Nálatok hogy ment az "elválás", mikor bölcsis lett a gyereked?
2 éves múlt, és sajnos pénz miatt kell majd bölcsibe mennie. Tudom, mondták már hogy jobb lesz neki a kortársaival, lelkendezve meséli másoknak hogy megyek bölcsibe.
Csak velem van a baj.. Örömmel mesélek neki a sok barátról, játékokról, aztán meg kimegyek bőgni. Hogy tegyem túl magam ezen? Félek hogy azt hiszi majd hogy menekülök előle, le akarom passzolni. Nem tudom mi lesz ha esetleg több napig, hétig sír majd.
Az én fiam 2 évesen kezdte a csanát, nem beszél még. Elég magénak való, leginkább egyedül játszik az autókkal ott is.
Reggel sír, amikor mennie kell. De állítólag ott nagyon jó gyerek, nincs baj vele, csak addig sírdogál, amíg látjuk...
Heti 1-2 nap megy, amikor muszáj.
Azért sírni nem sírtam, de "fájt" az elengedés.
Ezen túl kell tenned magad. Csak te hiszed, hogy ő azt hiszi... Gyerekek közé megy, új helyre, új élmények várják, új játékokkal játszhat, szerintem nem fog rólad semmi rosszat "hinni"...
Rém egyszerű, egy két éves gyerek gondolkodása még nem elég fejlett, hogy ilyeneket feltételezzen. Tehát nem képes ilyet gondolni rólad.
Te félsz az elválástól és te érzed úgy, hogy "elhagy" téged. Ezt vetíted ki rá.
Ó, erre egészen egyszerű a válasz. Azért sírsz, mert vele akarsz lenni. Értető, igen szívből jövő érzés ez. De gondolj csak bele okosan: ő nem a "tied", ő egy önálló ember. Bármennyire is szeretnéd, nem birtokolhatod őt. És a szíved mélyén érzed is, ha ő örül, hogy bölcsibe mehet, akkor te is örülsz, hiszen ez a fejlettségének, az önállóságának, az érettségének a jele. Ez pedig a te érdemed! Hagyd hát,hadd "szárnyaljon", szabadon, életedben arra lehetsz a legbüszkébb, ha gátlásoktól mentes, sikeres ember lesz a gyermeked, márpedig ezt nem érheted el, ha magadhoz láncolod!
A szomorúság helyett add át a szíved a büszkeségnek (és ha ő bölcsibe szeretne menni, és ilyen izgatottan várja, hát ne is bánd annyira, hogy a pénz miatt kellett oda küldeni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!