Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány évesen és mennyi időre...

Hány évesen és mennyi időre hagytátok először otthon gyermeketeket?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 9. 16:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
17%
3 évesen, néhány órára.
2010. ápr. 9. 16:31
 2/11 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam, hogy egyedül!
2010. ápr. 9. 17:07
 3/11 anonim ***** válasza:
28%
Én is úgy értettem, hogy teljesen egyedül.(előző válaszoló)
2010. ápr. 9. 17:09
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
3 évesen??? ne haragudj,de ez számomra elfogadhatatlan...persze mindenki más
2010. ápr. 9. 18:22
 5/11 anonim ***** válasza:
64%

...de az én lányom már szinte teljesen önálló(pedig csak 14 éves)!

A testvérem gyerekére még akkor is vigyázott a szomszéd (még 12 éves korában is), ha csak a sarki bolta ment le valaki. Az ő gyereke(mondanom sem kell) egyszerűen nem mer kimozdulni otthonról! Jó persze, most nem azt mondom, hogy "rakd ki az utcára egy hétre".

Talán 4-5 éves korában hagyd otthon egyedül.(Szerintem)

2010. ápr. 9. 18:44
 6/11 anonim ***** válasza:
3 évesen?Ez csak kamu.Szerintem én még 13 évesen sem merem majd egyedül itthon hagyni...
2010. ápr. 9. 21:37
 7/11 anonim ***** válasza:

Sajnos, nem biztos,hogy kamu. Pár hónapja egy másik fórumon óriási vita kerekedett, aminek az alaptémája a következő volt: anya egyedül nevelte 9 és 3 éves gyerekét. Egy MÁSIK városba kellett mennie a válóperes tárgyalására, de akit a gyerekek vigyázására kért, indulása előtt szólt, hogy nem tud menni. Közben a nagyobbik gyereket elkapta a rosszullét, hányt és hasmenése lett. De ő úgy döntött, hogy a tárgyaláson mindenképpen ott kell lennie és otthonhagyta a két gyereket, elment egy 40 km-rel távolabbi helyre, vonattal. A sors kegyeltje volt, mert életben és épségben találta a gyerekeit, mire hazaért. Döbbenetemre a többség megdícsérte, milyen talpraesetten oldotta meg a dolgot. Én a nem tetszésemnek adtam hangot, mire szinte kivétel nélkül leb..tak. Sokan előadták, hogy bizony, ők is otthon szokták hagyni 3 évestől kezdődő korú gyerekeket.

Kicsit hosszú lett, de igen, van ilyen. Csak abba nem gondolnak bele az ilyen "anyák", hogy nem csak a gyerekkel, hanem velük is történhet baleset és ki fogja tudni, hogy otthon hagyott egy kicsit??????

2010. ápr. 9. 21:57
 8/11 A kérdező kommentje:
3 évesen én is korainak tartom, bár a fiam már 6 éves, de még nem merném őt itthon hagyni egyedül. Én annak idején 8-9 évesen lettem egyedül hagyva, de nagyon féltem pedig csak pár óráról volt szó. Viszont a gyerekeim már néha mondogatják, hogy nem lesz semmi bajuk, ha itthon hagyom őket pl. amíg a boltba elmegyek.
2010. ápr. 10. 06:20
 9/11 anonim ***** válasza:

Nekem egy 3 éves és egy 3 hónapos gyerekem van. Nemrég felcsengetett a postás, hogy csomagot hozott, de nem tud feljönni, mert nem jó a lift. És le tudnék e menni. Mondtam, hogy nem, de ő már nem hallotta. Mindkét gyerek aludt : a nagy a szobában, a kicsi az erkélyen babakocsiban. Simán le tudtam volna menni, lehet észre sem vették volna. De, ha a nagy felébred és nem talál?

Vagy velem történik valami? Pl beragadok a liftbe?

Szóval szóltam a szomszéd néninek és úgy mentem le.

Persze a postás tiszta ideg volt, hogy hol voltam ilyen sokáig, de mondtam, hogy akár ő is fellépcsőzhetett volna. ( egyébként a lift is jó volt)

A másik dolog, amiért nem merném otthon hagyni, hogy nemrég volt a lépcsőházunkban tűz és bármikor megismétlődhet. Akkor a 3 éves hogy menekül ki?

Nálunk is volt tűz gyerekkoromban én kb 10 éves lehettem ,de olyan pánikba estem, hogy a takaró alá bújtam, pedig 2 perc alatt eloltották anyáék.

2010. ápr. 10. 10:51
 10/11 A kérdező kommentje:
Azt hiszem egy darabig nem hagyom még őket itthon egyedül. Nagyon féltem őket, főleg attól hogy a távollétemben történik valamilyen baleset.
2010. ápr. 15. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!