Mit lehet tenni egy folyton ok nélkül ordibáló 3 éves kislánnyal?
Szia!
Esetleg megkérdezhetnétek a szülőket, hogy mi az amit szeret csinálni a kislány. Hátha azzal le tudjátok foglalni. Sok szerencsét!
Sajnos, az én lányom ilyen... Most lesz négy. Nagyon nehéz, hisztis kisababa volt (este hattól éjjel egy-kettőig sírt, meg ilyenek.) Mindig jobb lett egy kicsit, de a hisztirohamok, az állandó visítás megmaradt. Biztos én is elrontottam, mert voltak olyan pillanatok, amikor már nem bírtam hallgatni, és odaadtam, amit kért, így ő egészen kiskorában rájött, hogy a visítás "jó stratégia".
Szóval, amit javasolni tudok: nagyon nyugodt hangon, kedvesen, de nagyon határozottan kijelölni a határokat (ezt megkaphatja ekkor és ekkor, azt nem). Szoktam alkalmazni, hogy nem értem, amikor visít, mondja el halkan is. És olyankor jutalmazom. (puszi, stb).
Nem lehet, hogy a gyerek az anyukája figyelmére vágyik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!