Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem adnak ki lakást...

Miért nem adnak ki lakást gyermekeseknek?

Figyelt kérdés
Szétmegyünk a párommal és kiadó lakást keresek 6 és 8 éves gyermekeimmel együtt. De az esetek többségében azt olvasom "gyermek kizárva". Miért?? Őszintén szólva nem értem, ha az embernek biztos állása van (nekem mondjuk nincs de veszettül keresek azt is, de az elszomorító az hogy el sem jutok az állás-kérdésig), van félretett pénze és a volt párja sőt akár szülei is támogatják anyagilag, miért olyan nagy probléma ha gyermekem van? Így hogyan lépjek tovább??? Kicsit már belekeseredtem a keresésbe, állandóan zárt ajtókba ütközök. :(

2014. jan. 13. 15:31
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy hülyeséget mondok, de mintha hallottam volna olyat, hogy kiskorúval nehezebb "kirakni" valakit, ha nem fizet albérleti díjat. De szerintem próbálkozz tovább, ne add fel, mert laknak emberek albérletben gyerekkel, szóval van, aki kiadja gyerekeseknek is. Esetleg próbálkozhatnál önkormányzati bérlakással is, az hátha könnyebb.
2014. jan. 13. 15:35
 2/20 anonim ***** válasza:
89%
Van ilyen téli moratorium ami x.hó-tól y hó-ig gtiltja a kisgyermekes családok utcara tételét még akkor is b.s.z.n.a.k fizetni honapokon lerestul. Ezert sokan nem adjak ki. A gyerekvalalas nagy kockazat az elszegenyedesre,ergo elobb veszel az utolso 10ezreseden egy csomag pelekat es bebi tápot mintsem befizesd a villany szamlat...
2014. jan. 13. 15:39
 3/20 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem sokan azért nem adják ki, mert félnek, hogy a gyerekek nem tudnak vigyázni a lakásra, rárajzolnak a falra, csapkodják az ajtókat, stb.
2014. jan. 13. 15:49
 4/20 anonim ***** válasza:
94%

Mi is kiadjuk a lakást, és azért nem adjuk ki gyerekesnek, mert ők védettek. Az utolsó gyerekes albérlőnk közel 2 évet lakott nálunk ingyen, egy vagyon volt utánuk rendbe tenni a lakást. A közműveket 3 hónap után kikapcsoltattuk. Volt szerződés, fizettünk adót, azonnal léptünk, mégis ilyen sokáig tartott visszakapni a saját lakásunkat törvényesen.

Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy, de mi is azok között vagyunk, akik ezt többet nem kockáztatják meg.

2014. jan. 13. 15:53
 5/20 A kérdező kommentje:
Hát igen, én is azt hallottam/olvastam hogy a nem-fizetés miatt tartanak a gyermekesektől... Igyekszem nem feladni! :) Esetleg hallottam olyanról, hogy valaki csak "szívességi használati jog"-ot ad és akkor nem kell adózni belőle... ez esetben ki is rakhatja a nem-fizetőt, nem? Akkos a bérbeadó is megnyugodhat akár.
2014. jan. 13. 15:54
 6/20 anonim ***** válasza:
93%

Tudod az baj, hogy sokan szidják a főbérlőt közben meg ha olyan jó bérlő lenne mindenki neki akarná kiadni,hisz az a főbérlő célja is hogy keressen vele.

Az a baj, hogy sok bérlő ott akar lakni de fizetni nem akar.

És igen munkanélküliként nálad is kétséges, hogy fogsz fizetni. Persze vannak rokonok meg volt pár meg mit tudom én, de akkor az már máson múlik nem a bérlőn akit nem ismerek.

2014. jan. 13. 16:08
 7/20 anonim ***** válasza:
87%

Mi amikor kiadtuk a lakásunkat laktak nálunk kisgyerekkel. Semmi gond nem volt velük, pedig sokáig laktak ott. Nálunk az egyetemista fiú lakta le egy év alatt a lakást...

Én kiadnám gyerekesnek, esetleg nem egy havi, hanem három havi kaukcióért.

2014. jan. 13. 16:25
 8/20 zabmester ***** válasza:
47%

Ez melyik város? Mert nálunk Pécsen még nem igazán találkoztam ilyesmivel, pedig ez a harmadik albérletünk, mióta megvan a fiam, ráadásul nagyon sokáig egyedül is neveltem, és ezt a tulajok is tudták. Párszor láttam csak olyan hirdetést, ahol bele is írták, hogy gyerekkel nem lehet költözni, de az olyan is volt, hogy nem is mentem volna, mert bútoros volt, az meg nekem nem kell, na meg úgy is volt berendezve, hogy oda én sem raknék gyereket :D

Meg olyat láttam még, hogy HÁROM szobás lakásnál beleírták a hirdetésbe, hogy maximum egy gyerekkel vehető ki. Itt mondjuk nem értem, hogy a tulajnak miért nem tök mindegy, meg szerintem egy három szobás lakásban még három gyerekkel is el lehet lenni, kettővel meg pláne, de mindegy, ők tudják...

Szerintem próbálkozz ingatlanközvetítőkkel, így nem neked kell keresni, hanem ők keresnek neked olyan lakást, amilyet szeretnél. Csak mondd meg, hogy árban, méretben mi felel meg, stb., és szólni fognak, ha tudnak ilyen lakást.

2014. jan. 13. 16:44
 9/20 anonim ***** válasza:
67%
Ismerős akkor 4 hónapos fiunkkal kerestünk albit,a suli utolsó évére,szinte senki nem akarta kiadni,pedig mondtuk,hogy össz 9 hónapra megyünk,rendesen fizetjük a gyerek nem tesz tönkre semmit,hiszen még mászni sem tud,egyet találtunk azt ott is hagytuk,mocsok,csótány,macskaszőr,és lenyúlta az albitulaj a kaukciót is,majd végre sikerült egy nagyon szép lakást kifogni, nagyon rendes volt az albitulaj,és ugyanúgy adtuk vissza ahogy átvettük,pedig közben a fiunk elmúlt 1 éves,és semmit nem hagytunk,hogy tönkre tegyen vagy rossz helyre firkáljon.
2014. jan. 13. 16:55
 10/20 anonim ***** válasza:
81%
Azt nem is olvastam, hogy nincs munkád. Akkor pláne nem, ne is haragudj.
2014. jan. 13. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!