A halálról hogyan lehet beszélni egy 3 és fél éves kislánnyal?
A kislányom 5 éves,őt is sokat foglalkoztatja a dolog.A múlt hónapban meghalt édesanyám,így előtérbe került a dolog.Azt mondtuk neki,hogy nagyon messze költözött,és onnan már nem tud visszajönni,de szeret bennünket.A temetésre nem vittük ki,az még szerintem sok lenne neki,hogy valakit a föld alá tesznek.A sírhoz majd kiviszem,azt mondom neki,hogy itt emlékezünk rá,hozunk ide virágot ez az emlékhelye.Semmiképpen sem,hogy a földben van.
Az "ott alszik" megfogalmazás nekem nem tetszik,mert lehet hogy aztán félne az alvástól.Nyugodtan mondhatod neki,hogy meghalt,ez a szó neki azt fogja jelenteni amit te elmondasz róla.Nem pedig amit a felnőtteknek jelent,minden szörnyüségével együtt.
Kislányomnak volt azonnal egy aranyos kérdése:És nincs ott telefon?És hogy vonattal költözött?(válaszunk:angyalok segítettek neki)
Persze nem biztos,hogy én csinálom jól,de próbálok az ő kis fejével gondolkodni.
Kicsit vicces...
Most pontozzatok le, de furcsa, hogy az emberek olyan dologra mondják, hogy szörnyű, amit nem is ismernek.
Persze egy kisgyereknek ezt nem lehet így elmondani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!