Csak engem ráz ki a hideg ha a gyereknek az akaratosságát dicsérik? Ez komolyan egy pozitív tulajdonság?
Lépten nyomon találkozok vele hogy a szülők is mosolyogva meg szinte büszkélkedve mondják amikor a gyerekük rossz mint az ördög, hogy jaj hát nem tudok mit csinálni, akaratos, mint én, vagy akaratos mint a férjem. Egy felnőttnél ez egy pozitív tulajdonság hogy akaratos? Illetve hogy már csecsemőként ráfognak olyan dolgokat hogy azért sír olyan erősen mert akaratos, meg elmarja a családi asztalnál a nem neki való kaját dehát nem vesszük el tőle mert már most olyan kis akaratos.
És akkor már tudom is amikor ilyen szülőket hallok, hogy ők azok akik ezt egy mentségként, pajzsként tartva alig nevelik a gyereket.(mert hát nem lehet nevelni hiszen akaratos).
Én irtó rosszul érezném magam ha a gyerekemet így "dicsérnék".
a dackorszak minden egeszseges gyereknel megjelenik. Ez egy eletkori sajatossag. Nem szabad mindig falba utkoztetni (mindig buntetni, nemet mondani neki), mert ez kesobb ut vissza.
Es igen, konnyebb a "bologato janoska" temperantumu gyereket nevelni, viszont ez a tipus kamaszkent, felnottkent elegge magabiztos lesz? (
A hatarokat mi szabjuk, es persze nem kell dicsergetni a hisztiert.
pszichologus anyuka
Nagylányom egy tündér. Nem "bólogató jános" tipus, de kezelhető. Viszont sok dologban bizonytalan.
Kisfiam 1 éves, de kezdettől fogva "akaratos" mindent meg akar szerezni, akaratát érvényesíti.
Jó lenne ötvözni őket. Nekem elhiheted egyikkel sem könnyű.
Nem tudom, mi lehet ennek a hátterében, de talán azt hiszik, az akaratosság=kitartás, hogy megszerezze, ami akar. Pedig a kettő nagyon is különböző dolog.
A dackorszakban pont az a nehéz, hogy megtaláljuk az egyensúlyt, mikor engedhetünk, mikor maradjunk kőkemények.
Nekem is van ilyen barátnőm, a férje szerint nem szabad rászólni, nem fogják letörni az akaratát... Ezzel azt érték el, hogy kezelhetetlen, nem lehet fegyelmezni, mindent megenged magának a gyerek. (Nálunk voltak vendégségben, a gyerek meztelenül ugrált az ágyunkban, az egész lakásban szétdobálta az építőkockát, benyúlt a hűtőbe és olyan hisztit levágott, mert nem verdás a joghurt, hogy csak lestem, ezután elkezdte csapkodni az ajtaját, szándékosan elrontotta fiam egyik drága játékát, direkt elkezdett üvölteni, hogy ébredjen fel a gyerekem... sorolhatnám, rémes volt, azóta nem is hívtam őket át).
Könnyebb ezzel a szöveggel takarózni, mint következetesnek lenni és büntit szabni, ha szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!