Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, ha nehez megy az...

Mit tegyek, ha nehez megy az elválás?

Figyelt kérdés

A lányom születésekor kapott egy kendőt. Most 2 éves. Ha bölcsibe megy, boltba vagy játszótérre, a kendőnek jönnie kell. Volt, hogy anyukám vitte bölcsibe és a bölcsi kapujában jutott eszébe, hogy otthon maradt. Anyukám rohanhatott haza a kendőért. Étkezéseknél már sikerült azt elérni, hogy üljön rá, mert már nagyon zavaró volt arra figyelni, nehogy baja legyen a kendőnek.

Sajnos gondolom, hogy ennek mi az oka. Újra elkezdtem dolgozni. És ez őt nagyon megviselte. Egyébként is nagyon kötődik hozzám, és gyorsan jött neki az, hogy bölcsi aztán pedig én dolgozni kezdtem. A baj az, hogy az 5 napból 3 napon én tudom reggel vinni a bölcsibe, és du. tudok is érte menni, de fél 5-re be kell érnem a munkahelyemre és így maximum egy órát tudok a gyerekkel lenni. Este pedig 9-kor érek haza, vagy Egy kicsivel később. Szombaton "csak" 3 órára kell elmennem. Vasárnap pedig nem dolgozom. Tudom, hogy ez nagyon megviseli, mivel előtte, állandóan velem volt. Nem is tudtam másra bízni, nélkülem állandóan sírt.

A kendővel pedig szerintem az én hiányomat akarja pótolni. Egyik reggel indulás előtt mellettem állt, amikor beparfümöztem magam. Mondta, hogy egy picit a kendőjére is tegyek. Azóta minden reggel a kendőjére is teszünk. Én is látom, hogy ez a baj. De mit tehetnék? Van, hogy nem viszem bölcsibe, hogy kettesben legyünk. Egyébként du. olyan személyekkel van, akiket ismer, nem idegenekre bízom őt. (A férjem sem ér haza 6 előtt soha, de általában a mamák a fürdésre és vacsorára is ott maradnak segíteni)

Attól tartok, hogy ez csak rosszabb lesz és a kendő csak jelzi azt, ami a kislányomban lejátszódik. A férjem egyébként engem hibáztat ezért. Tény, hogy kényelmesen el tudna tartani minket. De munkára nekem is szükségem van. És most volt lehetőségem visszamenni. Arról nem is beszélve, hogy az én keresetem is eléri majdnem az övét, szóval nem mindegy. Mit tehetnék, hogy könnyebb legyen a lányomnak? Valaki hasonló helyzetben mit tenne/tesz?

2016. júl. 13. 09:14
 1/6 anonim ***** válasza:

Elolvastam. Nekem úgy tűnik, hogy a kendő függőség, mint másnál a cumi. Nem miattad van, hanem rá lett szoktatva, nem értem miért. Enyéim is jártak oviba, egyik bölcsibe is, mentem már vissza dolgozni 1 éves gyerek mellől, de nem adtam semmi pótlékot pont azért, hogy ne kelljen valamiről leszokni, amire én szoktattam rá.

Nem vagy rossz anya azért, mert dolgozol és megoldod a kicsi felügyeletét. Ez nagyon jó dolog. De ő a kendőre van rákattanva, és ezt kéne megoldani.

2016. júl. 13. 09:18
 2/6 anonim ***** válasza:
52%
Ha ez mindjettőtöknek rossz es nem létszükség, h dolgozz, akkor miert nem vártad meg az ovit? Persze, h megviseli, főleg h ilyen össze-vissza a rendszer.
2016. júl. 13. 09:31
 3/6 A kérdező kommentje:

A lényeg lemaradt, bocsánat! Akkor kezdődött ez a nagyon erős kötődése a kendőhöz, amikor újra dolgozni kezdtem. Előtte is vele aludt, de akkor még nem volt abból gond, ha véletlenül valahova nem vittük. Ma meg egy tragédiával ér fel. Ebből gondoltam, hogy ezért van. Ugyanis pontosan tudom, hogy szinte pont attól a napotól van ez a sírás a kendő miatt, amióta például nem én fektetem le.

Írtam már, hogy lehet hogy egy év múlva már nem mehetnék dolgozni. Most van lehetőségem.

A rászoktatásról annyit, hogy sokan mondták milyen klassz, ha van valami, ami megnyugtatja, így később majd csak leteszem és alszik. A nővérem gyerekénél így is volt. A fejéhez húzta a kendőt és aludt. Na mondanom sem kell, hogy a kendő nem volt elég az én lányomnál. Még mindig kézben alszik el. De most már legalább a kendő rabja is.

2016. júl. 13. 09:55
 4/6 anonim ***** válasza:

Nagyon sok gyereknek van ilyen nélkülözhetetlen tárgya: rongyi, pelenka, plüss, sőt, anya pólója, hálinge, vagy gondolj például a snoopyban Linus Van Peltre. :)

Nem az a gond, hogy a kétéves kicsi gyereked ragaszkodik a rongyijához, hanem hogy ezt hibának, szinte tragédiának élitek meg, mintha kábé mostmár lelkileg zakkant lenne a gyerek egész életében, és főleg gond, hogy a férjed kifejezetten téged hibáztat ezért, te meg magadat, mintha egy személyben te lennél a gyerek szülője, akitől alapelvárás, hogy egyszerre minimum két helyen tudjon lenni.

Amit viszont nem tudok összerakni:

Hogyha te viszed reggel bölcsibe és délután is te mész érte, és utána mész dolgozni, akkor ezek szerint délutános vagy, igaz? Ezeken a napokon miért nem maradhat otthon?

2016. júl. 13. 10:19
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem egészen. Van egy saját cégnek felfogható vállalkozásom. Du ténylegesen bent vagyok, mert aktívan ott van rám szükség, de délelőtt intézem a körülötte lévő elintézni valókat. Két napon pedig reggel is ott kell lennem. Szóval a délelőttök sem szabadok nálam. Azért nincs itthon a kicsi.
2016. júl. 13. 14:06
 6/6 anonim ***** válasza:

Ezt nézd meg, ő 19 éves, és ennél nagyobb baja sose legyen:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kamasz..

2016. júl. 14. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!