Ha jön a kiváncsi, kérdező korszak, minden kérdésre felelni tudtok, vagy van aminek bizony gyorsan utána olvastok?
Van. Én azzal nyaggattam anyámékat, hogy mégis hány csepp van a tengerben, de PONTOSAN?
Na, ott kereshettek volna Google-lel is, erre nem lehetett válaszolni, mondták, hogy sok, pontos számot senki sem tud, kész.
Egyébként az éppenhogy jó, ha a gyerek megtanulja, hogy érdemes az infóknak utánajárni. Ez később neki is hasznára válik, ha már tud olvasni. Kérdése van, nem ért valamit? Nézzen utána, kutakodjon.
Én kémiából kegyelemkettessel csúszkáltam át gimnáziumban. Aztán felnőttként bele-belefutottam olyan témákba, amik érdekeltek. Utánaolvastam, sokat. Most azt mondom, hogy nem kémiai területen dolgozó emberhez képest kimagasló a kémiai tudásom. Persze, vegyészhez képest nem.
Miért szégyelled, hogy nem értesz mindenhez? Tudod, hogy van, csak a hülyék biztosak mindenben:D Én azt szoktam mondani, ha valamit nem tudok, hogy nézzünk együtt utána! És megnézünk egy könyvet vagy a netet, vagy ez egy remek alkalom végre használni a belépőnket a Szabó Ervinbe.
Amikor tanítottam az egyetemen, akkor is simán megmondtam, ha nem tudtam valamit, és a következő órára utánanéztem. Nem lehet senki sem mindentudó.:)
Alaptalan a félelmed. Persze nem.fogsz tudni mindenre felelni,de nem is ez a fontos,hanem az hogy beszélgettek együtt utànanéztek.
Pl nàlunk ennek az az eredménye,hogy a kisfiam(8éves) és tudja hogy kell keresni a könyvtàrban, a neten és rengeteget olvas. Ha valamire kìvàncsi először a sajàt kis könyvtàràban keresi a vàlaszt,aztàn a csalàdiban,utàna kérdez minket, utàna net vagy suli könyvtàr. Ő is tudja,hogy nem kell.mindent tudni,de azt igen,hogy.miként lehet utànanézni a dolgoknak.
szerinted?
-ez mi?
-hagyma.
-és miért?
az a baj,ha nem akarod tudni.nem szégyen,sőt,dicsérendő ,hogy ilyenen gondolkosz.ha nagyobb ,akkor lehet mondani,hogy gyere,megnézzük tudományos könyvben(ma már inkább a gépen)-amig kicsi,mesekönyvben
de szerintem az sem baj,ha azt mondod,hogy ezt nem tudod,de megkérdezzük apát,nagyit..stb,hátha ő segit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!