Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan lehet elkerülni hogy...

Hogyan lehet elkerülni hogy bűnöző, vagy drogos legyen kamaszon ha nem találja önmagát mert nincs apja?

Figyelt kérdés

[link]

És ha az anya nem tud férfiként szerepelni es pótolni? Nincs az a tekintély meg nincs az a logikai gondolkodása ami egy apának lenne

2016. júl. 17. 08:18
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem vagyok érintett a dologban, de pár évet dogoztam felnőtt pszichiátrián. Nem azért lesz valaki drogos/bűnöző mert nincs az életében az apa. Férfi képet más is mutathat (nagyapa, idősebb fiú testvér, nagybáty). Vannak olyan apák akik hiába ott vannak a gyerek életében, ugyanúgy rossz útra téved a gyerekük.

Sok függ a gyerek alapvető személyiségétől, milyen közösségben érzi jól magát, mennyire fogadja el a társadalmi élet szabályait. Ami a legfontosabb, hogy a rossz döntéséért vállalnia kell a következményeket (nem szabad kimenteni a helyzetből, mert csak rosszabb lesz). Amit még szintén fontosnak tartok, hogy figyelni kell a gyerekünk életvitelét. Amit azt tapasztaljuk, hogy rossz irányba kezd el menni változtatni kell azonnal az életünkön. Pl. egy nagy városban élő gyerek aki nem megfelelő társaságba keveredik, akár olyan döntésekre is hajlandó kell lenni ami elköltözéssel jár.

2016. júl. 17. 08:38
 2/6 A kérdező kommentje:
De a rossz társaságot elköltözés után is vonzhatja ha olyan lesz a gyermek hogy nem képes/nem akar/nem tud a normáknak szabályoknak megfelelni
2016. júl. 17. 08:52
 3/6 anonim ***** válasza:

Már ott nagy probléma van ha valaki azt gondolja,hogy azért lesz a gyerekből rossz felnőtt mert nincs apja.

A probléma gyökere sokkal mélyebbről fakad.

Ha egy gyermek csonka családban nő fel az már arra enged következtetni,hogy alapban probléma van az egyik vagy mindkét szülővel.Felelősség vállalás,kompromisszumkészség hiánya a szülőknél.

Példaként.Megszületik a gyerek.Anyuka egy házisárkány.Idővel apuka erre rájön és lelép.

Fix,hogy egy ilyen anya képtelen lesz normális felnőtté nevelni a gyerekét mert magából a szülőből hiányzik a normális értékrend a kompromisszumkészség.Nem beszélve arról,hogy igyekeszik is módszeresen a másik szülő ellen nevelni.

És még beszélhetünk a genetikáról hiszen nagy valószínűséggel a gyerek is örökölt a rossz tulajdonságokból.

Azokban a családokban ahol anyukka normális nagy valószínűséggel a gyerek is normális lesz akár részt vesz az életében apuka akár nem!

2016. júl. 17. 08:57
 4/6 A kérdező kommentje:
Nekem normális volt édeasanyám es en is apa nélkül nőttem fel és keresztül mentem már mindenen...
2016. júl. 17. 09:00
 5/6 A kérdező kommentje:
Ahogy a gyermek apja is hasonlo származásu.igy találtunk egymásra. A két "elveszett"..
2016. júl. 17. 09:01
 6/6 anonim ***** válasza:

Még annyit hozzáfűznék, hogy minden társadalmi rétegből kerülnek ki bűnözők és drogosok.

Általában azt szokták mondani, hogy valaki olyan lesz mint a felmenői vagy épp az ellenkezőleg.

2016. júl. 21. 04:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!