Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Visszahúzódó szülők, hogyan...

Visszahúzódó szülők, hogyan alkalmazkodtok a pörgős gyereketekhez?

Figyelt kérdés

Mindig is magamnak való voltam, a nagy társaság, az ismeretlen emberek, a felületes csevegés csak feszélyeznek. Introvertált típus vagyok, fáraszt mások társasága.

Előre borsódzik a hátam pl. a játszótéri anyukákkal való isely-mosolyogás gondolatától meg hasonló helyzetektől, amik óhatatlanul elkövetkeznek, ha megszületik a gyerekem.

Remélem, a kicsi nem lesz olyan, mint én (nem épp főnyeremény ez a zárkózott természet), ugyanakkor fogalmam sincs, hogyan mutassak neki jó példát. Maximum udvarias tudok lenni idegenekkel, nem tudom megjátszani magam. Nem akarom, hogy azt lássa, hogy az anyja utálja az embereket.

Ismerek pár nyitott, cserfes, barátságos kisgyereket, de nekik a szüleik is ilyenek, együtt pörögnek.

Ti hogy oldottátok fel magatokban ezt az ellentmondást?

2016. máj. 17. 13:32
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Pörgős a lányunk, párom teljesen "antiszoc" én se vagyok túl könnyen barátkozós. Eddig még sose volt gond, a játszótéren is vannak visszahúzódó anyukák/apukák, azokkal is lehet beszélgetni. Mondjuk én nem utálom az ebereket, persze aki nem szimpi, azzal nem szívesen ismerkedem.
2016. máj. 17. 13:52
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy. A lányomnak olyan a személyisége, amilyen az enyém sose lesz és rossz példát nem mutattam neki azzal, hogy az ő ellentéte vagyok, csupán azt látja, hogy anya más, mint ő. Ennyi.
2016. máj. 19. 12:34
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ez a helyzet. Azt vettem észre, hogy a gyermeki cserfesség kapukat dönt le, jelen esetben én kicsit nyitottabbá váltam, pedig én is előre rosszul voltam a játszótéri csevejektől. De az igazság az, hogy valahogy egymásra találnak a hasonló beállítottságú és gondolkodású anyukák, és mondjuk 3 év otthonlét mellett irtó jól tud esni más felnőtt társasága:) Szerencsés esetben nem üres locsogásról van szó, hanem kiderül, hogy semmilyen nehézséggel nem vagyok egyedül, és kölcsönösen tudunk segíteni egymásnak.

De aki ne szimpatikus, vagy az, ahogyan a gyerekével bánik, azzal a köszönésnél többre nem szoktam szorítkozni. Ha a gyerekem épp az ő gyerekével barátkozna, az nehezebb dió, de akkor sem játszom meg magam, udvarias vagyok, ennyi.

2016. máj. 19. 13:17
 4/4 anonim ***** válasza:

Én otthon szívesen elmolyolnék a kertben, mondjuk a gyerek is szeret molyolni a kertben. De az oviban minden ki van plakátolva ami a városban esemény, és amikor jövünk hazafelé akkor a folyosón ha rámutat egy plakátra és megkérdezi:

- Apa, ha jó leszek és szófogadó, akkor elviszel engem is a villanyvasút kiállításra?

Erre mit mondhatnék, beleegyezem. És persze elviszem. Csak a nagyon zsúfolt helyeket viselem nehezen, és gyakran még én is élvezem ezeket a rendezvényeket, ahová a kisfiam nélkül biztosan nem mennék. De a kedvéért elmegyek (elviszem) és ha már ott vagyunk, én is igyekszem jól érezni magam, ami általában sikerül is :-)

2016. máj. 20. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!