Ti hogyan fegyelmezitek vagy büntetitek az ovis korú gyereketeket ha sokadjára rosszat csinál vagy nem fogad szót?
Megkérdezhetem, ez rosszabb mint a dackorszak?
Én ismerőst látom hogy kreativan fegyelmez.
Ha a gyerek nem akar öltözni, kitesz elé két ruhát hogy választhat. Es ugy tesz mintha nem tudna dönteni.segitseget kér.
Vagy mosogatás közben beszolt a gyerek, erre levizezte.
Ha nem akar enni akkor végteken szìnes a paletta.szendvicsből figurákat csinál vagy szerepjátékoznak vegso esetben hagyja elmenni hogy ne az legyen hogy kényszer az evés
Még nem ovis korú a saját, de anyukám rólam mesélte, hogy milyen trükköket alkalmazott - állítólag bevált:
Bolt: minden ilyen helyzet előtt az esti mese egy maciról szólt, ki elment boltba az anyukájával és részletesen elmesélte, hogy ott hogyan viselkedett a maci, milyen ügyes volt, stb. Kvázi felkészített a lehetségesen necces helyzetekre, de indirekt módon. Rájátszott a hiúságomra, hogy én is "ügyes maci" akartam lenni.
Egyébként pedagógus, úgyhogy szakmai háttere és "vénája" is volt hozzá.
Csakhogy eleve te kenyszerited ebbe a helyzetbe.mit varsz egy ovistol hogy neman ballagjon melletted mint egy muzeumban? Ha nem kezeled a helyzetet ötletesen nem ő itt a bűnös es nem őt kene büntetni...
A lepontozo meg indokolhat.
Persze jobban esik zsarnokoskodni mi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!