Engeditek a gyereketeket más autójába? Ilyen helyzettel mit lehet tenni?
Nemrég lettem 18 éves.
Van jogosítványom, a szülinapomra kaptam saját autót is.
(Új, mindennel felszerelt, szóval nem egy 20 éves roncs, amiben biztonsági öv sincs.)
Nekem ugye most érettségi szünetem van és az unokahúgomat hozom/viszem az oviba, meg néha vele vagyok 1-2 órát délutánonként, de ez csak akkor van, ha mama nem ér rá. Most, hogy saját kocsim van, inkább azzal vinném már, mint gyalog, mert azért gyorsabb, kényelmesebb. Viszont ezt a nagynéném nem akarja, merthogy ő nem engedi a lányát más mögé beülni...
De nekem egyszerűbb lenne, plusz gyorsabb is.
persze, hogy engedem más autójába beülni. de! egy 18 éves gyerek mögé, friss jogsival nem...
nekem is most jogsizik az unokaöcsém, hát nem az én gyerekemmel fog rutint szerezni :)
Volt húsz éves autónk és volt benne biztonsági öv.
Én sem engedném veled a sajátomat, nekem a stílusoddal van bajom és ez jelentkezik a vezetési kultúrádban is, biztos hogy pökhendien vezetsz. És ha ilyen maradsz, akkor még húsz év múlva sem.
Hát jó, csak ezzel igazából én teszek nekik szívességet, mert simán alhatnék délig is, nem kéne reggel korán kelnem.
Utolsó, örülök, hogy megragadtad a lényeget és hogy kb 10 sorból azonnal következtetsz arra, hogyan vezetek. :)
3 utcát gyalogolni is tudtok. Én sem engedném friss jogsis mögé szívesen a gyerekemet.
Ha neked megerőltető az unokahúggal sétálni, akkor mond meg, hogy oldják meg máshogy.
(Egyébként, hogy megnyugtassalak a 20 éves autók 99%-ában is van biztonsági öv és egy 20 éves autó még nem roncs, ha karban van tartva. Nagyon sokban (most kapaszkodj meg) még légzsák is van. Persze jobbak a modern autók, csak ezen megakadt a szemem. De tudatlanságod be tudjuk fiatalságodnak, hiszen még nem is éltél, amikor ezeket a roncsokat gyártották.)
Már céloztam rá, hogy nekem ezek a reggeli túrák gyalog kicsit rosszak, főleg 2-3 óra alvás után, esetleg rosszabb időben.
De akkor jöttek a megjegyzések, hogy fogalmuk sincs, hogy vinnék nélkülem oviba, megint jöhetne érte a mama messziről, vagy vihetnék be szegényt nagyon korán...
Nos, ahogy elnézem, nem Budapestről vagy valamilyen nagyvárosról van szó reggeli csúcsforgalommal.
A válaszomat eszerint írom, ha mégis nagy, forgalmas város, akkor tárgytalan és egyetértek.
Én kisvárosban lakom, 3 utca kocsival semmi, én engedném. Nem mész gyorsan, gyerekülésben ül, mégis, mi baja lehetne annak a gyereknek? Nekem is van unokahúgom és hordtam is oviba. Én mondjuk veszélyesebbnek látnám, ha a bicikli csomagtartójára ültetné fel, mint ha a kocsiban, gyerekülésben. Ez túlparázás. Ismétlem, ha kisváros alvó utcácskáiról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!