Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Engeditek a gyereketeket más...

Engeditek a gyereketeket más autójába? Ilyen helyzettel mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Nemrég lettem 18 éves.

Van jogosítványom, a szülinapomra kaptam saját autót is.

(Új, mindennel felszerelt, szóval nem egy 20 éves roncs, amiben biztonsági öv sincs.)

Nekem ugye most érettségi szünetem van és az unokahúgomat hozom/viszem az oviba, meg néha vele vagyok 1-2 órát délutánonként, de ez csak akkor van, ha mama nem ér rá. Most, hogy saját kocsim van, inkább azzal vinném már, mint gyalog, mert azért gyorsabb, kényelmesebb. Viszont ezt a nagynéném nem akarja, merthogy ő nem engedi a lányát más mögé beülni...

De nekem egyszerűbb lenne, plusz gyorsabb is.

2016. jún. 1. 21:55
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Kisváros és kb. senkivel nem is találkozunk még akkor.
2016. jún. 1. 22:48
 12/30 anonim ***** válasza:
78%
Valamit magyarázz már meg. 2-3 óra alvás után szar bárkivel sétálni menni, nemhogy gyereket oviba vinni, ez ok. Kocsival gyrosabb (nagyjából 2 perc a 7 helyett, ez is ok), de fejtsd már ki, miért akarnál te 2-3 óra alvás után egyáltalán kocsiba ülni?? Messze nem a korodról meg a friss jogsiról van itt szó, hanem orbitális felelőtlenség annyira kialvatlanul vezetni, pont egyszer elég, hogy valami hülye a kocsi elé ugorjon...
2016. jún. 1. 23:05
 13/30 anonim ***** válasza:
73%

Egy friss jogsis mögé nem, és most Számomra mindegy a kor, de egy kamasz friss jogsis mögé még inkább nem! Meglátod a haverokat és máris előfordulhat, hogy elkezdesz vagánykodni, hátul a gyerekemmel!

Képzeld, msfél hónappal ezelőttig egy 21 éves autóm volt és volt benne biztonsági öv sőt légzsák is! Aki tud vezetni, az elvezet egy régi autót is, nemcsak az új, mindennel - még övvel!!- felszerelt autót is!

2016. jún. 2. 06:37
 14/30 anonim ***** válasza:
81%

A szövegedet olvasva nem ültetném be mögéd a gyerekemet. A most 14 éves öcsém mögé pl simán,mert ő komoly. Nekünk is 20éves autó van,nem lada meg wartburg,mint amire gondolsz,vw polo classic. És tudod ez már elment x ezer km-t,mig az új lehet rosszabb. Pl apáméknak újonnan lett véve és több mindent kellett már benne csinálni mint a miénkbe.

Három utcát lusta vagy sétálni... Hát a mai fiatalság ilyen,vagy kocsi,vagy semmi csak ülni otthon. Mondom ezt 25évesen.

2016. jún. 2. 06:59
 15/30 anonim ***** válasza:
64%

Nem engedném én sem.

1. nincs rutinod

2. kialvatlan vagy

3. aki ezt 18 éves létére nem látja be magától, annak nincs realitásérzéke.

Anyukádékról is van ám véleményem, ha érdekel (ha nem, akkor is). Vadonatúj húdeszuper autót azt már kaptál tőlük, semmit nem dolgoztál érte, és azt hiszed, meg ők is, hogy ettől már fel is nőttél a felafathoz, hogy vezesd. Nem, felnőtt biztos nem mostanában leszel. Bocsika, hogy nem azt válaszoltuk, amit szerettél volna.

2016. jún. 2. 07:24
 16/30 anonim ***** válasza:
96%

Nagyfiam 22 éves, több mint két éve van meg a nagymotor jogsija, több ezer km-t levezetett, főleg Pesten. Autóra pár hónapja vizsgázott, csak ritkán vezet.

A két ovis tesóját egyenlőre úgy hozhatja el, ha kertek alatt jön velük (tanyán élünk), közútra még nem engedem velük. Nincs rutinja a kocsimhoz, nem is átlag járgány, megzavarhatja a gyerekzsivaj, szóval jobb ez így.

Az első 2-3 alkalommal meg úgy csináltuk, hogy a faluban találkoztunk, ő hazahozta a kicsiket autóval, én meg mögöttük mentem a Kawasakival. Közben figyeltem, hogyan boldogul a kocsival.

Ja, nekem Mitsubishi Pajero terepjáróm van, idén töltötte a 30-at, mégis mind a 7 üléséhez van biztonsági öv, és olyan jó állapotban van a karbantartásnak hála, hogy sok 10 éves megirígyelhetné.

2016. jún. 2. 07:50
 17/30 anonim ***** válasza:
62%
2-3 óra alvás után (talán egy átbulizott éjszaka?) friss jogsival autót vezetni? Nem engedném. Mellesleg 3 utcányi távra eszembe se jutna beindítani az autót. Én már akkor is rettegek amikor a nagyszülők viszik a gyereket. A gyerekülést is állandóan át kell szerelgetni egyik autóból a másikba...
2016. jún. 2. 08:16
 18/30 anonim ***** válasza:
52%
Januárban adtuk el az 1997es evjáratú azaz 19 éves mercedes benz e240 tipusu kocsinkat, amiben nem hogy biztonsági öv de tempomat légzsák 4 elektromos ablak kipörgésgátló, és sorolhatnám mi volt benne. Nem roncs... és inkább vittem a gyerekeimet egy 19 éves szerinted roncs kocsival minthogy mögéd beültessem! Mekkora arcod lett csak azért mert KAPTÁL JOGSIT ÉS KOCSIT! majd ha a saját magad által elért kocsiddal dicsekedsz akkor majd emberszámba veszlek! Be nem ültetném a gyereket egy öntelt kis kamasz mögé! Valamint emlékszem még arra mikor mimvoltunk 18 évesek, a 120 lassunak tűnt...mióta gyerekeink vannak 80nal megxünk városon kívül. Lázadoztunk a biztonsági őv ellen a sebességkorlátozás ellen erről szól ez a korszak, de ne az én gyerekemmel a hátad mögött vagánykodjál. Nem engednélek el a gyerekeimmel. De így lehet hogy még gyalog se. Főleg hogy ki sem alszod magad.
2016. jún. 2. 08:24
 19/30 A kérdező kommentje:

Jaj, azért elég sok beszűkült látókörű szülő van máshol is, ahogy látom. :)

Amiért valakinek jobb autója van, ami képes 100 felett is menni, az egyenlő azzal, hogy "vagánykodni" akar?!

Igen, biztosan egy 5 évessel a hátam mögött, reggel 8-kor szeretnék 150-nel menni a városban... Úristen.

"miért akarnál te 2-3 óra alvás után egyáltalán kocsiba ülni??"

Talán tiltja a törvény?

2 kávé után ugyanúgy pörgök, figyelek mindenre. Bár tekintve, hogy alig van akkor ember az utakon, sok veszély nem fenyeget minket, plusz az autóban az összes radar be van kapcsolva.

"majd ha a saját magad által elért kocsiddal dicsekedsz akkor majd emberszámba veszlek! "

Miért akarnám én, hogy Te emberszámba vegyél?

Nem ismerlek, senkim nem vagy.

2016. jún. 2. 09:13
 20/30 anonim ***** válasza:
40%
A válaszaidból egyre nyilvánvalóbban kiderül, mennyire felelőtlen, gyerekes, éretlen és sértődékeny vagy. Hajszálra mint az óvodás, akit autókáztatni akarsz. Ne ülj autóba se egy másik gyerekkel, se egyedül.
2016. jún. 2. 09:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!