Őrjöngő, önmagát szétkarmoló dühroham kezelése?
Szerintem ez már nem sima hiszti.Lehet jó lenne kérni egy pszichológus segítségét.
Ui:nem itéllek el mert megütötted,de ezt nem kellett volna leírnod.Mindjart itt lesznek a tökéletes anyák akik tanácsot nem adnak de téged ízekre szednek.
Egyetértek az elsővel, porbáld meg pléhpofával, nyugodtan lereagálni, úgymond "lesz@arni", ha karmol, akkor karmol.
De megértelek, hogy kiakadtál, teljesen természetes dolog, csak tudatosabban kell megpróbálnod kezelni. Nyugi a pofont simán megérdemelte ezért a viselkedésért.
A nagyobb hány éves? Ő nem szól rá ilyenkor a tesójára?
Köszönöm az eddigi válaszokat. A nagyobb lányom 6 éves. Eleinte ő is kedvesen szólt, nyugtatta,kérdezgette mi a baj, de számtalanszor volt rá példa, hogy a kicsi megcibálta a haját, vagy őt is megkarmolta, ilyenkor ő is sírt, mondta, mennyire utálja a testvérét. Marha nehéz, főleg úgy, hogy a nagyobb lányomnál ilyen durva hisztik azért nem voltak, nekem ez új és ijesztő.
Mindent megpróbáltam már, tényleg utána is olvastam, de sajnos nem működik a "nem veszek róla tudomást", mert neki inkább segíteni kell ilyenkor, annyira belehergeli magát a hisztibe, a karmolásokat meg nyilván ilyen állapotban nem érzi, de utána meg napokig megy azért a nyafogás, hogy fááááj. Megfogom a kis kezét és nem engedem, hogy magát bántsa, karmolja, de ma az autóban ezt nem tudtam vezetés közben megcsinálni.
https://www.youtube.com/watch?v=lGTCsXp_65g
És nem lehet neki megmagyarázni, hogy édes kislányom azért fájnak azok a karmolások, mert te összekarmoltad magad hiszti közben?
Nem lehetne esetleg úgy levágni a körmét, hogy ne tudjon karmolni?
Azért a nagyobb elég nagy türelemmel viseli, ismerve a 6 éves énemet én simán "odacsaptam" az öcsémnek, ha "bántott".
Nem kezdte mostanában a bölcsit véletlenül? Nálunk akkor viselkedett így a lányom, véresre mondjuk nem karmolta magát, de volt, hogy egy np négy alkalommal produkált egyenként fél órás hisztiket a semmiért.
Megértelek, hogy elfáradtál, elkeserdtél, és megértem, hogy pofon vágtad. Te is emberből vagy.
Spriccelj az arcába egy kis vizet vagy vidd a fürdőbe arcot mosni! Nagyon megdöbben majd és elfelejti egy időre a hisztit. Mondd el neki minden alkalommal, miért kapta.
A módszerem autóba nem való, ha te vezetsz,de állj le és alkalmazd! Később már csak említeni kell neki a "spricnit".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!