Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez is egy korszak vagy megkerg...

Ez is egy korszak vagy megkergült a kisfiam? Hogy kezeljem ezt?

Figyelt kérdés
2,5 éves a kisfiam. Eddig is kaptunk a dackorszakból rendesen de azt hittem rosszabb már nem lesz. Kb egy hónapja viszont olyan mintha megkergült volna. Már nem lehet vele rendesen boltba menni mert ha meglát valamit akkor ordít érte mint a sakál, sikít és lefekszik a földre ha nem kapja meg ( ettől még nem engedek neki a nem az nem de nagyon felmérgesít ezzel ). A játszótéren bármilyen játék megtetszik neki akkor azt mondja az az övé és visít ha a tulajdonosa vagy rajta kívül más gyerek kezd el játszani vele akkor is ha előtte nem volt a kezében. Mindent magának akar és hiába magyarázom neki, hogy nem az övé illetve a sajátjával sem szabad irigynek lenni csak hisztizik meg sikít. Itthon sem viselkedik elviselhetőbben. Elkezdte azt is csinálni, hogy kér valamit aztán meg azt mondja nem kell majd amikor elteszem elkezd hisztizni , hogy de az mégis kell neki és ezt folyamatban műveli. Bármiért rászólok vagy kérek valamit egyáltalán nem hallgat rám mintha ki sem nyitottam volna a számat, ha felemelem a hangom akkor pedig határozott nemmel akar lerázni. Már nagyon kikészít, kezdem elveszíteni a türelmemet. Nem tudom, hogy ez most megint egy korszak vagy az jelent gondot, hogy már félidős kismama vagyok és esetleg amiatt kergült meg így. Tudnátok valami tanácsot adni, hogy mégis hogy kezeljem ezt mert már nagyon ki vagyok borulva, sokszor sírva is fakadok tehetetlen mérgemben. :-(
2015. júl. 11. 11:09
 1/4 anonim ***** válasza:
54%
Próbálkozik, hogy mennyit enged a környezete. Feltehetőleg te sem vagy elég következetes vele és minden kérésére ugrasz. Sajnos a gyereknevelés elsősorban idegi kihívás.
2015. júl. 11. 11:19
 2/4 anonim ***** válasza:
52%

az irigység az nemhogy korszak, hanem fontos fejlődési lépcsőfok, nagyon fontos, hogy kialakuljon, én fiamnál pl. ezt vizsgálták :)

de annak már semmi köze az irigységhez, hogy más játékát a sajátjává tesz és ordít ha visszakérik. meg az a boltos dolog sem. biztos benne van, hogy terhes vagy, na de ezt szerintem már nem kéne hagyni.

én fiam ilyen szintre soha nem tévedt, mondjuk mi nagyon szigorúan neveltük kicsi korában, eszébe se volt ilyesmi. soha nem ütöttem meg, de most így beleképzeltem magam a te helyedbe és azt hiszem lecsavarnék neki egy olyat, hogy végérvényesen befejezze a visítást pláne idegen helyen :(

hogy szoktad büntetni mikor patáliát csap?

2015. júl. 11. 11:22
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Amikor a boltban dobálja magát akkor mondom neki, hogy ha nem hagyja abba akkor nem csak most nem kap az éppen vágyott dologból hanem soha többet. Van, hogy beválik de ha nem akkor fapofával összeszedem még gyorsan ami kell a gyereket magam mellett húzva és utána hazamegyünk. Természetesen amit akart nem kapja meg, azt soha nem hagytam és nem is fogom, hogy hisztivel kivívjon magának győzelmet. Játszótéren meg közlöm, hogy ha nem fejezi be akkor megyünk haza. Ha nem hat akkor fogom és hazacipelem. Itthon ha szórakozik velem , kell valami aztán meg mégsem majd megint visít érte akkor elveszem és nem kapja vissza többet. Az ezt követő visítást a szobájában rendezi le mert beküldöm és addig nem jöhet ki amíg ki nem tombolta magát. De nem tudom, hogy ez így jó-e illetve van-e valami amivel jobban tudnék hatni rá mert a büntetés ellenére minden nap megismételjük ugyanazokat és ettől készülök már ki de teljesen :-(
2015. júl. 11. 11:45
 4/4 anonim ***** válasza:

Nevezd meg az érzéseit, próbáld tőle megkérdezni mit érez.

Az a baj hogy nem tudja lenyugtatni magát, mert ezt nekik meg kell tanulniuk.Ezért csinálja a boltos dolgot is hisz otthon is elvonul dühöngeni.

Guggolj le hozzá és mond a szemébe tudom hogy csalódott/mérges/dühös vagy de....Nem az első alkalom után de kb a 20ik után meg kérdezheted hogy éri magát és mond el te is hogy érzel.

2015. júl. 11. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!