Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2-2.5 éves gyereked iszik...

2-2.5 éves gyereked iszik gyümölcslevet?

Figyelt kérdés

Ha igen, kb. mennyit és milyet?

Kisfiam időnként szokott kapni és azt vettem észre, hogy utána puffad. 100%-os gyümölcslevet kap, pl. frissen préselt almalevet, és ha megiszik 1-2 dl-t, akkor utána 1-2 órán belül puffad, sokat pukizik. Ugyanezt vettem észre, ha sok gyümölcsöt eszik. Hasmenése nincs, de ált. a gyümölcslé után van széklete.

Ez normális, vagy lehet, hogy érzékenyebb egy kicsit a gyümölcscukorra? Persze nem létkérdés a gyümölcslé, de időnként szívesen megissza.

2015. jún. 6. 11:10
 1/4 anonim ***** válasza:
Az enyém képes lenne csak azon elélni, de szerencsére mindent megeszik. Természetes, hogy puffad, mi is puffadunk, ha 100%-osat iszunk, csak a felnőtt mennyiségtől. Én a 100%-osat jól felhígítom vízzel, a kubukat nagyon szereti illetve már van bőven választék gyerekitalokból. Sokáig házi almalevet ivott, az almát leturmixoltam 1:1 arányban vízzel, leszűrtem, így egy nagyon finom enyhe almaital készült. Ettől semmi baja nincsen, több pohárral is iszik belőle egy nap. Az sem mindegy, milyen gyümölcsöt kap, a citrusfélék rosszabbak ilyen szempontból, megviselik a bélbolyhok. Tehát töményet ne adj, hígítsd, lehet még nestea-t adni változatosságnak. Én mindig nézem, ne legyen benne tartósító vagy édesítőszer (kivéve stevia, ha csak az van benne). Aroma sajnos már szinte mindegyikben van, de azért vannak kivételek.
2015. jún. 6. 12:34
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi! :)

Én is szoktam hígítani neki, pl. 1-1 arányban, de az is kicsit puffasztja. Ha délután-estefelé kapja, akkor éjjel egy picit zavarja azért. Végülis ez kiküszöbölhető.

Kicsit visszafogjuk és úgy jó lesz akkor.

Azért érdekelt, mert engem sosem puffaszt gyümölcslé, bár magamnak is hígítom az igazi préseltet, de akár fél litert is meg tudok inni egy nap anélkül, hogy bántana. Fiamnál meg valahogy "összeadódik". :)

2015. jún. 6. 13:07
 3/4 anonim ***** válasza:
44%
Csak azt iszik. Vizet, tejet abszolùt nem, kakaòt, teát ritkán. Ìgy marad a rostos, vagy szörp. Sima bolti gyümilè, siò, olympos, stb. semmi baja tőle. A 100 %os juice-tòl nekrm is fáj a hasam egyèbkènt.
2015. jún. 6. 17:10
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :) Akkor val.szín teljesen normális. Csak délután/estére inkább már nem adok neki, hogy ne zavarja éjjel.

Megpróbálom majd más gyümölcslével is.

2. válaszoló, te hígítod a gyerekednek?

A 100%-ost felhígítom vízzel, szóval tul. képp 50%-ost kap :)

2015. jún. 6. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!