Anyukák hetente többször takarítjátok a lakást?
Két gyerekem van melót most keresek .
kúszómászó járkáló mindent felvevő megkóstoló gyerkőc és négyéves mindent a kezéből kiejtő nagy.
felseprés minden nap van az egész lakásban .felmosás kétnaponta. hétvégén egyik nap tematikusan végigjárok és amit kell full kitakarítok . ha a konyha a soros előre főzök v. rendelünk . a férjemé a fürdőszoba suvickolása .
folyton takarítok alap tisztaság van de többre nem vágyom . nem nevelek tisztaságmániás és érzelmi beteg gyereket azzal hogy leüvöltöm a fejét inkább a nagy már feltörli ha kiöntött valamit . ennyi . megtanultam nem besokkolni ezeken a baleseteken .
Igaz, még nem dolgozom, de nekem nem ez az első. Ennek ellenére nincs kosz, rendetlenség nálunk. Péntek du. takarítok, akkor portörlés, porszívózás, felmosás, tükör tisztítás stb. ha apa hazaér "vegyszeres" takarítás a fürdőben, wc-ben, konyhában.
A konyhát minden reggeli után nagyjából rendbe teszem, porszívózás, felmosás igény szerint (van, hogy egy nap 2x, mert a kekszmorzsa beborítja a szőnyeget, van hogy 1-2x egy héten)
Engem az is érdekelne ennyi meló+gyerek mellett hogy van ideje minden nap főzni valakinek? :)
Általában minden másnap porszívózok. Muszáj, mert a lányom még egy kekszet is képes 10millió darabban elszórni. :D
Felmosni ált. 2x egy héten szoktam, a portörlést utálom, jó, ha heti 1x rászánom magam. :)
15 hónapos a lányom, 2 éves a kutyánk.
Naponta felmosok vagy 2× és heti 3× porszívózom.
A porszívózásban segít a lányom. Hol fogja a csövet, hol pedig tolja a porszívót.
A felmosást akkor végzem, amikor alszik (13-15-ig).
Port törölni havonta 3-4× szoktam, tehát kb. heti 1×.
Napi szinten rendben tartom a lakást, mindig elpakoltatom a lányommal a játékokat és segítek is ebben neki.
Főzni olyanokat szoktam, ami magától elrotyog, tehát nem kell órákat mellette állnom.
Leginkább este 8 után rakom fel őket. Napközben előkészítem a főzéshez a cumókat.
Egyébként én annak a híve vagyok, hogyha szépen lassan mindennap megcsinálok valamit, vagy figyelek a környezetemre, akkor rendben tudom tartani.
Mivel nincs szétpakolva és romokba döntve a lakás alapból ,így nem is kell újra vakolnom a falat .. :))
Szóval érted .. rend a lelke mindennek, így a vállamról is egy terhet levesz.
Nekem 3 van, a két nagyobb szerencsére már többé kevésbé odafigyel (már tudják hogy nem dobáljuk a kaját, hogy tányér felett eszünk, odahajolunk stb.) cipővel nem trappolunk be, és összeszedjük a játékot. De a legkisebbem 1 éves még most dobálózik szívesen igazán kajával stb. Úgyhogy óhatatlan hogy mindennap fel kell söpörjek, vagy porszívózzak! Ráadásul a földön csúszik kúszik mászik így muszáj. Én megmondom őszintén már nagyon unom mivel évek óta mindig van egy picim tehát évek óta ezt csinálom, alig várom hogy a kicsi is nagyobb legyen:)
Később biztos (pláne munka mellett) nem fogok naponta vagy 2 naponta porszívózni vagy nagytakarítani. Örülök ha a hétvége egy napjára korlátozom majd ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!