6és fél,7éves gyereketekhez keltek éjjel?
Változtatnod kell!
Nem önállótlan a lányod (hisz ha a párod ott van, meg tudja csinálni, amit kell), hanem te teszed azzá!
Nálunk csak akkor van "teljes kiszolgálás", ha beteg. Akkor ölbe is kiviszem, ha kell, hiába nem bírom már.
Viszont amikor egészséges, akkor az önállóságra bátorítjuk.
Nem igényelték ennyi idős korban.
"szerintem az a legnagyobb probléma, hogy soha nem kellett még csak egyedül sem játszania,mert mindig mindent úgy rendeztem kicsi korában is, hogy mikor aludt főztem, meg takarítottam, hogy mikor ébren van 100%-ban vele kelljen csak foglalkoznom."
Igen, itt válaszolsz saját magadnak. Egyébként hogy megy iskolába, ha nem tuja lehúzni a WC-t? Nyilván le tudja húzni...Amúgy meg lehet, hogy máris féltékeny a még meg sem született testvérére?
Hét éves az enyém is, ilyeneket nem csinál. Simán kimegy éjjel vécére, akkor is, ha már mindenki alszik. Lehúzni mondjuk néha elfelejti, de ezt betudom annak, hogy eddig nem kellett neki ezzel foglalkoznia, mert korábban nem érte fel. Nem mondom, vannak a fiamnak is próbálkozásai, hogy neki épp nincs kedve felkelni, és hozzuk neki oda ezt vagy azt, de ha nem tesszük meg, akkor megcsinálja magának. Szomjas, akkor kimegy a csaphoz és tölt magának, könyvet akar nézegetni, akkor odahozza magának, tévét akar nézni, akkor bekapcsolja magának. De mondom, szokott vele néha próbálkozni, hogy vigyük neki oda, de ha nem csináljuk meg, akkor megoldja, mert képes rá. Nyilván ha megyek a konyhába, és megkér, hogy hozzak neki egy pohár vizet, akkor hozok neki,de ha nincs ott semmi dolgom, akkor az uraságnak kell kimennie érte.
De ilyenek, hogy éjszaka fel kell hozzá kelni, már nagyon régóta nincs, igazából kisbaba korában kellett utoljára ilyesmit csinálni, amikor még evett éjjel is, meg pelenkás volt.
Eddig ez oké volt? Csak most nem oké, hogy 37 hetes terhes vagy? Nem ő a lusta, hanem te szoktattad rá erre, ne őrá haragudj, ne őt kisasszonyozd, mert ő csak alkalmazkodott hozzád! Mi lesz, ha megszületik a kicsi?!?!? Mindkét gyerekkel 0-24 ben foglalkozni fogsz?? Miért nem hagytad eddig, hogy egyedül játsszon, pisiljen, és egyáltalán mikor akarsz elkezdeni nemet mondani neki, ha nem most? Komolyan mondom nem értem, egyértelmű bakot lőttél, így az is egyértelmű, hogyan kell helyre hoznod.
A másik dolog, hogy nemhogy egy hat-hétéves, de már egy 1-2 éves is törekszik arra, hogy amit tud (és azt is, amit nem :)) azt egyedül oldja meg. Egyedeül gombolkozzon, pisiljen, stb. Erről hogy sikerült őt lebeszélned?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!