Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet tenni egy folyton...

Mit lehet tenni egy folyton ok nélkül ordibáló 3 éves kislánnyal?

Figyelt kérdés
A történet voltaképpen az, hogy a barátnőm kiment Svájcba 1 évre, mint aupair. Aztán a családnál a kislány olyan típusú, hogy folyton kiabál ok nélkül vagy 10 percenként az anyut vagy az aput hívja kiabálva, még akkor is, ha a barátnőm megpróbálja valamilyen játékkal lekötni a figyelmét. Mit lehet tenni ilyenkor? A játékra invitálás ezek szerint nem jött be. (pedig szereti a gyerekeket, szóval nem viselkedik passzívan velük). Nem csak egyedül van a kislánnyal amúgy olyankor ott a házban. A kislány általában a nagyobb fiú tesóival van, de akkor is ezt csinálja. Tudom, fura kérdés... de az ilyen típusú kislányokkal mit lehet ilyenkor tenni?
2011. aug. 30. 22:31
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Esetleg megkérdezhetnétek a szülőket, hogy mi az amit szeret csinálni a kislány. Hátha azzal le tudjátok foglalni. Sok szerencsét!

2011. aug. 30. 22:45
 2/7 anonim ***** válasza:

Sajnos, az én lányom ilyen... Most lesz négy. Nagyon nehéz, hisztis kisababa volt (este hattól éjjel egy-kettőig sírt, meg ilyenek.) Mindig jobb lett egy kicsit, de a hisztirohamok, az állandó visítás megmaradt. Biztos én is elrontottam, mert voltak olyan pillanatok, amikor már nem bírtam hallgatni, és odaadtam, amit kért, így ő egészen kiskorában rájött, hogy a visítás "jó stratégia".

Szóval, amit javasolni tudok: nagyon nyugodt hangon, kedvesen, de nagyon határozottan kijelölni a határokat (ezt megkaphatja ekkor és ekkor, azt nem). Szoktam alkalmazni, hogy nem értem, amikor visít, mondja el halkan is. És olyankor jutalmazom. (puszi, stb).

Nem lehet, hogy a gyerek az anyukája figyelmére vágyik?

2011. aug. 30. 22:47
 3/7 anonim ***** válasza:
esetleg meglehetne kertdezni hogy mibaja nem?
2011. aug. 30. 22:48
 4/7 A kérdező kommentje:
Mesélte a barátnőm, hogy látta, mennyire elkényesztették a kislányt. Lehet, hogy tényleg hozzá van szokva a "visítok és mindent megkapok" stratégiához. Azt viszont nem tudom, hogy mennyire van együtt a szülőkkel. A barátnőmnek is még új ez az egész... 1 hete van csak ott. Beszélni is még nehezen meg németül. Bár egyre bátrabban csinálja elmondása szerint. Na mindegy... még nagyon friss a dolog, szóval majd a következő napokban vagy hetekben kell rájönni, hogy miért olyan a kislány, amilyen. Azért köszönöm a válaszokat.
2011. aug. 30. 23:02
 5/7 A kérdező kommentje:
*Beszélni is még nehezen MER németül
2011. aug. 30. 23:03
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem két lehetőség van: vagy az elkényeztetés miatt, vagy azért, mert a szülők nem foglalkoznak vele eleget, ő pedig azt akarja, hogy vele legyenek.
2011. aug. 30. 23:23
 7/7 anonim ***** válasza:
Van még egy lehetőség: a kislány fáradt. Manapság vannak gyerekek, akik krónikus kialvatlanságban szenvednek!
2011. aug. 31. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!