Nem szeretném délelőtt és délután vajas kenyér-felvágott kombóval etetni lányomat. Aki másokat ad, tudnátok írni egészséges, ötletes ételeket az 1-1,5 éves életkorra?
Ha gondolod még tojáskrémet is készíthetsz a kenyérre. Igaz az is vajas, de mégis más egy picit. Ha még nincs 1 éves akkor csak a tojássárgájából.
Virslit szerintem is ehetne paradicsommal.
Salátákat is kis sajttal, sonkával.
Nekem 8 hónapos a kisfiam. Fogunk még nincs, de lassan ezeket fogom neki adni. Valami turmixolva, aprítva.
A kenyeret imádja, és ügyesen is eszi. Feltétet meg variálni kell, hogy ne legyen egyhangú.
nálunk alapból nem szerepelnek ezek az étlapon :)
reggeli: csokigolyó tejjel vagy péksütemény, de enyém nagyon szereti, ha reggel korán elsétálunk a boltba és kap egy langyos kiflit, hazafelé elrágcsálja :)
10órai gyümi, ebéd leves+főzelék vagy hús, köret, uzsonna valami nyimnyam amit megkíván, pl. tejszelet, gyümölcs, kis süti ha épp sütök valamit, ilyesmi, vacsi meg az amit ebédre is ettünk.
3,5 éves, ovis, bent gyakran van reggelire kenyér+ felvágott, így ott eszik eleget abból.
vasárnap meg "rántotta apa módra" a reggeli, már lassan 3 éve, néha bundáskenyér, nem bírja megunni, ők ketten csinálják, szerintem inkább a főzést élvezi :)
avokádó kenyérre kenve vagy kockára vágva magában.
gabonakása gyümölccsel, pld kukoricadara, zabkása, köles, őrölt olajos maggal, pld mandula, napraforgó, lenmag, szezámmag, ezekből kenyérre kenni való krémet is lehet készíteni, pld 1-2 evőkanál olajjal összekevered, kis mézzel, vízzel, ha híg sűrítheted grízpéppel, sinemillel.
Eleve nem adtam tízóraira és uzsira sosem felvágottas kenyeret.Az reggelinek és vacsorának való.
Leírom,hogy hogyan szoktam illetve,mivel már bölcsis hogyan csináltam.
Reggeli:tojásrántotta,főtt tojás,bundás kenyér,gabonapehely vagy műzli tejjel,lekváros kenyér,sonkás,sajtos,sajtkrémes,májkrémes kenyér zöldséggel,mézes-vajas kenyér,tejbegríz,gyümölcsös zabkása,virsli kenyérrel és ketchuppal,bundáskenyér és ugye a kakaó rögtön felkelés után
Tízórai: gyümölcs+zabkeksz,vagy kölesgolyó,vagy joghurt
Ebéd:főzelék+virsli,főzelék+husi,rizs+párolt zöldség+husi krumpli+ husi,hal+rizs stb
Uzsonna:100os gyümölcslé+ joghurt,vagy tejbegríz,tejberízs,gyümölcs,zabkeksz,kölesgolyó,otthoni sütemény stb
Vacsora:vagy ebéd maradék,vagy valamilyen kenyér(mézes,lekváros,májkrémes,sonkás,melegszendvics),virsli
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!