Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek fontos, hogy a...

Szerintetek fontos, hogy a szülő intim viszonyban legyen a gyerekkel?

Figyelt kérdés
Nemrég láttam az Unicef kisfilmjét, ez lenne az https://www.youtube.com/watch?v=6uoZLVuteEU amiben is egy kislány... hát igen... Tehát arról beszél, hogy apukája bejár a szobájába, amikor anyuka nincsen otthol. És azt mutatja be hogyan tud olyankor elbújni a szekrénybe, vagy eltorlaszolni az ajtót. Csak remélni merem, hogy olyankor valamilyen játékos csikizés történik, esetleg hasipacsi. Szerintünk fontos, hogy a szülő intimebb viszonyban legyen a gyerekkel, fontos az érintés a símogatás, játlkos csiklandozás. Ti ennek milyen formáit ismeritek és gyakoroljátok otthol a gyerekkel? Pl nálunk megszokott az egymás kurkászása, mint a majmoknál, a kölcsönös fejvakargatás, hátvakarás, talpvakarás (!) zoknin keresztül és anélkül is, egyéb testrészek vakargatása, kerekecske-gombocska, ciróka-maróka, hétfogás (ez egy érdekes játék, hét fogást kell kibírni nevetés nélkül, ami egyre följebb történik), hőc-hőc katona (a klasszikus lovagoltatás), csip-csip-csóka, hajba fújás fejtetőre tapasztott szájjal (ezt nagyon szeretik a kicsik). Hasika símogatása körkörösen, pl hasfájás esetén. Hátmasszázs, talpmasszázs, vádlimasszázs. Félholtra csikizés, csikolózás: hónalj, talp, oldalborda. Nálatok mik a szokások otthol?

2016. máj. 31. 10:08
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem verésről szól a videó hanem szexuális bántalmazásról!!!!! Nem igaz hogy ezt nem fogtad fel...
2016. máj. 31. 11:26
 12/26 Vilcsianyuja ***** válasza:
90%
Kérdező, te nem ebben a világban élsz. Ritka naiv lélek vagy, nyitottabb szemmel kellene járkálnod a világban. Szerinted a lány a videóban azért barikádozza el magát, mert apukája meg fogja csikizni??? Hogyan merülhetett egyáltalán fel benned a párhuzam a csip-csip csóka meg a videó között? Nyugodj meg, amiket csinálsz, teljesen normális dolgok. A hétfogást ismerjük, abból se kell csodát csinálni. Nyilván az belefér, ha egymást szekírozzák ezzel a gyerekek, de mondjuk a szomszéd bácsi, nagybácsi stb. már ne csinálja a lányomon, mert akkor nagyon csúnyán fogok rá nézni...
2016. máj. 31. 12:00
 13/26 A kérdező kommentje:

értem, engem gyerekkoromban sokat csikizett egy idős bácsi és imádtam, mindig kértem hogy csinálja, mert olyan izgi volt, lényegében halálra csikizett minden elérhető helyen a nagy barnára sült görcsös kezével :D közben pedig ilyen érdekes szerintem jiddis nyelvű kifejezéseket is mondogatott, mint pl "dikhec a makhec, kokeresz a finodáresz"

meg ide vág még ez a versike is, ami az ilyen csikizésről, fogdosódásról szól, pl "fogd meg alulról azt is most, amivel flancol a kis kos"

[link]

2016. máj. 31. 12:26
 14/26 Vilcsianyuja ***** válasza:
27%
Hát, ez fura egy versike :) Cenzúrázandó kategória. Manapság nem biztatjuk a gyerekeket, hogy fogdossák a nemi szerveiket :) Történeti érdekesség, de nem hinném, hogy egy manapság kiadott mondókás könyvbe beleraknák. Mindenesetre aranyos.
2016. máj. 31. 13:57
 15/26 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem egy normális szülő gyerek kapcsolatban ezek egyértelmű dolgok.

Ez a megfogalmazás és részletesség viszont, ahogy írsz hát... ilyet nem is mond az ember, hogy intim kapcsolatban vagyok a gyermekemmel..még akkor sem, ha szótár szerint helyes. Másra használjuk.

És még ezt a videót sem érted. Ne haragudj, de szerintem vagy tök hülye vagy, vagy magad is molesztáló és itt keresel felmentést.

Nem kéne ezt valahol jelezni?

2016. máj. 31. 14:07
 16/26 Vilcsianyuja ***** válasza:
81%

Igen, azt én is akartam írni, hogy az "intim viszony" kifejezést szerintem kifejezetten a szexuális kapcsolat szinonimájaként használjuk. A gyerekeinkkel nem vagyunk intim viszonyban, vagy ha igen, az már bűncselekmény. Persze, van olyan kifejezés is, hogy intimitás, és az már inkább lelki belsőséges viszonyt takar, nem testit.

Szerintem a megfelelő kifejezés, amit használnod kellene, a gyakori fizikai kontaktus. Az talán szakszerűbb.

És igen, a kislány a videóban éppen az intim viszonyt igyekszik elkerülni az apjával...

2016. máj. 31. 14:14
 17/26 anonim ***** válasza:
77%
Ezek gyerek játékok! Az a célja, hogy a gyermeket megnevettesse! Ha nem kacag és hasonló a reakciója a kislányéhoz a videóban, akkor az már bűncselekmény!
2016. máj. 31. 14:39
 18/26 A kérdező kommentje:
szerencsére nálunk nem fordult elő ilyesmi a családban, csak erről az ominózus, a médiában mostanság sokat emlegetett videóról jutott eszembe ez a kérdés, nem tapasztaltam ilyesmit se én magam gyerekként, se a barátok, ismerősök nem számoltak be hasonlóról, tehát felesleges a vészharangot kongatni :D
2016. máj. 31. 15:16
 19/26 anonim ***** válasza:
94%

Figyelj, ha egy felnőtt ember nem érti miért bújik el az a kislány a videóban egy kis csiklandozás elől az tényleg beteg vagy gyerek (így érthető lenne az értetlenkedés)

Utánna pedig megkérdezi,hogy ugye mi is szoktunk a gyereket simogatni, csiklandozni. Szerintem ez nem normális. Ha pedig egy 11 éves kislány írta ki a kérdést jobb lenne, ha az anyukáját kérdezné.

2016. máj. 31. 15:43
 20/26 A kérdező kommentje:
én természetesen érteni véltem a videóban elhangzottakat, de mivel az csak utalásokat tartalmaz, ezért aztán nem lehet biztosan tudni, miről is szól pontosan, talán szándékosan homályos és kétértelmű
2016. máj. 31. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!