Hogyan szoktassak le a cumizásról egy 19 hónapos kislányt, egyáltalán le kell szoktatni? Nagyon cumifüggő sajnos.
Nappal rövid időket van el cumi nélkül, van neki több is, nem tudom, eddig hónapokig betegek voltunk, a nagytesó hazahozta az oviból, így azokra az időkre nem tudtam tőle elvenni. De közben meg cumifüggő lett.
éjjel 4x-7x ébred fel, hogy visszaadjuk a cumit.
nem tudom, hogy mit tegyek
:(
szeretnénk még egy babát, még időben lennénk vele, de így nem merem megkockáztatni.
:(
Én is így gondoltam
csak ott is kéri folyamatosan, de igyekszem nagyon.
és mekkora patáliát tud csapni, ha nem kap cumit
tudom, hogy én vagyok a legnagyobb hibás, de amikor nagyon beteg volt, csak a cumi nyugtatta meg
A lányomnak három éves koráig mindig a szájában lógott.
Rá érsz leszoktatni, nyugi. ;)
Barátnőm kisfia most 23 hónapos. Ő egyszerűen elvette tőle a cumit pár napja. Mondjuk azért, mert szó szerint szétrágta, és napi szinten tette tönkre a cumit. És hát nem olcsó dolog... szó szerint lyukat rágott rájuk, meg hasonlók.
Az alvásnál van nagyon nyűglődés, nap közben azért el lehet vonni a figyelmét. Az alvás és az ébredés horror, de azt mondta, hogy erre számított is. Majd elmúlik.
Ő annak idején a nagyobb gyereknél is egyik napról a másikra vette el, pedig ő is agyon függő volt.
Nekem a nagylányom volt igazán cunmi függö.
Mi kb 1,5 éves kortol nem vittük ki a házból többet. Kb 2 alkalommal sirt csak, aztán megértette, hogy csak otthon van cumi. Ha nagyon hosszú útra mentünk(egésznapra vagy több napra), akkor vittük de akkor is csak alvásnál adtam neki oda.
Aztán kb 2 éves korától csak az emeleten cumizhatott, aztán 3 éves korától pedig csak éjszaka az ágyában.
4-ik szülinapja elöttpár nappal közölte, hogy neki ez nem kell többet, és ö már nagy.
Ö is sokat kereste éjszaka, kb 2 éves korától viszont megtalálta éjszaka és így nem sírt fel többet.
Mosta kicsi cumizik még, ö most 2,5 éves de csak alvásnál cumizhat. Neki beteszek 2 cumit az ágyába, így éjszaka egyet tuti megtalál.
Amit tehetsz, hogy több cumit tegyél be neki az ágyába, és amikor sír akkor ne a szájába, hanem a kezébe adjad neki a cumit.
De teljesen ne vedd el töle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!