Hogyan kell ápolni egy hosszú hajú kislány haját, hogy egészséges és fényes maradjon?
Lányom 3,5 éves. Hullámos, derékig érő vastag szálú haja van. Minden nap csurizva van a haja, hogy ne zavarja őt az oviban, ne lógjon a szemébe, stb. De a hajgumik által folyamatosan sérülésnek van kitéve. Egy héten hányszor kell mosni és mivel (sampon márka, balzsam vagy pakolás márka), hogy ne töredezzen össze a hajszála, és fényes is legyen?
Köszönöm.
4 éves, göndör hosszú hajú lány.
Tescóban kapni Loreal gyermek sampont, balzsamot!
Azzal mosom heti 2x a haját, minden hajmosás után teszek rá egy diónyi balzsamot, azt hagyom rajta állni míg fürdik, pancsol, majd fürdés végén leöblítem.
Ez után nagyon könnyű kifésülni a haját!!!
Szép fényes, puha, illatos!
Estére sosem hagyom a gumit a hajában. Sokszor inkább 1-2 parkettába fonom a haját, mert sok gyerek a gumizsstól elől kopaszodik...
Vagy csak a feje tetején félig fonom be, vagy körbe fonom a fején mint egy korona.
3-4 havonta vágok 1-2 centit a végéből.
Gabi sampont használunk, az a neve, hogy tincsszelidítő. :)
A lányomnak is hullámos a haja, így gubancolódik konnyen. Napi 2-3x kifésülöm neki, bár nem rajong érte. Most akarok venni rá balzsamot, mert nyáron gyakrabban mossuk majd, kelleni fog.
Orvosi vélemények szerint, ebben a korban nagyjából bármivel mosható a gyerekek haja, nyilván nem csupa mesterséges szert tartalmazó samponnal, de babasamponok, gyereksamponok tökéletesek. Elvileg a legtöbbtől fényesnek kellene lennie a hajuknak az életkori sajátosság miatt.
Balzsamot pedig az extrém esetektől eltekintve - amikor nem kifésülhető nélküle vagy csak nehezen a gyerek haja - nem szabad használni!!!
Egyet nem értek:
Ha ilyen macerás és nehezen kezelhető a gyermek hosszú haja, akkor miért kell megnöveszteni?
Gondolom nem derékig érő hajjal született.
Halottam olyanról is, hogy az anya erőltette a hosszú hajat, mert neki az tetszik! De milyen jogon erőszakolom rá az én akaratomat? Nagy baj van a fejekben! Nem praktikus egy kislánynak túl hosszú haj. Majd ha nagyobb lesz ráér megnöveszteni akár a bokájáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!