Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megkergült a lányom, és...

Megkergült a lányom, és fogalmam sincs, mitől? Mi a baj?

Figyelt kérdés

Februárban lesz 4 éves.

2 évig volt bölcsis, soha egy panasz nem volt rá.

Szeptember 1. óta ovis, itt sem volt semmi gond.

Múlt héten többször szóltak, hogy kerge, nem fogad szót, visszabeszél, egész nap be nem áll a szája, és szemtelenkedik.

Itthon is többször van, hogy nem lehet bírni vele. Néha hisztizik is hozzá.

A dackorszak is viszonylag könnyen kezelhető volt nála.

De most egyszerűen nincs rá más szó tényleg, mint hogy megkergült. Előtte 2 hetet itthon voltunk betegség miatt. Lehet, hogy most adja ki az akkor felgyülemlett feszültséget? (A 2 hét java részét itthon töltöttük karanténban, és meglepően jól viselte.)

Vagy ez most megint a dackorszak része? Egyszerűen nem ismerek rá, az én szófogadó, udvarias lánykámból egy kis agresszor, visszabeszélő, szemtelen kiskölyök lett.

2014. dec. 1. 06:57
 1/2 anonim ***** válasza:
Hát néha neki is ki kell élnie magát, nem lehet mindig tökéletes. :D Nekem a fiam ilyen "minta gyerek" általában semmi baj vele, szófogadó, jól viselkedik stb. Aztán jön 2-4 hét és mit aki megvan veszve, aztán megint nyugi van. :D Túl kell élni! Nálunk beválik ha ilyenkor többet szeretgetem, nagyokat sétálunk, játszik a kertben, van lehetősége "verekedni" velünk, fárasztjuk, programokat találunk ki neki stb. A másik ok amiért megszoktak kergülni a gyerekek, hogy valami változás történik az életükbe. pl. új óvónéni, betegség, feszült családi helyzet, más elvárások az óvodában mint otthon, óvodában nagyon be van szabályozva otthon kiadja a feszültséget, sokat büntetik az óviban-otthon és ettől feszült mert most "csalódnak" benne mert nem tökéletes, családi problémk (anyagiak, rossz kapcsolat, betegség a családban, nagyszülők rossz állapota, kistestvér születése, folyton rohanás stb)
2014. dec. 1. 08:41
 2/2 anonim ***** válasza:
Az én lányom is mostanában ilyen, 3,5 éves, ő az oviban jól viselkedik, itthon meg kitombolja magát, aminek nem nagyon örülök. De azt vettem észre, ha le van foglalva, sokat foglalkozunk vele, együtt játszunk, akkor újra "normálisan" viselkedik. Ha mondjuk elhozom hamarabb az oviból és még visszamegyünk a munkahelyemre 10 percre, ott produkálja magát azért rosszalkodik.
2014. dec. 1. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!