Normális az, ha cukrosabb ételek után (pl. : lekváros kenyér) magasra felmegy a vércukorszint?
Ha két órával az evés után ilyen magas, akkor azt nézetni kellene. És minél előbb.
Budapestiek vagytok?
Az egyes gyerekklinikán van egy szuper doki.
A 13,4 nagyon magas, ez sem 60 percnél, sem 90-nél, sem 120-nál nem jó! Nekem terhességi cukrom volt, amióta elmúlt, időnként ellenőrzöm magam, és nagy adag házi lekváros palacsinta után is 5,4 volt 90 perccel étkezés után, tehát aki nem cukorbeteg, annak cukros ételek után sem szabad ennyire felmennie. Étkezés előtt a 7,7 is rendkívül magas érték.
Hétfőn feltétlenül menjetek orvoshoz!
A gyermekkori cukorbetegségnek nincs köze ahhoz, hogy mennyi cukros ételt eszik.
Itt egy interjú róla: [link]
Szerintem is vidd orvoshoz.
Ha a férjed cukorbeteg, akkor sajnos tudjátok, hogy ilyenkor nem kell ahhoz édesség, hogy galiba legyen, rossz időben fogyasztott sok tej, vagy joghurt, de még akár az édesebb gyümölcsök, a krumpli, a sima szalámis szendvics is kiugraszthatja az értékeket:(
Én a helyedben holnap csinálnék egy tesztnapot, ha a kislány bírja a sok szurkát..... akkor reggeli előtt és utána 1,5 órával, ebéd előtt és után és vacsora előtt és után is mérném, közben összevissza rágcsák ne legyenek, hanem normális tízórai és uzsonna, és kb. 3 óránként egyen a kicsi, ha lehetséges, és ne legyen közte kiugróan magas CH-tartalmú, pl. torta. Ez már elég reális képet ad az orvosnak ahhoz, hogy ne hajtson el titeket azzal, hogy csak egy kiugró érték volt (kivéve természetesen, ha az derül ki, hogy tényleg egyszeri eset volt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!