Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák hetente többször...

Anyukák hetente többször takarítjátok a lakást?

Figyelt kérdés
Ezt csak azért kérdezem, mert én kissé álmélkodva olvasom néha, hogy 1,2 akárhány gyerkőc mellett mindennap vagy minden másnap porszívózik az anyuka. Őszintén, nekem 4,5 éves a gyerekem, dolgozom, plusz másodállásban is dolgozom és sem időm sem energiám nincs naponta, kétnaponta porszívózni, miután hazaestem a gyerekkel az ovi utáni játszóterezésről. Csak én vagyok ilyen csodabogár vagy más is van olyan, mint én, aki csak hétvégente takarít, portöröl, porszívózik, felmos? Aki minden nap vagy minden másnap csinálja, mennyire van ideje mindenre? Köszönöm a válaszokat.
2012. okt. 4. 13:54
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Fú hát az én lányom már 4,5 éves, de ha Ő segít a takarításban, akkor kb. 3 óra lenne.... :) Ezért inkább akkor csinálom, ha épp nincs otthon (mamával van játszón vagy másik mamánál van). Mondom, nálunk sincs kupi és nem vagyunk retkesek vagy ilyesmi.
2012. okt. 4. 14:08
 12/23 anonim ***** válasza:

Még nem született meg, de így elöljáróban max. hetente egyszer tervezek takarítani (jelenleg 2 hetenként van takarítás, felmosás nagyon ritkán, de utcai cipővel nem járunk a lakásban - és nálunk még senki nem dobálja szét a kaját...).

De lehet, hogy ez nem mérvadó, mert még elképzelni sem tudom, amit ti már tapasztaltatok - hogy milyen egy kisgyerekkel.

2012. okt. 4. 14:09
 13/23 anonim ***** válasza:
Én igen...a legkisebb 6 napos,a középső 4 éves(oviba van),a nagy már egyetemista(vele nincs gond)a ház 120 nm.Ma már túl vagyok a porszívózáson,most cicizik a pici,amint elaludt felmosok,és kimosom a kádat,mosdót.A port már délelőtt letöröltem,2 programnyit mostam,azt kiteregettem,majd este vasalok.Az igazsághoz hozzá tartozik,hogy nagyon gyorsan,könnyen szültem,nincs gátmetszésem,se belső sérülésem,hétfőn jöttünk haza.Mivel saját vállalkozást viszek(pénzügyi),már egy kicsit üzleteltem is ma(persze itthonról).A vásárlást,a nagyobb oviba hurcolását a férjem intézi(kb. még 2 hétig)aztán vissza veszek mindent(nem engedi előbb).Annyi,hogy 1 hónapig nem főzök-erre is a férjem beszélt rá,mondván ez a középsőnél is így volt-hanem rendelünk.Nálam így telnek a napok(mert bizony naponta megcsinálom).Kicsit????hiperaktív vagyok...
2012. okt. 4. 14:09
 14/23 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom. Nálam a takarítás az 53 nm-es lakásban kb. 1 óra (ebben benne van a portörlés, porszívózás és a felmosás is). Lehet, önző vagyok, de én pl. este miután lefeküdt a gyerek, már szeretek pihenni, a férjemmel foglalkozni, sőt már olyan is előfordul, hogy 10-kor alszom, mert ki vagyok purcanva. :) Szóval engem a világból ki lehetne kergetni, ha mondjuk este állnék neki főzni. :)
2012. okt. 4. 14:11
 15/23 A kérdező kommentje:
Irigylem, akinek ennyi energiája van. :) Hát nekem rohadtul nincs sajna. :)
2012. okt. 4. 14:13
 16/23 anonim ***** válasza:
Szerintem én vagyok a legtrehányabb 2 gyerekem van a kicsi 6 hónapos a nagy 3 éves. Heti egyszer max kitakarítok /szégyellem/ de a múltkor nem volt időm felmosni és elmaradt, most is inkább az csinálnám. NA megyek is:D
2012. okt. 4. 14:14
 17/23 A kérdező kommentje:

Jó munkát kedves 16-os. :D

Nálam is volt már, hogy elmaradt a felmosás...... Legutóbb arra fogtam, hogy eltört a vödröm. :D

2012. okt. 4. 14:15
 18/23 anonim ***** válasza:

Igen, hetente többször is nekifutok :) aztán örülök ha mindenre sor kerül egy héten egyszer (porszívás, portörlés, fürdő + wc pucolás) - de nem kerül. Porszívzózás nélkül viszont nem bírjuk ki egy hétig, mert a laminált padlón a porcicák nagyon gyűlnek, meg hát morzsálunk is rendesen.

Míg a pici lányom mászott, egyik nap porszívóztam, másik nap felmostam. Most már erre nincs szükség, és idő sincs, miután én is dolgozom.

2012. okt. 4. 14:28
 19/23 anonim ***** válasza:

Itthon vagyok még gyesen, 2 éves múlt a kislányom.

Minden nap megpróbálok felporszívozni, nem mindig jön össze, de azért 2 naponta sikerül. Akkor utána fel is gőzölök.

Ha már én is dolgozni fogok, nem akarok majd naponta/2 naponta porszívózni, alig vagyunk otthon, nem lesz akkora por.

2012. okt. 4. 14:34
 20/23 anonim ***** válasza:

Mindennap porszívózok, megfogadtam minden másnap felmosok. Ez utóbbit nem mindig sikerül tartani.

3 és 1 éves örökmozgóim vannak. 150 nm-es a ház. Nagyon nehéz tisztaságot és rendet tartani. Rá kellett jönnöm, hogy bizonyos mértékben lejebb kell adnom az igényeimet, mert a 24 órából nem tudok többet csinálni. Takarítónőt nem szeretnék, mert hiszem, hogy meg tudom oldani egyedül. Minden nap főzök, sokszor sütök is. Délelőtt, délután játszótér.

Este már olyan vagyok, mint akit agyoncsaptak. Ez a láblógatós, anyuci otthon nem csinál semmit élet! ;D

2012. okt. 4. 14:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!