Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez normális egy frissen...

Ez normális egy frissen elvált szülők gyerekétől?

Figyelt kérdés

Szóval egy 5 éves kislányról van szó. A szülei nem túl régen (5 hónapja) váltak el. Ez akkor a kislánynak nyilván nagyon hirtelen történt. Azóta rémálmai vannak, felriad éjszaka (ilyenkor sikít, sír), erőszakos, bántja a csoporttársait és be is pisil mostanában. Ezen kívül gyakran mondja, hogy nagyon fáj a hasa.

Attól tartok, hogy ez kezd nem normális lenni. Mit kellene vele megbeszélni? Mi az amiről fontos tudnia, ami megnyugtatná, de esetleg nem tudja megfogalmazni, hogy mi az amitől tart, ami rosszul esik neki, stb?

Én egyébként a gyerek apjának az új párja vagyok. A házasságuk ettől függetlenül nem miattam mentem tönkre, nem rajtam múlt. Azt tudom, hogy én nem lehetek az anyja, (nem is kívánok az lenni, szeretnék SAJÁT gyerekeket, akiknek én leszek az anyjuk) de egy jó, őszinte, barátnős viszonyt el tudok képzelni és szeretnék is vele kialakítani. Szerintetek mi tegyünk, hogy jobban érezze magát? Mi az, amitől ennyire "szenved"?

N/20

2016. okt. 11. 23:09
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

A baj az, hogy akinek a legjobban meg KELLENE oldania az éppen sz * r i k rá. Ezért is érzem úgy, hogy valakinek tennie kellene valamit, természetesen az apja is így gondolja. Engem a kislány biztosan nem fog zavarni. És tudod, hogy miért? Azért mert az apja pontosan tudja, hogy kinek hol a helye az életében. Tudja, hogy a gyereket nevelnie kell, gondoskodni róla, velem meg az életét megosztania. Nem ugyanaz, ezért is nem alakulhat ki rivalizálás. Legalábbis olyan helyen nem, ahol erre figyelnek. Arról nem is beszélve, hogy egy gyerekről beszélünk.

Nem hiszem, hogy közöttünk állna a gyerek. Az a kapcsolat régen rossz. Nem lesz egy közös hétvégénk sem? Ezt meg hogyan érted? A kislány jön hozzánk, nem az apja megy hozzájuk, ez ugye világos? A programok nem zavarnak, mivel én is megyek velük vagy az apjával kettesben is csinálunk, szóval ezt a részét sem értem. Nagyon is támogatom, hogy a kislánynak jó kapcsolata maradjon az apjával.

Az anyja meg nem érdekel, mert hozzá tényleg semmi közöm.

2016. okt. 13. 23:33
 12/14 anonim ***** válasza:
96%

5 honappal a valas utan mar egyutt laktok ?

Szerinted ez mennyire normalis ?

Mennyi idos a pasi?

Merthogy te eppen csak kinottel a gyerekkorbol !

2016. okt. 14. 00:28
 13/14 anonim ***** válasza:

Utolsó, nem mindegy, hogy mennyivel idősebb a párja? Az én férjem 16 évvel idősebb nálam, és kiegyensúlyozottabb, szeretőbb, összetartó családunk van, mint sok fiatalnak.

Annyiban viszont igaza van annak, aki írta, hogy a kislány nagyon meg tudja majd nehezíteni a kapcsolatotokat (anyuka ellenes neveli, dackorszak, kamaszkor, a lányok apássak...). A legjobbakat kívánom neked és kitartást.

2016. okt. 14. 07:53
 14/14 anonim ***** válasza:

Nálunk hasonló volt a helyzet.

Annyi volt a NAGY különbség hogy a két gyerek már 18,20 évesek.

De!

Őket is nagyon megviselte. Eleinte jól elvoltam velük aztán megromlott a kapcsolat. Nem tudtak elfogadni hiába próbálkoztam. Évekig próbáltam jó kapcsolatot kialakitani velük hiába.

Én nem az anyjuk vagyok.

Igazság szerint neked a parodnak kéne mondani hogy beszéljen a gyerek anyjával.

Az is lehet, hogy (nem az anya ellen szól) az anyja rosszakat mond rólad/rólatok.

Ezt nem lehet tudni.

Értem nincs közöd a válásukhoz de attól még lehetsz te a gonosz.

Mindenesetre nagyon kedves igy akarsz segiteni de egy ekkora gyereknek te nem tudsz segiteni. Neki az anyja tud az apja vagy egy pszihológus.

2016. okt. 14. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!