5 éves lányom semmi szeretetet nem mutat a kisebbik iránt, meg fog ez változni mert nagyon aggódom?
Szerintem ez természetes, megszületett a kis tesó, a nővérke meg féltékeny, mert érzi hogy most már nem ő van középen, most már visszacsúszott a második helyre. Ez teljesen természetes, másoknál is így van, még az állatvilágban is.
Én 2 éves voltam amikor megszületett az öcsém, onnantól kezdve rágtam a körmömet, meg amikor a zebránál vártunk beszaladgáltam a kocsik elé. Gyerekkori barátnőm meg a szekrénybe zárta a kisöccsét...
Aztán később még rosszabb lesz, ha kicsit nagyobbak lesznek, kezdődik a verekedős korszak, amikor egymást fogják csépelni, ütni verni - aztán a gyengébb idegű apukák általában a gyerekzsivaj korszakában szoktak lelépni anyuka mellől...
Szia. 21es. A 19es vagyok.
Nem az óvodának szüli. De kötelező az óvoda. Akkor miért ne hagyná bent, ha amúgy is kötelező?
En biztos nem hoznám el a lanyomat 4 óra után, hogy kinyaljam a fenekét, holott le se sz.a.r.j.a a testvérét.
Amúgy ez az ajandekot hozott a kistesó egy baromság.
Ezzel sokan csak megalapozzák ezt. Jó hogy nem majd elnézést kér az a kisbaba a nővérkétől/bátyustól, hogy világra jött.. Ész megáll.
És írom mindezt úgy, hogy legidősebb testvér vagyok..
Meglepődök a válaszolokon. Akik azt írják, hogy nem a nagy tesó akarta a kicsit, persze, hogy nem szereti. Szerintetek ez tényleg normális? Akiknek több gyereke van előre egyeztette a nagyobb gyerekkel a kistesó vállalást? Ha nem tetszett a nagynak, akkor nem lett kustesó? Ugye ezt nem gondoljátok komolyan? Azért egy 5 éves gyerek már okos és értelmes, meg kéne értenie. Nekem is van egy 5,5 évesem.
Nekem egy nővérem van, 6,5 év van közöttünk. Nem volt ellenséges, nem bántott.
Kérdező! Ne erőltesd. Én tökéletesen Megértem, hogy ez a helyzet Neked mennyire fáj. Ne akard a nagyra ráerőltetni a kicsit, hátha úgy nem érzi kötelezőnek és megváltozik. Nem szeretne végig bent lenni az oviba?
Egyébként akik azt írják, hogy aki ott hagyja egész napra a gyerekét miközben elvihetné délben az egy luta nő, az belegondolt abba, hify milyen lesz a gyereknek, amikor 3-4 évig délben elviszik és utána jön az iskola. Vagy onnan is elhozzátok délben? Nyilván nem. Igy Mielőtt a vállatokat veregetitek, nézzetek már meg, hogy az milyen váltás lesz a gyereknek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!