Ha ilyet tanítok a gyereknek, kárt okozok? Most komolyan?
Még régebben megtanítottam kezet fogni - igen, épp marhára ráértem. Annyi, hogy ha bizonyos szögben nyújtja valaki a kezét, akkor fogja meg és kicsit meg kell rázni.
Most annyi pluszt tanítottam hozzá, hogy kézfogás közben mondja azt, hogy "Szia, Mancika vagyok."
Két és fél éves. Egy rokon kötött belém. De akárhogy gondolkozom, nem tudom milyen kárt okoznék ezzel. Nem mindegy, hogy integet, vagy esetleg a kezét nyújtja?
Nem hiszem h kárt okozol vele
Ahogy az utolsó írja .
En is csak a bacik miatt aggódnék 🙂
Dehogy, semmi kárt nem okozol.
Utolsó!
1. Elmondta, hogy gyerekekkel nem fog kezet.
2. Sosem volt divat sem a kézfogás, sem az esztelen pusziszkodás a gyerekközösségekben, mégis ősztől tavaszig kidől a fél óvoda. Bőven elég, hogy egymás játékait fogdossák egész nap, az ellen meg úgysem lehet mit tenni. Egyszeri kézfogás emellett nem oszt nem szoroz.
Én is meg tanitottam neki kézfogást még 3 éves volt! 😊 Most 4,5 éves! Akiket ismét jol férfiakat annak jol meg is szorutja! Csak , hogy érezzék hogy ő igazi férfi!
A higiéniárol annyit! Elég ha a kilincseket megfogja a gyerkőc!
Amikor vittem a fiamat a Nevelési Tanácsadóba, a pszichológus kezet akart vele fogni, hogy akkor most búcsúzzunk el. Erre a fiam lenyomott neki 2 puszit, na egyből ki is akadt mindenki. Jobb lett volna, ha kezet fog.
Mondjuk lánynál fura.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!