Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan viselnétek ha figyelemz...

Hogyan viselnétek ha figyelemzavaros gyermeketek nevelésével kapcsolatosan folyamatosan tanácsokat adnának nektek gyermeketelen illetve egészséges gyermeket nevelők?

Figyelt kérdés

Van egy figyelemzavaros,nagyon eleven fiam és egy nyugodt ,szófogadó ,szabálykövető kislányom.Leginkább a túlmozgékonyság és a kudarctűrési képtelenség miatti állandó sírás a problémánk,agresszivitásról szó nincsen,sőt közvetlen,barátkozós kisfiúról van szó .

Nap mint nap kapom a kéretlen nevelési tanácsokat másoktól akiknek nincsen figyelemzavaros gyermekük,leginkább ilyen stílusban "Olyan nincs,hogy nem lehet kinevelni belőle ,igenis léteznek erre nevelési praktikák,legyél szigorúbb ,de igenis meg lehetne nevelni ..."

Olyan emberek veszik a bátorságot kérdőjelezni a nevelésemet akiknek maguknak nincs ilyen gyermekük .

A kislányommal semmi gond nincsen,akkor ezek szerint kislányt jól tudok nevelni ...

Szakemberek kivétel nélkül a születéskori állapotával hozzák összefüggésbe nehezen nevelhetőségét .

Kifejezetten idegesít ,hogy olyanok akiknek egészséges gyermekük van akivel könnyen boldogulnak feljogosítva érzik magukat,hogy saját maguktól elájulva kioktassanak engem és hangsúlyozzák,hogy az ő nevelésük miatt olyan rendes,csendes,szófogadó a gyermekük és engem pedig bűnbaknak neveznek ki anélkül,hogy vennék a fáradtságot és utánanézzenek,hogy szó sincsen arról,hogy kinevelhető lenne a kisfiamból az állapota.

3 éves kora óta járunk szakemberekhez és sokszor már erőn felül költünk a fejlesztésére,persze csodát tenni nem tudnak vele ,rengeteg szakkönyvet elolvastam igyekszem alkalmazni a bennük olvasottakat ,nem hiszem,hogy nekem folyamatosan el kellene tűrnöm azt,hogy olyanok adjanak nevelési tanácsot akiknek fogalmuk sem lehet minderről .

2013. ápr. 18. 19:26
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Köszönöm a tanácsot de nem kértem, a gyerekem életét hídjel én jobban ismered mint egy vadidegen.

Erényesen mert csak abból értenek

2013. ápr. 18. 19:29
 2/18 A kérdező kommentje:
Nem akarok túlzottan ellenségesen reagálni ,mert akkor meg azt mondják,hogy lám megvan az oka ,hogy miért ilyen a gyereke .
2013. ápr. 18. 19:32
 3/18 anonim ***** válasza:

Mért nem mondod ezt el nekik?

Az enyém is ilyen volt.Végigsírtuk az iskolát,Ő volt az iskola réme.Nem agresszív,csak figyelemzavaros,és dislexiás.De ha valami elektromos dolgot kellett javítani, az összes tanár neki adta,mert érzésből megcsinálta már 10 évesen.12 évet ültem mellette,és fordítottam magyarról magyarra a tananyagot.

Akkor még az iskola sem foglalkozott az ilyen "rossz" gyerekkel.20 éve volt.

Befejezte az iskolát,villanyszerelő lett.Azóta több szakmát tanult ki.Jó munkahelye van,jó szakember,csak sok mozgásra van igénye.Megbecsülik szeretik,jól keres,családja van.

Kitartás!!!Megéri.

2013. ápr. 18. 19:36
 4/18 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok,mondd,hogy majd kinövi 18 éves korára,addig sokat kell vele foglalkozni
2013. ápr. 18. 19:38
 5/18 anonim ***** válasza:

Az a baj ha csak célozgatsz rá abból nem fognak érteni, mivel aki értené annak eszébe sem jutna ilyent mondani.

Az a baj, ha nem mondod meg, hogy a gyerek előbb utóbb meghallja és ő fogja mát rosszul érezni. Még rosszabbul fog teljesíteni mert semmi önbizalma nem lesz.

2013. ápr. 18. 19:38
 6/18 anonim ***** válasza:
Ja és nem akarja megbántani de az írásodból már most is lejön, hogy mennyire befolyásolnak téged is. Úgy beszélsz egy kicsit a fiadról mintha valami halálos beteg lenne.ű
2013. ápr. 18. 19:40
 7/18 A kérdező kommentje:

"Befejezte az iskolát,villanyszerelő lett.Azóta több szakmát tanult ki.Jó munkahelye van,jó szakember,csak sok mozgásra van igénye.Megbecsülik szeretik,jól keres,családja van.

Kitartás!!!Megéri"

Ki fogja nőni az állandó ugrabugrálást ?

És nem fog mindig mindenért sírni ?

2013. ápr. 18. 19:48
 8/18 anonim ***** válasza:
Miért ne nőné ki? Az én ismerősöm szakács, és évek óta ugyan ott dolgozik. Ha nem lennének megelégedve vele már rég kirúgták volna.
2013. ápr. 18. 19:51
 9/18 anonim ***** válasza:

Igen kifogja nőni.Csak addig rengeteg munka,rengeteg sírás,iskolai behívás,magyarázkodás,megaláztatást kell elviselned.Akkor lesz jobb,ha túl lesztek az iskolán.

Addig borzalom lesz.Vidd el úszni , sportoljon ,mozogjon,legyen valami sikerélménye,mert az iskola nem lesz az.

De megéri,és türelem,mert Neked kell embert nevelni belőle,aki megáll a lábán.

2013. ápr. 18. 19:56
 10/18 A kérdező kommentje:

Akkor lesz jobb ha túl leszünk az iskolán ? :(

Jelenleg 6,5 éves,de még a jövő évet is oviba fogja töletni,mert hiába van arendben értelmileg ,de "túl játékos" , "nagyon fáradákony lenne anyuka,jobb ha még egy évet várnak" .

Akkor ezek szerint még a legnehezebb része előttünk van...huh!

2013. ápr. 18. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!