Engeditek a gyereketeket más autójába? Ilyen helyzettel mit lehet tenni?
Nemrég lettem 18 éves.
Van jogosítványom, a szülinapomra kaptam saját autót is.
(Új, mindennel felszerelt, szóval nem egy 20 éves roncs, amiben biztonsági öv sincs.)
Nekem ugye most érettségi szünetem van és az unokahúgomat hozom/viszem az oviba, meg néha vele vagyok 1-2 órát délutánonként, de ez csak akkor van, ha mama nem ér rá. Most, hogy saját kocsim van, inkább azzal vinném már, mint gyalog, mert azért gyorsabb, kényelmesebb. Viszont ezt a nagynéném nem akarja, merthogy ő nem engedi a lányát más mögé beülni...
De nekem egyszerűbb lenne, plusz gyorsabb is.
Mindenki elsiklik afelett, hogy valaki a gyerekét az unokaöccsével vitetik be az oviba, ha a nagymamája nem ér rá. Még hogy maguknak szülnek az emberek! Ugyan már! Ennek fényében valóban fura, hogy meghatározzák, hogy ha már szolgálod őket, azt hogyan tedd, hogy neked még rosszabb legyen.
Persze, egy friss jogsis tinit se enged az ember szívesen a gyereke közelébe, de azért itt a szülők se semmik.
Kedves Utolsó! A Kérdezőt senki sem kényszeríti arra, hogy segítsen. Van szája, mondhat nemet.
Persze, hogy magának szül az ember gyereket, csak éppen azt a gyereket el is kell tartani, ami jobb esetben munkával történik, tehát minden segítség jól jön. De nem minden áron!!! Még az önként felajánlottnál is eldöntheti az ember, hogy milyen feltételekkel megy bele a dologba.
Én például tudod miért nem engedném el a Kérdezővel a gyerekeimet, persze a friss jogsis kamasz voltán kívül?Mert azt írja, amit hallani akarsz, ezáltal pedig ellent mond önmagának. 2-3 óra alvással nincs kedve 3 utcát sétálni. Amikor felróják neki, hogy így meg vezetnie nem kellene, azzal jön, hogy 2 kávé után ugyanúgy pörög. Akkor miért nem tud sétálni?
Könyörgöm, pár perc gyaloglásról van szó! Nyilván jobb érzés 18 évesen autóval bevillantani az ovi elé, de ha a szülők szerint ez nem opció, akkor dönthet, viszi gyalog a kicsit, vagy kiszáll a történetből.
Kérdező 19-es kommentjére:
Beszűkült látókörű szülő. Hát igen... csak én pont fordítva látom. Te ugyanis még csak a gondtalan kamaszlétet ismered.
Én elég bevállalós kamasz voltam, sok meg is maradt belőle. Motorozok, sziklát mászok, csak most már megfontoltan, óvatosan. És pontosan emlékszem, hányszor múlt nagyon kevésen, hogy komoly bajom essen, vagy akár ott maradjak. Ahogyan hányszor szenvedtünk majdnem balesetet autóval, csak a sok éves rutin kihúzott a sz.arból. Éppen ezért iszonyúan féltem a gyerekeimet. Nem tiltom őket, de próbálom biztonságosabbá tenni a próbálkozásaikat, védeni őket, amitől csak lehet. Ebbe beletartozik az is, hogy nagyon ügyelek rá, hogy a kisebbeket kire bízom, és milyen körülmények között.
18 éves vagy, életkorodból adódóan magabiztos, hited szerint sérthetetlen. Térjünk majd vissza erre a témára néhány év múlva. Másként fogod látni a mostani énedet is, nyugodtan elhiheted.
Én ha kicsi város lenne, nulla forgalommal, akkor szerintem engedném.
Persze akkor, ha ismerném a tesómat, tudnám, hogy rendes, óvatos, vigyáz a gyerekemre, stb.
Én nem találtam pökhendiséget meg arrogáns dolgot a kérdésben egyébként.
Én is friss jogsival vittem más gyerekét, de egy 19 éves kocsiban, ja és a fővárosban.
Ez függ attól, hogy mennyire vagy felelősségteljes ember, vezetés, felelősségvállalás, stb terén.
A vezetés is olyan dolog, amit 2 év után már annyira rutinszerűen kezelsz, mint a lélegzetvételt, ergo unalmas lesz
Majd akkor mondjad mennyire penge vagy, amikor több éves - nem pár hetes/hónapos - jogsid lesz és vezettél minden időjárási körülmény között, a rutinodnak és a figyelmednek köszönhetően elkerültél pár balesetet! Pár kávé után roppant jó, hogy éber vagy - Szerinted. De elég, ha a hátul ülő kicsi felkiabál valami miatt és a te hatalmas tapasztalatoddal hatrafirdulsz!
Nem beszűkült szülő vagyok, hanem egy felelősségteljes felnőtt ember, aki nem érzi magát sérthetetlennek. De ha nem fogadod el amit válaszolunk, miért írtál ki kérdést? Egyébként meg mit csodalkozol, hogy a nagynénéd nem akarja, hogy pár óra alvás és 1-2 kávé után a gyerekét fuvarozd? Az lenne furcsa, ha engedné.
14 hónapja van jogosítványom.
Vezettem már minden időjárásban, hóban, ködben, viharban, de 40 fokban is (mondjuk a klíma miatt nem éreztem semmit).
Elég sokat vezetek Pest belvárosi részében, valamint külföldön is.
Aztán itt van a nagynéném, aki Szegedig nem mer elmenni autóval, 90-nél többel szerintem életében nem ment még, a fővárosi csúcsban már akkor rosszul van, ha csak utasként ül ott.
Szóval hiába van valakinek X éve jogsija, ha csak egy kisvárosban mer vezetni és egyedül akkor, ha jó az idő és nincs sötét sem...
Balesetet is kerültem már el és soha nem az én hibámból történt majdnem a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!