Komolyan gond, ha a szüleim nem adnak gyógyszert a gyereknek anélkül, hogy orvos írná fel, illetve engem tájékoztatnának?
Néha szokott egy hosszúhétvégét, esetleg egy hetet náluk tölteni a 2 éves lányunk. Nagyon jó nagyszülők, a kislány is imád náluk lenni. Előfordult már, hogy ott betegedett le. Minden ilyen esetben elvitték a helyi gyermekorvoshoz, majd felhívtak és részletesen tájékoztattak, hogy mit mondott az orvos és miket kellene szednie.
Nemrég valaki cikizte őket, hogy de hát engem is felneveltek, miért nem saját kútfőből gyógyszerezik, illetve miért kell engem felhívni ilyenkor. Mondták, hogy ő az én gyerekem, ők nem orvosok, ezért nem fognak kísérletezni rajta. Nekem pedig, mint szülőjének, jogom van képben lenni a gyerek állapotával, gyógyszerezésével kapcsolatban.
Tényleg probléma, hogy nem állnak neki egy két évest az otthoni gyógyszertárból találomra, szomszéd/boltos/barát javaslatára gyógyszerezni?
Én magam se adok neki a C-vitaminon kívül mást anélkül, hogy orvos látta volna.
1. Igen.
De ha gondolod, szivesen megdicsergetunk, h milyen normalisak a szuleid es nektek van igazatok, nem masnak...
Nem tudom, miért dumálnak ebbe bele vadidegen emberek. Szerintem jól teszik, amit tesznek, bár nekem azért mindig van itthon egy-két dolog (kúp, Espumisan csepp, BioGaia, Nurofen) de ezt mind az orvosunk javasolta.
Nem kell foglalkozni az ilyen megmondó emberekkel :)
Egy eset volt, amikor vétóztam azt az orvost: röntgent ajánlott, mert nem volt biztos benne, hogy nem atípusos tüdőgyulladása van-e.
Igen, de előtte 3 hónappal volt kórházban kruppal és ott mérési pontatlanság miatt háromszor röntgenezték meg zsinórban (az első két röntgennél bemozdult). A sugárterhelés miatt inkább megvártam, hogy másnap hazahozzuk, és a saját, itteni orvosával konzultálva nem vittük röntgenre. Utólag kiderült, hogy jól tettük.
Náthával azért futkosnak orvoshoz, mert volt kruppos előzmény, így 3 éves koráig fokozottan figyelünk a köhögéses megbetegedésekre.
Illetve középfül- vagy orrüreg gyulladást otthoni körülmények között nem lehet diagnosztizálni és ennyi idősen még egy nátha is ebbe torkollhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!