Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 éves lányom semmi szeretetet...

5 éves lányom semmi szeretetet nem mutat a kisebbik iránt, meg fog ez változni mert nagyon aggódom?

Figyelt kérdés
10 hónapos a kisebbik lányom. Bármit csinál, az a nagyot zavarja. Akármihez hozzányúl ami a nagylányé, vagy csak a közelébe megy, vagy hozzáér , a nagy már kiabál is rá. Soha még meg nem simogatta, meg nem puszilta. Sosem játszik vele, vagy próbál játszani pedig már lehet neki pl. labdát gurítani, kukucsolni...Szoktam én is biztatni, hogy játsszon a húgával de már egyre ritkábban mert tök felesleges. Mindig azt mondja, hogy nincs kedve. Szoktam kérdezni, hogy ő mit szólna hozzá ha én sosem játszanék vele, azt mondta hogy akkor szomorú lenne. Ennek ellenére nem játszanak együtt. A kicsi persze úgy néz a nagyra, mint egy félistenre , annyira szomorú vagyok ettől hogy a nagy semmibe veszi őt! Délben mindig elhozom az oviból amióta terhes lettem, együtt megyünk érte a kishúgával, ma ahogy ott ült a babakocsiba, a nagylányom csoporttársa (egy kisfiú) és annak a kishúga odamentek és össze-vissza simogatták, puszilgatták. Olyan jó volt látni, annyira örült neki a kicsi! Semmi érzelmet nem kap a nagyobbiktól pedig én kimondottan sokat ölelem, puszilom őket. MIt csináljak???
2016. ápr. 25. 15:52
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
56%
Már bocs, de mondd mar meg, hogy honnan szeded, hogy én az általad elképzelt anyatípus vagyok, aki beadja a gyerejet az oviba és otthon ül? Nem nyertél. A kislányom 3 évesen ment oviba én neg teljes állásba visszamentem dolgozni. Tehát nem fogok idejönni idegeneknek sírni!
2016. ápr. 30. 21:37
 32/45 anonim ***** válasza:
48%
Hagyd, utolsó! Ennek sincs gyereke. Idejött kötekedni, meg lepontozni mindenkit, aki az óvodában meri hagyni a gyereket
2016. máj. 1. 02:10
 33/45 anonim ***** válasza:
42%

Mi megbeszéltük a fiúnkkal, és nem lett tesó.

Szerettünk volna de akkor nem lett volna biztos az anyagi helyzetünk. Így dolgozunk a párommal, jól élünk gyerek sem nélkülöz.

6 évesen igenis nagy törés lett volna egy kistesó.

2016. máj. 1. 07:00
 34/45 anonim ***** válasza:
0%
32-es, de tévedsz, van. És igen, én otthon maradtam, mert megtehettem, de a gyerekem se ment bölcsődébe és óvodába, helyette más programokra járkálunk el. Én azoknak a nőknek nem "anyáknak" a lelkét nem értem, akik képesek elnézni hogy egész nap óvodában van a gyerekük, míg ők otthon jól elvannak, csak büdös nekik a gyereknevelés. Nálunk az ilyenek gyerekeivel van tele még nyáron is az óvoda, ezek írtak alá petíciót hogy nyáron ne legyen óvoda szünet... na ,az ilyen, aki csak szabadulni akar a gyerekétől, a szememben nem anya.
2016. máj. 1. 11:36
 35/45 anonim ***** válasza:

Tudod, mit 34-es? Valamilyen szinten megértelek. Amikor ilyenek miatr nincs hely a bölcsödében, én is ideges vagyok.

De ha valaki egy kisbabával van otthon, miért ne hagyhatná ott délutánig amikor kozelezo az óvoda?

Addig is tud a picivel foglalkozni.

Az első gyerekkel is tudott lenni kettesben, miert ne lehetne a masodikkal?

Amugy tul sok ovi zar be nyaron nalunk is. Hogy nem a dolgozokat miert zavarja egyaltalan azt nem ertem, de dolgozokent mwg igenis rohadt idegesito elvinni a varos masik vegebe a gyereket, mert bezart az ovoda, nekem nem adnak annyi szabit, nagyszulok sose mennek kb nyugdijba, ok is.dolgoznak

....

2016. máj. 1. 21:13
 36/45 anonim ***** válasza:
100%

A bölcsőde/óvoda, ha olyan személyiségű a gyerek, akkor igenis tud olyat adni, amit a szülő nem.

Ott a gyereknek a szülő nélkül kell helyzeteket megoldania, megtanulja, hogy alkalmazkodni kell. Ezek kellenek a későbbi szociális fejlődéséhez is.

A játszóház azért nem ugyanaz, mert ha anyu ott áll mögötte és helyette intézi az esetleges konfliktushelyzeteket, a gyerek nem tanul meg önállóan döntést hozni, reagálni. Persze neccesebb helyzetekben a gondozók/óvónők is belenyúlnak (verekedés), de kisebb nézeteltéréseket egyedül is megtanul kezelni.

Egy felnőtt nem tud 7-20 kortársat helyettesíteni. Ez nem rossz vagy jó, hanem egyszerűen más.

2016. máj. 1. 21:21
 37/45 A kérdező kommentje:

Jó sok választ kaptam ismét, bár kicsit elment más irányba a beszélgetés mint ahogy indult.

Írtátok, hogy nekem akar megfelelni. Ez miért baj? Szerintem az a normális, ha egy gyerek szeretne megfelelni a szüleinek. Persze nem úgy értem, hogy abnormálisan elvárt dolgokban, de az hogy jóban legyen a tesójával az az ő javát is szolgálja. Valószínű, hogy első pár alkalommal még csak azért játszik a tesójával, hogy megfeleljen nekem, de aztán a sok pozitív visszajelzés amit a tesójától kap, meghozza a kedvét és magától is foglalkozik vele. Annyira hálás közönség a kicsi, mindenen kacag, minden tetszik neki.

Valaki írta, hogy ne foglalkozzak a témával mert még nagyon kicsik. Igen, de ezt a kötődést fokozatosan lehet kialakítani , ha most levegőnek nézik egymást akkor nem hiszem hogy egyszer csak a nagylányom a fejére csap, hogy "nahát, hiszen itt van még egy gyerek a lakásban, játsszunk már valamit".

Nagyon ritkán kérem meg direktben valamire, inkább terelgetni szoktam , de volt már olyan hogy kifutok a mosdóba, addig a két percre tudnál figyelni a babára? Általában kelletlenül szokott rá reagálni.

Meg valaki írta, hogy baromság hogy ajándékot hozott a kistesó a születésekor...Na, pont ugyanígy gondolom, csak annyit rágta a védőnő a fülemet hogy mindenképpen kapjon a nagylány ajándékot a picitől, hogy abban a hormongőzös állapotban úgy gondoltam, hogy jó ötlet lenne. Mint azt látni is lehet, nem vált be!

27-es , a te válaszodat külön köszönöm mert már kezdtem azt hinni, hogy tiszta hülye vagyok amiért fontos számomra, hogy a gyerekeim szeressék egymást. Sokan akik válaszoltak szerintem vagy gyerektelenek, vagy csak egy gyerekük van és nem is akarnak többet.

Ovi: egy alkalommal próbáltuk azt, mióta megvan a kistesó, hogy bent alszik a nagylány, de nem tetszett neki, állítása szerint már nagyon hiányoztam neki. Úgyhogy nem tervezek több ilyen alkalmat. Nekem mindkét gyerekem igénye egyformán fontos, ha nem lenne az akkor simán nem érdekelne és ellenkezés dacára is bent tartanám a nagylányt 4-ig az oviban. De ha én odafigyelek az ő igényeire akkor igenis elvárhatom, hogy ő is odafigyeljen arra hogy én mit szeretnék. Nem szeretnék egy egoista, elkényeztetett kis akarnokot nevelni.

És egyébként a kérdés kiírás óta nagyban javult a helyzet, sokat voltunk kettesben a nagylánnyal és talán ez segített talán a beszélgetések a témáról, de látványosan jobb a kapcsolata a kishúgával. Egyik nap éppen bent aludtam a szobában és apukájuk vigyázott rájuk, amikor arra keltem fel hogy kint a nappaliban megszakadnak a nevetéstől a nagy és a kicsi. Kimentem halkan, és csak néztem őket, olyan édesek voltak! A nagylány produkálta magát, mutatott pár dolgot a kicsinek, talált ki újabb és újabb játékokat...Utána meg is simogatta. És kicsit később elsírta magát valamin a kishúga, odament és magától átölelte. Meg már felajánlotta hogy a kinőtt bicaját odaadja a tesónak. És hasonló dolgok voltak, úgy örülök neki!

2016. máj. 4. 12:06
 38/45 anonim ***** válasza:
46%

27-es vagyok.

Nekem is csak 1 gyerekem van egyébként 😊.

2016. máj. 4. 18:12
 39/45 A kérdező kommentje:
Tényleg, még írtad is. :-D Bocsánat, akkor is köszi...
2016. máj. 4. 22:04
 40/45 anonim ***** válasza:
46%
Nincs mit, szerintem tökéletesen igazad van! :-)
2016. máj. 5. 08:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!