Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Komolyan gond, ha a szüleim...

Komolyan gond, ha a szüleim nem adnak gyógyszert a gyereknek anélkül, hogy orvos írná fel, illetve engem tájékoztatnának?

Figyelt kérdés

Néha szokott egy hosszúhétvégét, esetleg egy hetet náluk tölteni a 2 éves lányunk. Nagyon jó nagyszülők, a kislány is imád náluk lenni. Előfordult már, hogy ott betegedett le. Minden ilyen esetben elvitték a helyi gyermekorvoshoz, majd felhívtak és részletesen tájékoztattak, hogy mit mondott az orvos és miket kellene szednie.

Nemrég valaki cikizte őket, hogy de hát engem is felneveltek, miért nem saját kútfőből gyógyszerezik, illetve miért kell engem felhívni ilyenkor. Mondták, hogy ő az én gyerekem, ők nem orvosok, ezért nem fognak kísérletezni rajta. Nekem pedig, mint szülőjének, jogom van képben lenni a gyerek állapotával, gyógyszerezésével kapcsolatban.

Tényleg probléma, hogy nem állnak neki egy két évest az otthoni gyógyszertárból találomra, szomszéd/boltos/barát javaslatára gyógyszerezni?

Én magam se adok neki a C-vitaminon kívül mást anélkül, hogy orvos látta volna.

2016. márc. 23. 11:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"de hát engem is felneveltek, miért nem saját kútfőből gyógyszerezik"

Erre elég annyit mondani, hogy "már akkor sem saját kútfőből gyógyszereztük a gyereket".

Amúgy nálunk is többször volt már a 3 éves fiunk anyósomnál, és mindent úgy csinál, ahogy kérem (gyógyszerezés, étkezés, altatás...stb)

Amikor valami olyan van, ő sem kezdi gyógyszerezni, hanem ügyeletre viszi. Voltak már hányással, kiütéssel... Bár engem nem azonnal hív, hanem amikor este beszélünk, akkor meséli el, mi hogy volt, mit mondott az orvos.

2016. márc. 23. 12:29
 12/16 anonim ***** válasza:
Középfülgyulladás, sinusitis elég markáns tünetekkel jár egy kétévesnél (még idősebbnél is) ahhoz, hogy felismerd, ez nem egy szimpla nátha.:-) Ettől függetlenül inkább vigyék el tízszer fölöslegesen az orvoshoz, mint hogy egyszer nem, amikor kellene.
2016. márc. 23. 13:11
 13/16 anonim ***** válasza:
Jajj, kérdező, annyira jól csináljátok, szuper anyuka vagy, a szüleid szuper nagyszülők, úgy megsimizném a buksitokat!!
2016. márc. 23. 13:17
 14/16 anonim ***** válasza:
Na és szerinted, komolyan gond? Te sem gondolhatod ezt komolyan. :)
2016. márc. 23. 16:34
 15/16 anonim ***** válasza:
Tudod mi lenne a legkézenfekvőbb? A ti gyereketeket, aki beteg, ti ápolnátok, hazavinnétek ilyenkor.
2016. márc. 23. 18:37
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem, neki a vállonveregetés a kézenfekvő.
2016. márc. 23. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!