Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 éves lányom semmi szeretetet...

5 éves lányom semmi szeretetet nem mutat a kisebbik iránt, meg fog ez változni mert nagyon aggódom?

Figyelt kérdés
10 hónapos a kisebbik lányom. Bármit csinál, az a nagyot zavarja. Akármihez hozzányúl ami a nagylányé, vagy csak a közelébe megy, vagy hozzáér , a nagy már kiabál is rá. Soha még meg nem simogatta, meg nem puszilta. Sosem játszik vele, vagy próbál játszani pedig már lehet neki pl. labdát gurítani, kukucsolni...Szoktam én is biztatni, hogy játsszon a húgával de már egyre ritkábban mert tök felesleges. Mindig azt mondja, hogy nincs kedve. Szoktam kérdezni, hogy ő mit szólna hozzá ha én sosem játszanék vele, azt mondta hogy akkor szomorú lenne. Ennek ellenére nem játszanak együtt. A kicsi persze úgy néz a nagyra, mint egy félistenre , annyira szomorú vagyok ettől hogy a nagy semmibe veszi őt! Délben mindig elhozom az oviból amióta terhes lettem, együtt megyünk érte a kishúgával, ma ahogy ott ült a babakocsiba, a nagylányom csoporttársa (egy kisfiú) és annak a kishúga odamentek és össze-vissza simogatták, puszilgatták. Olyan jó volt látni, annyira örült neki a kicsi! Semmi érzelmet nem kap a nagyobbiktól pedig én kimondottan sokat ölelem, puszilom őket. MIt csináljak???
2016. ápr. 25. 15:52
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
35%
Hát kérdező, a te gyereked se szívesen lennék, ha így ráerőlteted az akaratodat. Gondolom, akkor azzal se lesz probléma, ha a nagylányod majd hazahoz egy pasit, aki neked kicsit se szimpatikus, hisz akkor eszedbe fog jutni, hogy a lányodnak min kellett keresztül mennie a te irányításmániád miatt, így boldogan és szerető szívvel fogod vendégül látni azt a fiút, akár milyen is, hisz a leendő anyósnak szeretnie kell a leendő vőjét igaz?
2016. máj. 6. 12:38
 42/45 A kérdező kommentje:
Nem egy idegenről beszélünk, mert egy pasi az idegen. TESTVÉR, benne van a szóban, esetleg próbáld meg értelmezni. Majd ha már felnőttek lesznek, és saját jogon nem jönnek ki egymással, az más tészta, két kisgyerek azonban akik közül az egyik még kisbaba, alakuló egyéniséggel, nehogy már ne tudják megszeretni egymást.
2016. máj. 6. 22:37
 43/45 anonim ***** válasza:
kérdező, még mindig fenttartom hogy nem lennék a gyereked. És ha a lányod pasija a férje lesz, vagyis a rokonod? Hisz akkor neked is kötelező lesz megszeretned, hisz rokonod nem igaz? Szegény kislányod... remélem az apja legalább nem erőlteti rá a saját akaratát, mert ez későbbi korban súlyos pszichés problémát okoz majd a gyerekednek.
2016. máj. 6. 22:41
 44/45 anonim ***** válasza:

43as nem vagy normális. Hogy jön ez ide???

Egyetértek a kerdezővel. Jogos elvárás. Az ovit is megèrtettem. Valoban te is odafigyelsz rá is. Ő is figyeljen a többiekre :)

Örömmel olvastam hogy javult a helyzet :)

2016. máj. 7. 21:26
 45/45 anonim ***** válasza:
hogy jön oda? Hogy ha a nő elvárja, hogy szeresse a testvérét, akit ő láthatóan nem akart, akkor majd a lány is elvárhatja ennyi erővel, hogy az anyja majd szeresse az ő férjét, akár akarja, akár nem. Az ilyen zsarnokoskodó szülők gyerekei menekülnek el az első adandó alkalommal otthonról. Hagy döntse már el az a szerencsétlen gyerek mit érez a testvére iránt, nem kéne mindenbe beleszólni...
2016. máj. 7. 21:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!