Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 évesem mindent a szájába...

2 évesem mindent a szájába vesz, megeszik. Meddig tart ez? Elegem van.

Figyelt kérdés

Egy percre nem lehet egyedül hagyni. A mai termés 2 katicabogár, 1 valamilyen bogár, 2 pitypang és egy marék homok. Ez csak a mai. Kiborultam már.

Bármit talál, mindent a szájába rak. Állandóan a nyomában kell lennem. Virágföld, homok, bogarak, kavics, a játékait is állandóan rágja. Meddig ,,normális'' ez? A szép szó nem használ, a hangos sem.

2016. máj. 6. 16:40
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:

Nem akarok beleszólni, vagy negatívnak tűnni, de ne legyen senkinek illúziója afelől, hogy az orvosoknak kimerítő tudása lenne növényismeretből.

Szerintem ilyen esetben a diagnózis növényi mérgezés, és biztos van egy standard protokoll kezelés, mint a gyomormosás, valamilyen infúzió, aktív szén stb. Nem gondolnám, hogy minden egyes mérgező növénynek külön ellenszéruma lenne.

A leggyakoribb növényi mérgezés a csattanó maszlagtól szokott lenni egyébként de már nagyobb korban, mert sokszor azt hiszik a gyerekek poén megenni a magját, mivel eufóriát, hallucinációt okoz.

De a gyalogbodza, a tiszafa és a vadszőlő bogyója is mérgező.

[link]

Persze nem árt a dokihoz vinni belőle, ha van rá idő, meg tudod melyik volt az amit megevett.

2016. máj. 8. 14:51
 22/42 anonim ***** válasza:
21%
A kedves anyuka meddig szoptatta a gyermeket? Nagyon nem mindegy.
2016. máj. 8. 16:43
 23/42 A kérdező kommentje:
3,5 hónapos koráig sikerült csak, minden erőfeszítésem ellenére. Lehet ennek valami köze a szoptatáshoz?
2016. máj. 8. 18:56
 24/42 anonim ***** válasza:
11%

Szerinted miért kérdeztem rá? ;) Nagyon is van köze hozzá a szoptatásnak. Az emberek többségének pszicés orális fixációja van, magyarán -bár kissé leegyszerűsítve- függ a szájas élvezetektől a legtöbb felnőtt, hiszen nem élte ki rendesen és teljesen akkoriban, amikor kellett volna: a cicin, kiskorában.

Lehetett nem kellő érzelmi odaadás az anyja részéről, amikor szoptatta, de eleve a leggyakoribb helyzet, h sajnos túl korán abbahagyja a szoptatást az anya.

Konkrétan az emberek legalább háromnegyede vagy dohányzik, vagy alkoholista, vagy mindkettő egyszerre - ezek a leggyakoribb pszichés orális fixációk, és akkor az egyebekről nem is beszéltünk. Bár egy szintig pl az orális szex NEM betegség, NEM pszichés orális fixáció.

Bár az orális fixáció se betegség, inkább kiegyensúlyozatlan pszichés állapotnak nevezhető, bár vannak fokozatai, egy szinten túl már kóros, pl az említett alkoholizmus, meg pl a nikotinfüggőség.

Mi miatt van ez? A mai rohanó világtól, a torz társadalmi berendezkedéstől elsősorban, tehát közvetlen módon nem az anyákon, nem az anyák többségén múlik, de... valahol mégis rajtuk is múlik... mert valami működő megoldást meg kellene próbálni kivitelezni, és ha meg van ez a szándék, akkor tuti, hogy az anyák túlnyomó része meg is oldaná, társadalmi kényszer ide, vagy oda...

(Társadalmi kényszer alatt értsd: rohanni kell az anyának is melóznia, stb)

Nehéz ügy a mai Magyarországon, tudom, de ha a férjnek nincs olyan fizuja, amivel az egész család eltartható legalább szűkösen, akkor nem szabad gyereket vállalni, én így látom.

Ugyanis minimum egy-másfél éves korig muszáj szoptatni a csecsemőt, a hozzátáplálás meg jobb, ha NEM történik meg a csecsemő 8-9 hónapos koráig, de akár 12 hótól is ráér. Vannak sokan, akik a gyermek 2-3 éves koráig szoptatják -akad, aki 4-5 éves korig is , bár az talán túlzás, de bajnak nem baj-, nagyon egészséges és természetes akár három éves korig, persze, mondom, tudatában vagyok ,h társadalmi, gazdasági, megélhetési okokból a többség számára ez nehezebn kivitelezhető, de minimum 12 / 18 hós korig muszáj volna szoptatni, bármi áron, és kb 8 hós korig CSAK anyatejen éltetni... Ha már gyereket vállalt az anya. Tudom, sajnos akaratlanul is "becsúszhat" a gyermek, de hát ilyen az élet... Ki kell hozni a lehető legjobbat a helyzetekből, főleg ha kisgyermekről van szó.

A gyerekek érdekében amit lehet, meg kell tenni, de ehhez érzék is kell, vagy ha az nincs eléggé, akkor legalábbis utána olvasni SZAKkönyvekben, ha már van gyereke az embernek... (NEM bulvárban, amit sajnos sok anya tesz...)

2016. máj. 8. 22:17
 25/42 anonim ***** válasza:
7%

Majdnem elfelejtettem hozzátenni: aki anyának nincs elég teje, régen nem véletlenül volt szokás összefognia anyukáknak olyan módon is, hogy akinek volt teje, az mások gyerekét is szoptatta, olyanokét, aki gyermekek anyukájának nem volt teje (tejtestvér fogalma , stb, tudod).

Ma már ez részben máshogy van, bár kivitelezhető ez a régi, temrészetes hozzáállás is, persze ha sikerül társulni... De ma annyiból más, "többlethelyzetről" van szó, hogy városokban, tudtommal bár pénzért -a gyerekneveléshez sajnos pénz is kell ugyebár- lehet rendelni anyatejet, ezt a kórházak úgy oldják meg, hogy "bérért" (pénzért) cserébe tejüket lefejni tudó anyák adhatnak kórházak számára anyatejet, hogy elapadt tejű anyák vásárolhassanak - elnézést, nem tudom szakszerűen megfogalmazni, a kórházakban ennek mi a menete, de ilyesmi, tudtommal.

2016. máj. 8. 22:22
 26/42 anonim ***** válasza:
7%
Még annyit, h képben vagyok a fogzásról is mint szoptatási nehézségről, valamint egyes anyák pszichés állapotváltozásdai is jelenthetnek akadályt, de régen mégis a legtöbb anya minimum a gyermeke 1-2 éves korági képes volt és hajlandó volt szoptatni -persze sokkal könnyebben kivitelezhető is volt, lévén más volt a társadalmi berendezkedés-, de tehát valami módon meg kell oldalni, h a természetesebb, egészségesebb világ visszatérhessen - de ez már egészen más természetű kédéseket is felvet, nyilván...
2016. máj. 8. 22:28
 27/42 A kérdező kommentje:

Na, erre holnap reagálok.

Bár nem tudom mit...

Lehet jobb lenne annyit, hogy no comment...

2016. máj. 8. 22:48
 28/42 anonim ***** válasza:

17-es vagyok.

Ami meg bevallt, hogyha vmit a szájába szeretne venni, főleg kupakos dolgokat(sampon, krémek)- foggal szereti kinyitni, mondtuk h ne vegye a szájába hanem szagolja meg inkább. Mutattuk ahogy szimatoljuk. Es bevallt. Amint szaja fele emeli es mondom neki h nem a szájba való hanem szagolásra rögtön szagolja. De egy fa darabot, kovet is akar.

Es ami jópofa nyújtja h mi is szagoljuk meg

2016. máj. 9. 01:30
 29/42 anonim ***** válasza:
84%

Úristen.

Ez az orális meg anális meg mindenféle fixáció egy baromság. Meg unblock az egész.

Nem ezért dohányoznak és isznak az emberek, hanem mert az alkohol és a nikotin függőséget okoz az agyban. Pech, hogy ezeket pont szájon át kell bevinni, de vannak intravénás drogfüggők is, meg kokainisták, akik az orrukba szívják a szert, akkor azok biztosan vénásan meg nazálisan fixáltak. Pfff... Mellesleg az orális dohány és az alkohol legális, a többi nem, így hát míly véletlen ez a sok "orális fixáció".

Kérdező, nehogy bevedd ezt a sok marhaságot.

2016. máj. 9. 14:01
 30/42 anonim ***** válasza:
0%

Előző , kevered a szezont a fazonnal. Te azt hiszed, h függőségekről írtam. Az egy másik fajta csoportosítás. Történetesen bár az alkoholizmus és a dohányzás is függőség, de nem csak függőségek tartoznak a pszichés orális fixációk témaköréhez, és egyáltalán nem minden függőségfajta tartozik oda, pl a drogozás NEM! (Főleg nem az intravénás junkie.)

Megkérlek, ne csúsztass logikailag, de főleg ne tegyél olyasfajta utalást mások hozzászólására, amiróül nem is írtak! Persze más részben a tévedésed oka az ,h sekélyesen gondoltad végig e témát, mégis lazán lesüpéröd érveimet az asztalról.

Szóval, nem csak függőségek tartoznak (a függőségek egy része) tartozik a pszichés orális fixációk köréhez, hanem pl ha valaki függ az orális szextől, és lehetne sorolni. (Bár az orális szex, egészésges szintig teljesen rendjén való felnőttkorban, tehát nem csak a dolog tárgya számít, hanem hogy egészséges szintű-e vagy sem, és ha nem egészésges szintű, az egészségtelen szint, és/vagy minőség nem csupán függőség módján jelentkezhet.)

Tipikus és gyakori további pszichés orális fixáció felnőttkorban pl a bulímia, anorexia, tehát a kóros evés, illetőleg nem evés is. Ezek is orális, szájas pszichés problémák. Én pszichés problémáról beszéltem,

és nem pedig függőségekről, de az más kérdés, h ez utóbbi két kategória között van átfedés. Te ezen átfedés mentén kevered a szezont a fazonnal!

Se nem logikus, amit megfogalmaztál előző, de mellesleg a nevelési gyakorlatból is hiányoznak bizonyos tényezők esetedben (és csak zárójelben mondom, h pszichológusok sorát hazutolod meg illogikus módon, de ezt tényleg tegyük most zárójelbe).

Idézlek:

"Nem ezért dohányoznak és isznak az emberek, hanem mert az alkohol és a nikotin függőséget okoz az agyban. "

NOS, MIÉRT IS ILLOGIKUS, HIBÁS az előző hozzászóló megfogalmazása, nézzük. Te, előző, a függésekre hegyezed ki azt, amit én nem, de mivel most a te kijelentésed elemzem, ezért a függések kapcsán elemezlek.

Szóval NEM LOGIKUS A TE kijelentésed.

Elmondom, ahelyett mi a logikus:

minden függés elkezdődik valamikor, valami módon. Így van? Ez logikus.

Nem azáltal kezdődik egy függés (alkoholizmus, drogfüggés stb), hogy még ki se próbálta! Logikus, amit írok? Az.

Nos, az adott ember szájába se vett alkoholt, de te szerinted máris ennek mentén függővé válhat kifejezetten a későbbi, tehát kémiai stb függésekkel magyarázva. vagy pl azt is állítod: nem próbált még drogot az illető, de te szerinted ettől válik drogfüggővé...

Ekkora marhaságot, amit te levezettél, már ne is haragudj...

A következménnyel próbálod magyarázni az előzményt, ember!

Nos, ami a logikus levezetéshez tartozik, térjünk rá vissza, nézzük tovább: logikus módon akkor hát valami ELŐZMÉNYE kell legyen, hogy valaki KIPRÓBÁLJA a szájas függőségeket, pl az alkoholt , AMENNYIBEN RÁ IS SZOKIK.

(Aminek a rászokáshoz UTÁNA már az általad is jelzett tényezők is belejátszanak, de az csak később zajlik, hogy kémiai addikció, stb! ÉN NEM DROGOKRÓL beszéltem, hiszen az nem orális alapvetően!)

Nem azt mondom, h minden esetben a csecsemőkori szoptatás az oka, de az esetek egy részében, egy jelentős részében minden jel szerint oka a csecsemőkori szoptatás, pl az alkoholizmusnak, a bulímiának, anorexiának, vgy más szájas tevékenységnek, amennyiben TŐKLZÁSBA viszi a gyermek/feknőtt az adott szájas tevékenységet!

És ez logikus is.

(De ezt oda-vissza ezerszer vizsgálták már kísérletekkel pszichológusok egyébként, tehát nem csak logikus, de tapasztalatilag is igazolható.)

Nyilván tehát az egyik embernek emilyen ok előzi meg, h belekezd egy szájas vonzalom pl alkohol kipróbálásába ha függővé is válik attól, avagy a mértékkel fogyasztást követően annak egészségtelen mértékű fogyasztásába; más embernek amolyan ok előzi meg.

Gyakoran pszichés ok(ok) az előzmények.

Ezek közül az egyik gyakori fajta a pszichés orális fixáció. Magyarán én még olyat se álítottam, h minden alkoholista alkoholizmusának oka pszichés orális fixáció, de azt igen, h nagy részüknél ez az oka, vagy ez is közrejátszott!

Ergo lényeges tényező a szájjal való, az adott életkorhoz mérten túlzó foglalatoskodásra nézve az, hogy az anya VAGY NEM kellő érzelemmel, VAGY NEM kellő ideig szoptatta a csecsemőjét ill kisgyermekét.

Továbbá attól még h valaki nem lett alkoholista, attól még lehet h jellemző őt (felnőttkori, tinikori) pszichés orális fixáció, hiszen ennek formája nem csak az alkoholizmus lehet, hanem az általam sorolt anorexia stb is.

2016. máj. 9. 14:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!