Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 évesem mindent a szájába...

2 évesem mindent a szájába vesz, megeszik. Meddig tart ez? Elegem van.

Figyelt kérdés

Egy percre nem lehet egyedül hagyni. A mai termés 2 katicabogár, 1 valamilyen bogár, 2 pitypang és egy marék homok. Ez csak a mai. Kiborultam már.

Bármit talál, mindent a szájába rak. Állandóan a nyomában kell lennem. Virágföld, homok, bogarak, kavics, a játékait is állandóan rágja. Meddig ,,normális'' ez? A szép szó nem használ, a hangos sem.

2016. máj. 6. 16:40
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
4%

Ha nem foglalkoznál ennyire a témával és nem lenne belöle minden alkalommal cirkusz, már régen nem csinálná!

Ettöl az égvilágon semmi baja sem lesz, legfeljebb megtanulja, minek milyen íze van.

2016. máj. 6. 16:56
 2/42 A kérdező kommentje:

Egész addig nem cirkuszoltam, amíg félre nem nyelt durván egy kavicsot, aztán kutyakakát evett. Elmagyaráztam neki, hogy nem eszünk kavicsot, mert látod félrenyelsz és az veszélyes stb. 1 óra múlva ugyanúgy megette.

Értelmes, folyékonyan beszélő gyerek, nagyon is érti, hogy mit szabad és mit nem. Csak nem érdekli.

2016. máj. 6. 17:10
 3/42 anonim ***** válasza:
74%
Érdekes, gondolom ez is egyéni, az én lányom 22 hónapos de már rég nem csinálja.
2016. máj. 6. 17:19
 4/42 A kérdező kommentje:
Van 4-5 gyerkőc, szintén 2 évesek, akikkel sokat összejárunk. Mindegyik anyuka meg van lepődve, az övék már rég nem csinálja.
2016. máj. 6. 17:35
 5/42 anonim ***** válasza:
80%
Az enyém elmúlt 2,5 éves és még mindig ezt csinàlja, ha ràszólok ha nem :S
2016. máj. 6. 17:45
 6/42 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Gyerekeknél gyakori evészavar a PICA.

2016. máj. 6. 18:25
 7/42 anonim ***** válasza:
62%

Hát nem tudom. Az en ket evesem is mindent a szájába vesz, megkostol, de nem nyeli le. Pl virág, kupakok, cipofuzo, csak hogy a mait említsem. Olvastam a cikket, de szerintem túlzás lenne rögtön valamilyen betegségre gyanakodni. Így ismeri meg a világot, kíváncsi.

Én is ki vagyok már tőle, azt hittem, ezt hamarabb elhagyják a gyerekek, de nálunk maradt. Nem lehet, hogy fogzik? Nálunk jönnek a hátsó orlok.

2016. máj. 6. 20:13
 8/42 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Én sem gondolok feltétlen betegségre. A legtöbb dolgot ő is kiköpködi. A kavicsot is ki szokta, szerintem véletlen szaladt le.

De fogzik, jön a négy hátsó. Gondolod, hogy ezért lenne? Tudom, nem kell hasonlítgatni, de a többi ennyi idős gyereknek is jönnek a hátsó fogai, mégsem rágnak szét mindent.

2016. máj. 6. 20:35
 9/42 Andi80018 ***** válasza:
54%
Az enyém is sokáig megrágott mindent homokot is, kavicsot is a szájába tömött, ami persze nagyon idegesítő volt, de pont kb ennyi idősen abba is hagyta, amikor ment bölcsibe, utána már nem vett semmit a szájába. Tudom, idegesítő, de ha ártalmatlan dolgot rág, azzal ne foglalkozz, a többi meg hát igen, figyelni kell, ez van. Magától leszokik róla egyébként. Úgy hallottam, max 3 éves koráig csinálják, de szerintem hamarabb abbahagyják.
2016. máj. 6. 21:06
 10/42 Andi80018 ***** válasza:
73%
Azért figyelni kell persze, de remélhetőleg nincs semmi baja, ami orvosi kezelést igényelne, esetleg később rá lehet kérdezni a dokinál.
2016. máj. 6. 21:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!