Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak engem ráz ki a hideg ha...

Csak engem ráz ki a hideg ha a gyereknek az akaratosságát dicsérik? Ez komolyan egy pozitív tulajdonság?

Figyelt kérdés

Lépten nyomon találkozok vele hogy a szülők is mosolyogva meg szinte büszkélkedve mondják amikor a gyerekük rossz mint az ördög, hogy jaj hát nem tudok mit csinálni, akaratos, mint én, vagy akaratos mint a férjem. Egy felnőttnél ez egy pozitív tulajdonság hogy akaratos? Illetve hogy már csecsemőként ráfognak olyan dolgokat hogy azért sír olyan erősen mert akaratos, meg elmarja a családi asztalnál a nem neki való kaját dehát nem vesszük el tőle mert már most olyan kis akaratos.

És akkor már tudom is amikor ilyen szülőket hallok, hogy ők azok akik ezt egy mentségként, pajzsként tartva alig nevelik a gyereket.(mert hát nem lehet nevelni hiszen akaratos).

Én irtó rosszul érezném magam ha a gyerekemet így "dicsérnék".

2012. aug. 17. 20:36
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! 10 es ez nagyon megragadott amit írtál hogy a KITARTÁSSAl azonosítják...meg ezek szerint az érvényesüléssel.
2012. aug. 17. 22:56
 12/16 anonim ***** válasza:
Az,hogy a gyereknek van akarata és ki is nyilvánítja az nem egyenlő azzal,hogy rossz,de logikus,hogy ha ki tud állni magáért és nem egy olyan gyerek,hogy megfogják leteszik ott marad,soha semmi rosszat nem csinál,semmi csínyt,sem a kamaszkorban sem felnőttként nem igazán fog érvényesülni hacsak nem változik meg.Itt most nem arról van szó,hogy a gyerek neveletlen,hisztis és kezelhetetlen,hanem a gyerek határozottsága,magabiztossága a lényeg.Ez lányoknál azért más egy fiú a legtöbbször mindig "nehezebb" eset.Kisfiam már 6-8 hónaposan tudta mit akar,de ez nem azt jelenti,hogy akkor szét tárom a karom és azt mondom,ő akaratos nem lehet nevelni,nevelni kell ez biztos és sokat foglalkozni vele, a pozitívum az,hogy agyereknek a fejlődésben lévő személyisége lehetőséget ad majd nekia későbbiekben,hogy ne legyen birka és ne nyomják el,tudjon majd érvényesülni.
2012. aug. 18. 07:08
 13/16 anonim ***** válasza:
Még annyi,hogy nagyon kedves,jólelkű és érzékeny kisfiú.
2012. aug. 18. 07:11
 14/16 anonim ***** válasza:
07:08- as,akkor hasonlo gyerkoceink vannak,en irtam a hosszut.akaratos,de nemvnevelhetetlen,pusztan tobbet kell fegyelmezni,ewetleg mas modszerekkel,mert a vegsokig elmegy,neki legyen igaza.ha rosszalkodik,azert bunti jar es utana bocsanatot ker.
2012. aug. 18. 07:47
 15/16 anonim ***** válasza:
igen bármeddig elmegy,épp ezért kell következetesnek lenni,ha rossz akkor büntetés jár,bár az enyém még csak 16 hónapos,de tudja ha felemelem a hangom(nem kiabálok) akkor rosszat csinált és abbahagyja
2012. aug. 18. 07:53
 16/16 anonim ***** válasza:
lányom akaratos és hisztis ,de ezt én csöpet se veszem pozitivumként ,de tul mujának sem szeretném látni . ketö közé probálom terelni .
2012. aug. 18. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!