidd. Szerintem egy próbát megérne. Engem megrémít ez... Az én gyerekeim (3.5 és 2 éves) is tudnak hisztizni de marha mákom van, soha nem bántották magukat.

Én a pofon miatt nem ítéllek el, van az a pont amikor az ember tehetetlenségében és mérgében odacsap. Ezen ne őrlődj.

2016. nov. 11. 21:29
 12/18 anonim ***** válasza:
29%

Egy jó neurológusnak megmutatnám. Valamilyen idegrendszeri probléma lesz.

Nem akarlak megijeszteni, de az auti fiam ilyen.

2016. nov. 11. 21:48
 13/18 anonim ***** válasza:

Szia, én sem ítéllek el, de az biztos, hogy amit a lányod csinál, az nem oké.

Minimum a körzeti gyerekorvoshoz vinném, de inkább a pedagógiai szakszolgálathoz kérnék időpontot a helyedben.

Vannak más fura dolgai is? Vagy csak ez a borzasztó hiszti? Azt írod van egy nagyobb lányod, tehát van összehasonlítási alapod. Ha visszagondolsz arra, hogy ő milyen volt ennyi idősen, hozzá képest milyennek látod a kicsit?

2016. nov. 13. 10:23
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Az ijesztő hisztin kívül semmi eltérés nincs. 2 hónapja kezdte a bölcsit, de ez a hiszti a bölcsi előtt is jelen volt. Amúgy a bölcsiben soha nem cirkuszol, csak velünk itthon. Minden ismerős szörnyülködik,amikor elmondom a problémát, mert amúgy meg egy kis angyal.
2016. nov. 13. 11:17
 15/18 anonim ***** válasza:
45%
Nekem is autista a kisfiam, nàla volt ilyen. Én elvinném szakemberhez.
2016. nov. 13. 11:29
 16/18 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, azért az autizmusnak más jelei is vannak, sajnálom, hogy a kisfiad beteg. Én úgy látom, hogy velünk szemben engedi meg magának ezeket, egyébként nagymamánál, vagy a bölcsődében úgy viselkedik, mint egy kis szófogadó angyal, ott szó nélkül eltűri, ha valamire nem-et mondanak neki. Nyilván a nevelésben van valami óriási hiba, nem vagyunk elég szigorúak, rossz módszereket választottunk, talán ebben tudna hozzáértő szakember segíteni. Nekünk pedig megtanítanunk az önkontrollra. Nyilván ő egy ilyen hisztisebb, akaratosabb gyerek, nem az átlagba tartozik, de azért még túlzásnak tartom autistázni, vagy bármiféle betegnek kikiáltani. Minden téren a kortársaival megegyező fejlettségi szinten van, mind szobatisztaságban, beszédben, kommunikációban, önállóságban, a 2 éves státuszvizsgálata is elég alapos volt és mindent a legnagyobb rendben találtak nála.
2016. nov. 13. 11:42
 17/18 anonim ***** válasza:
Kérdező igen lehet hogy nincs semmi különösebb probléma de akkor is nézesd meg szakemberrel.Attól semmilyen kár nem ér téged sem őt.Ha viszont csak hárítasz nem jutsz sehová.Ez hogy kárt tesz önmagában semmiképpen sem normalis.
2016. nov. 13. 12:09
 18/18 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy beválik de kipróbálhatod.

A ķövetkező hisztinél amikor már kellőképpen ordít de még nincs önkívületben legugolsz elé, ha kell finoman megfogod a vállát, hogy biztosan lássa az arcod.

Kezdj el hozzá beszélni nagyon halkan.

Mindegy mit, akár az ebéd receptjét is mondhatod, csak az a lényeg, hogy folyamatosan és halkan beszélj hozzá, hogy ő ne hallja.

Remélhetően kizökken a hisztiből mert felkelted az érdeklődését azzal, hogy zavarni fogja, hogy nem érti amit beszélsz.

2017. szept. 1. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!